Košarka

Zdovc: Zaradi sistema smo bili kaznovani, a imamo čisto vest!

Las Palmas, 05. 09. 2014 07.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc je podobno kot njegovi izbranci, zelo razočaran zaradi poraza proti Litvancem (67:64). Po zapravljeni priložnosti za prvo mesto v skupini je poudaril, da so zaradi sistema tekmovanja kaznovani, a imajo čisto vest.

Slovenska košarkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu doživela prvi, a še kako boleč poraz. Proti Litvancem (67:64) so v zadnji četrtini (12:2) zapravili vse, za kar so garali od prvega dne priprav. Četa Jureta Zdovca se bo kot druga v skupini D, v osmini finala tekmovanja pomerila z Dominikansko republiko, za vstop med štiri najboljše – razumljivo v primeru zmage – pa jih najverjetneje čaka obračun s težko premagljivimi Združenimi državami Amerike.

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: fiba.com

"Zelo sem nesrečen, saj smo izgubili izjemno pomembno tekmo. Potrebovali smo kanček sreče, ki pa je tokrat nismo imeli. Žal mi je igralcev, ki so dali vse do sebe, naredili vse, da bi zmagali, vendar jim ni uspelo. Tri četrtine smo odigrali zelo dobro, tako v napadu kot obrambi, nato pa je prišla zadnja, v kateri smo zgrešili cel kup priložnosti. Zaradi sistema tekmovanja smo bili kaznovani, imamo pa čisto vest, da smo šli na vseh tekmah na zmago. Prvenstva še ni konec. Zbrati se moramo in zaradi navijačev, ki nas podpirajo v takšnem številu, igrati naprej," je po porazu dejal slovenski selektor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (272)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
06. 09. 2014 11.25
Ko so zmage je vse dobro, ko pridejo porazi pridejo tudi komentarji. Ponavadi slabi. Vendar tudi jaz mislim, da Zdovc še zdaleč ni trener, ki bi lahko naredil preskok v igri.Seveda pa je potrebno imeti za dirko tudi dobrega konja........
pogan
06. 09. 2014 08.15
+4
Vsi govorite o Zda, prvo se morata slovenija in zdra uvrstiti v 1/4 finale.... zda igra proti mehiki, ki jih je ze pred časom premagala, naši pa igrajo proti domin. repuliki... ki jih bodo s slabim pristopom težko premagali.avstralci pa imajo itak turke, ki bodo kengurujcke domu poslali. Pa priporočam zdovcu, da se dogovori samo za 3/4 tekme, pol pa jo sodnik prekine in konča
Milivoje Djuki?
06. 09. 2014 02.35
+7
JURE , JURČEK - ZDOVC ..DELAŠ NAPAKE .. V ZADNJI ČETRTINI SI ZASPAL NA KLOPI REPREZENTANCE .. NE VEM KJE SI BIL IN KAJ SI DELAL NA KLOPI ..TI SI SELEKTOR , KI VODIŠ EKIPO IN MENJAŠ IGRALCE..ZAKAJ NISI DAL V ZADNJI ČETRTINI V IGRO BLAŽIČA , ČE SI VIDEL DA NOBEN NE MORE ZADETI .. TOČNO SE JE VEDELO ČE SMO 1 V SKUPINI DA SE IZOGNEMO ZDA ..TO JE BILA TVOJA NAPAKA IN TVOJ PORAZ ..NE SPRENEVEDAJ SE.. ČE IMAŠ JAJCA PRIPRAVI EKIPO DA PREMAGA ZDA IN POPRAVI NAPAKO KI SI JO STORIL ..PRI PORAZIH JE 1 KRIV TRENER KI JIH VODI IN MENJA .. JURE PREBERI MOJ KOMENTAR DA SE NAUČIŠ IN NE BODI TRMAST PRI NEKIH ODLOČITVAH ..LEP ŠPORTNI POZDRAV ..
polimer
06. 09. 2014 09.17
+5
TOČNO TAKO, MODEL ZAUPA ZUPANU IN BALAŽIČU ZAPOSTAVLJA PA BLAŽIČA.
