Košarka

VIDEO: Dončić hvaležen Beograjčanom: Super je igrati tukaj, vsi vedo, da sem zvezdaš

Beograd, New York, 31. 03. 2018 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./I.J./M.J./J.R.
Komentarji
7

Madridski Real je v Beogradu po zaslugi Luke Dončića slavil veliko zmago, ki mu najverjetneje prinaša prednost domačega igrišča v končnici Evrolige. Dončić po tekmi ni skrival ponosa, ker ga je v srbski prestolnici spet pričakal zelo topel sprejem, sicer pa je v petek odmevala tudi naša zgodba o njegovi odločitvi za odhod v ligo NBA.

Več videovsebin
  • Izjava Luke Dončića po tekmi Crvena zvezda - Real Madrid
    00:38
    Izjava Luke Dončića po tekmi Crvena zvezda - Real Madrid
  • Izjava Alena Omića po tekmi Crvena zvezda - Real Madrid
    01:58
    Izjava Alena Omića po tekmi Crvena zvezda - Real Madrid

"Mislim, da smo odigrali zelo dobro. Vsi vedo, da smo to zmago zelo potrebovali in mislim, da smo zelo dobro opravili posel," je srbskim in slovenskim medijem, med katerimi je bila tudi naša televizija, po tekmi s Crveno zvezdo povedal Realov superzvezdnik Luka Dončić.

S trojko slovenskega reprezentanta je kraljevi klub pokopal upe vztrajnih Beograjčanov, ki so v zadnji četrtini večkrat tudi vodili, na koncu pa so z odličnim Alenom Omićem morali priznati premoč gostom. Dončića je v dvorani Pionir spet pričakal sprejem, ki ga navijači Crvene zvezde pripravijo le redkim. 

Dončića (na fotografiji) so po tekmi v Beogradu obkolili mediji od blizu in daleč.
Dončića (na fotografiji) so po tekmi v Beogradu obkolili mediji od blizu in daleč. FOTO: 24ur.com

"Vsi vedo, da sem zvezdaš, super je bilo igrati tukaj. Vedno je super igrati tukaj in vesel sem, da so mi ploskali. Potrebujem še nekaj več treninga, da se bom vpeljal v ekipo, in mislim, da bo vse 'okej'.  Naš cilj trenutno je četrto mesto, zmagati moramo še eno tekmo. To je zaenkrat naš cilj," je še povedal Dončić.

Zgodba o odhodu na nabor odmeva po svetu
Petkov pogovor naše Milene Novak z Dončićevim zastopnikom, Billom Duffyjem, je sicer že obkrožil svet. Dosegel je tudi Španijo, kjer so se razpisali o tem, da ljubljanskemu asu njegov klub Real Madrid najverjetneje ne bo dovolil udeležbe na naboru lige NBA, saj je zelo verjetno, da bo takrat še potekalo špansko državno prvenstvo.

Ljubljanski košarkarski as med proslavljanjem naslova evropskega prvaka na domačem Kongresnem trgu.
Ljubljanski košarkarski as med proslavljanjem naslova evropskega prvaka na domačem Kongresnem trgu. FOTO: Damjan Žibert

Duffy je za našo televizijo potrdil, da bo Dončić ne le sodeloval na prihajajočem naboru lige NBA, temveč tudi zapustil vrste madridskega Reala in se preizkusil v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Pred naborom, ki bo 21. junija, so Dončiću poznavalci napovedovali celo možnost, da bi ga kateri od severnoameriških klubov izbral kot prvega (prvi "pick"), zato so Duffyjeve besede toliko bolj odmevale.

Ntilikina dobil posebno dovoljenje
"Prijavil se bo na nabor, a ga v ZDA verjetno ne bo," španski kolegi v dnevniku AS navajajo izjavo Dončićeve mame Mirjam Poterbin. Razlog je razpored španskega prvenstva, ki se lahko zavleče vse do 23. junija. Dončić bi lahko na nabor v ZDA odšel le v primeru, da bi Real izpadel prej ali pa če bi (morebitno) finalno serijo dobil v treh tekmah.

"V minuli sezoni je Francoz Frank Ntilikina, ki so ga kot osmega izbrali New York Knicks, dobil dovoljenje svojega kluba (Strasbourg) za odhod v Združene države Amerike in prisotnost na naboru, to pa se v primeru Dončića ne bo zgodilo," piše dnevnik AS.

Žreb v Chicagu, nabor v Brooklynu
Madridski kolegi dodajajo, da bi bilo precejšnje presenečenje, če 19-letnega Ljubljančana ne bi izbrali med prvimi petimi, v aktualni sezoni Evrolige povprečno dosega izjemnih 16,8 točke, 4,8 skoka in 4,6 podaje (statistični indeks 22,7) na tekmo ter je resno v boju za naziv najkoristnejšega igralca tekmovanja.

Igralci se lahko prijavijo najkasneje do 22. aprila, odjavijo pa najkasneje do 11. junija. Po žrebu, ki ga bodo opravili v Chicagu, bo nabor letos gostil brooklynski Barclays Center.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deko
01. 04. 2018 19.47
+1
Kralj LD7 kot CR7
Kliko7
01. 04. 2018 07.25
-1
Bo kaj humanitarca spilal al ne? Mi cakamo na podporo!
LJUBLJANA1988
31. 03. 2018 18.35
+12
E moj omič, neznas enga stavka sestavt pri 25,26 letih
slovenija36
31. 03. 2018 17.44
+14
novinarka na njegovi levi, si bi sigurno želela intervju z njem na samem :D
Rade 74
31. 03. 2018 15.48
-20
Moje sožalje, ker si Zvezdaš.Pozdrav pa imaš od mene Partizanovca in hvala ti, ker si jih uničil v zadnji sekundi. Itak si pa ne zaslužijo, da gredo dalje.
Uporabnik1430139
31. 03. 2018 15.41
-31
A še vedno z njim hodi mama da mu mal da picizat mogoče pa najn vpliva materino mleko še bo napredpval sam tako naprej.
Kollerik
31. 03. 2018 15.26
-27
srbi se lih tko kot naši svečkarji limajo za vsakega uspešnega....