Cebelko ByMuta
05. 09. 2014 23.53
+2
Slovenija je pokazala kako se mora igrati proti Avstraliji. Vse ostalo ( zame ) je bila sreča, da so zmagali. Na žalost nimajo kaj iskati. Druge reprezentance so boljše oz. znajo pokazati ko to MORAJO. Kljub temu, da jim želim vse najboljše počasi odhajajo domov.
IGORINA
05. 09. 2014 22.11
+1
Naši bodo prvi na tem prvenstvu,ki bodo premagali američane še sami sebi nebodo mogli verjet česa so sposobni jaz verjamem vanje dominikanska republika bo samo zatišje pred nevihto dajmo naši tudi vi verjemite vase in zaprite usta vsem slovenskim kritikom.
expertq100
06. 09. 2014 10.18
+1
ma ja ,,fičo,, premagal ferrarija v Monzi, eh,eh,eh, mokre sanje, morda bi jim bili konkurenčni z Erazmom, Vidmarjem, Begovičem a še to bi bilo premalo za zmago.....
www123
05. 09. 2014 21.43
+1
Sami so si krivi,v zadnji četrtini samo 2 točki,sramota ne rečem da bi Angola al pa Južna koreja dala 2 točki v zadnji četrtini proti Litvi,ne pa Slovenija.Res pa je da je tudi sistem FIBE glu p,za osmino finala bi moral biti žreb ne pa da 3 v skupini dobi lažjega nasprotnika od drugega.Pa še nekaj Američani niso nepremagljivi,kar smo videli proti Turčiji,Turki so skoraj 3 tretine nadzorovali tekmo,in vodili za 2,4,6 točk.Tako da v primeru četrtfinala,Slovenija tudi ni slaba reprezentanca,in ima možnosti tudi proti ZDA,vsaka tekma se začne 0:0,Slovenija pa tudi sodi med top 6 reprezentanc na svetu.
Alteist
06. 09. 2014 02.37
Pozabljaš, da ima Turčija fizično močnejše in višje igralce.
Supafly
05. 09. 2014 19.13
+4
Gledam 3 četrtine,si mislm..kva jim naši delajo,svaka čast...pol pa pride zadnja četrtina...nočm da tole izpade narobe,ker bom še naprej gledal tekme in navijal za naše,ampak tole pa ni blo niti na u16 nivoju,brez zamere sam tole je blo pa katastrofalno! Prav Zdovc: zgrešili smo cel kup priložnosti...cel kup, ne me je bat,zakaj Lorbek meče te trojke če vid da ne gre,kam cilja Omič k stoji pod košem 3x pa 100% šansa je bla! Grčija all-over again!
biker.motorist
05. 09. 2014 19.02
+0
Jaz bi vprašal Zdovca in igralce koliko bodo pospravili v žep za prodano tekmo? Ker to kaj so pokazali v zadnji četrtini je očitno nekaj narobe!
pridnaov?ka
05. 09. 2014 17.35
-4
na prvenstvo greš z željo biti prvi,ne pa naši,ki bi bili bronasti ali vsaj peti.....
drimtim
05. 09. 2014 18.36
+3
sramota si za tiste katerim pripadaš,slovenec nisi ker pravi slovenec ne bo pljuval po svojih,dajmo slovenija
monika raikonnen
05. 09. 2014 20.50
+0
hahha zlata medalja je od szda ,srebrna od spanije in pa bronasta za use ostale
birtm
05. 09. 2014 17.18
+7
Verjamem da so se fantje potrudili in me niso razočarali. Nekateri pa ste tipično SLOVENCI ko zmagujemo in slovenčki za kritizirat ko ni sreče... Ja ja iz fotelja je lahko biti brihten... PEJTE PROBAT !!! Bravo naši ko zmgujete in ko ste poraženi!!!
arcan18
05. 09. 2014 16.17
+2
vsak izgovor je dobr...
User513426
05. 09. 2014 16.11
+0
kaj pa ti bo čista vest, ko boste izpadel v 1/4 finalu če se tja prej uvrstite. nič in še enkrat nič. le kdo se bo spomnil čez leta, da je bila Slovenija druga v skupini in ima čisto vest. lepo te prosim g. Zdovc. sedaj je potrebno edino zavihat rokave pa se prikazat v najboljši luči. saj morda vam pa uspe z amerikanci.
Bojan-F
05. 09. 2014 15.54
+2
Moram reci, da sem bil presenecen, ko so mediji in spletni komentatorji napovedali teji reprezentanci boj za medaljo. Jaz sem pricakoval samo dobre tekme in mogoce, da se razleti Blazic, Prepelic, Muric ali Omic. Nic od tega ... za kar nosi glavni del odgovornosti selektor. In ne pozabimo ... zlato obdobje slovenske kosarke je definitivno mimo. Mladinci in kadeti so trdno zasidrani v sredini evropske B skupine. Luka Doncic pa je verjetno za slovensko kosarko izgubljen.
Bojan-F
05. 09. 2014 15.59
+4
Pa se to ... komentar selektorja U16 ... "igralcem sta dvomesecni trening in tekme zelo koristili in so napredovali ...". Halo! Kaj pa delajo v klubih celo leto? A ni ze skrajni cas, da se sistem dela z mlajsimi kategorijami na novo premisli?
umazanec2222
05. 09. 2014 15.52
+11
Pa mene je sram, ko berem tule nekatere komentarje...Ko nam gre,govorite vse najbolše o ekipi, ko pa negre pa takoj spremenite mišljenja...tak ko veter popiha. Res je. So razočarali, ampak za našo malo državo bi mogu bit uspeh že to da smo Udeleženci SP- ja, na katerih so res najboljše reprezentance sveta, in da lahko konkuriramo tudi boljšim reprezentancam od naše. Ampak nekateri še s tem niste zadovoljni. Takih "navijačev" sploh ne rabmo!
pomlad14
05. 09. 2014 15.45
+0
Ne vem, če se še lahko bolj osmešijo in ne vem, zakaj se zgovarjajo na sistem, kakršenkoli že je, je prilagojen za vse reprezentance enako, žreb pa je žreb in kakšen je takšen je. Da pa se selektor zgovarja na nekaj kar je prilagojeno pravilom, namesto, da bi priznal, da so igrali brezupno in brezglavo, je žalost od žalosti. Selektor, ki ne upa pogledati resnici v oči in se izmika, ni selekor in si niti ne zasluži takšnega mesta.
Kreiti
05. 09. 2014 15.39
+5
Nevem, zakaj vsi zdaj govorijo, da je uvrstitev med 5. in 8. mesto realnost, če so pa vsi mediji kalkulirali o medalji. Slovenci smo en tak narod, da sicer znamo premagat na papirju boljšega nasprotnika takrat, ko enostavno ne pričakujemo ničesar (tako kot smo lani Španijo strli), problem pa je, da ne znamo odigrat proti enakovrednim reprezentancam ravno v tistem trenutku, ko se lomi tekma. Tu je pa potrebno pokazat željo in malo temperamenta, se potegnit za sebe in svojo ekipo. Z izjemo Zorana Dragiča v 2. četrtini, ko se je raztrgal na igrišču, ko je dosegel trojko, ni bilo kasneje več nobenega takega izbruha več. Tak bi se moralo igrati v tistih ključnih momentih tekme, mi pa nimamo niti enega igralca, ki bi s svojim izpadom znal ne samo dvignit ekipo, ampak tudi pokazat nasprotniku, da se mu ne pustiš je*at v glavo in ga tako prestrašit. To, da premagaš Korejo, Angolo in Mehiko je samo začetna pot do priložnosti do medalje, take tekme moraš samoumevno dobit in ne moreš na tem gradit uspeha. Prav tako ti nič ne pomaga presenetljiva zmaga proti kakšnim prvakom ala Španija ali USA, potem pa se po*erješ na obeh tekmah za kolajne in osvojiš nehvaležno 4. mesto in potem cela država govori o uspehu, ne zaveda pa se ponujene priložnosti. Uspeh in s tem medalje se dela na takih enakovrednih tekmah, ko je treba pokazat tisto "nekaj več", kot pa samo dobro igro skozi celo tekmo. Saj se nobeni reprezentanci to ne zgodi vedno, ker je konkurenca za medalje enostavno ogromna (Francija, Srbija, Litva, Grčija, Turčija...), ampak da pa si že 15, 20 let v košarkarskem vrhu tako kot smo mi, Slovenci, pa da se ti pa v teh 20 letih enkrat nemore proti takim reprezentancam po domače povedano us*at za medaljo, to pa potem veliko pove o karakterju ekipe, ki na tem prvenstvu špila. S tako mentaliteto bomo vedno se morali "sprijazniti" z uvrstitvijo med 5. in 8. mestom, namesto, da bi grizli po drugih za medaljo, tako kot delajo druge reprezentance.
grozjak
05. 09. 2014 15.24
+9
košarko sem nehal gledat pred precej leti, ko so naši velikani po visokem vodstvu na koncu izgubili proti grkom. vidim, da je še vedno vse enako......
pomlad14
05. 09. 2014 15.37
+3
Točno tako. Brijejo norca s svojih navijačev.
pomlad14
05. 09. 2014 15.38
+4
Pa spomnimo se še katastrofalne igre s Portorikom.
pomlad14
05. 09. 2014 15.49
+4
vedno je ostalo in bo ostalo enako, tako vedno govorim pred začetko EP-ja ali SP-ja v košarki, ker nikoli ne bo z njih nič, četudi bodo na papirju favoriti.
pridnaov?ka
05. 09. 2014 15.20
+5
wilkomen an flughafen joseph putschnig..bo mene kdaj kdo pričakal z zastavo in govejo muziko ,ko pridem iz službe ??in ne vi meni,da se oni žogajo za slovenijo,oni se žogajo edino in le za svoj žep..
grozjak
05. 09. 2014 15.25
-2
z avionom pridi iz službe, pa morda pridemo s harmoniko in kransko klobaso. ja , drgač pa imaš point....
Benjamin Vaukan
05. 09. 2014 15.17
+2
Ne vem kaj se bunite... z tako reprezentanco kot jo imamo bomo skoraj ziher prišli med 8 najboljših. Brez decent centrov. Uspeh? Mislim da ja.
Dominik30
05. 09. 2014 15.01
+6
Dragi moji sodržavljani, Prvo, kot prvo: navijáč -a m (á) 1. šport. kdor ob tekmah s klici, ploskanjem spodbuja eno izmed moštev ali posameznega tekmovalca: navijači so navduševali domače moštvo; hokejski, nogometni,.. navijači // ekspr. (navdušen) privrženec: bil je najdelavnejši navijač v njihovem društvu Kot drugo tako šport, politika, gospodarstvo,… se odraža zaradi trenutne družbene kulture in strukture. Slabega dva milijona nas je pa nismo složni. Kako si ljudje predstavljate napredek, pa naj bo to šport ali ostalo. Berem že cel teden kritike, kot pohvale. Ne morem verjet, da niste zadovoljni z trenutnim drugim mestom v predskupini in uvrstitvijo v osmino finala. Naj vas tako vprašam. Ali smo, kot velesile v košarki in smo v naši »bogati« zgodovini košarke kdaj redno osvajali medalje?! Če me ni spomin zapustil ne. ZAKAJ se potem nad prvim porazom obnašate, kot da smo Američani in smo že zaključili svetovno prvenstvo v košarki???!! Vse nikoli nasitne, črnoglede, pesimistične, arogantne »kavčarje« bi z veseljem postavil na teren in da vas vidim kako bi se odrezali. Slovenska m. reprezentanca košarke, ponosen sem da nas zastopate. V kolikor boste na vsaki tekmi pokazali svoj max, predanost in požrtvovalnost (kljub porazu), bom vedno stal ob strani in NAVIJAL!!