Košarka

Zmaji enotni, da jih je odmevnega skalpa stala katastrofalna prva četrtina

Beograd, 04. 03. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tako blizu, a tako daleč, bi lahko dejali po nedeljskem derbiju lige Aba med Partizanom in Cedevito Olimpijo (110:102). Zmaji so v prvi četrtini prejeli kar 42 točk in se znašli v velikem zaostanku, ki pa se je v drugem polčasu topil iz minute v minuto. Na koncu so se Ljubljančani približali na vsega tri točke, a je izkušena zasedba Željka Obradovića zdržala njihov nalet. Zoran Dragić je kot glavni razlog za poraz navedel sila skromno prvo četrtino.

Zoran Martić je poudaril, da so se srečanja lotili preveč bojazljivo.
Zoran Martić je poudaril, da so se srečanja lotili preveč bojazljivo. FOTO: Cedevita Olimpija Tine Ružič

42:24 je kazal semafor v Štark Areni po koncu prve četrtine, ko se je zdelo, da je zmagovalec že odločen. Še nobeni ekipi v zgodovini lige Aba v uvodni četrtini ni uspelo doseči toliko točk kot v nedeljo Partizanu. A žilavi zmaji so se nato prebudili in pokazali, da se lahko na dober dan kosajo z vsakim, vendar je bilo to na koncu premalo, da bi vpisali prestižno zmago na enem izmed najzahtevnejših gostovanj.

"Prvo četrtino smo odigrali zelo slabo, naši tekmeci pa so si priigrali 20 točk prednosti. V drugi in tretji četrtini smo igrali agresivno in se približali, v zaključku srečanja pa smo bili povsem blizu. Žal na koncu to, kar smo prikazali, ni bilo dovolj za zmago, pred nami pa so nove tri zelo pomembne tekme," je misli po porazu strnil Zoran Dragić, ki je bil z 22 točkami najboljši strelec gostov. 

18 jih je dodal D.J. Stewart, 13 presenetljivo razpoloženi Aleksander Šaškov, dvomestna pa sta bila tudi Alen Omić in Jaka Blažič (12). Na drugi strani je Danilo Anđušić zablestel s 23 točkami, neumorni organizator igre Aleksa Avramović jih je prispeval 17. 

Martić: Na začetku smo bili preveč bojazljivi

"Moramo čestitati Partizanu za zmago. Fantastično so odprli tekmo in v prvih 15 minutah zgrešili samo dva ali tri mete, vsaj tako se mi je zdelo. Mi smo bili preveč mehki in bojazljivi, kar je botrovalo tako veliki prednosti," je dodal trener Zoran Martić

Njegovi varovanci so se po uvodnem šoku zbrali, saj so rezultatsko dobili vse tri preostale četrtine. "Za preostalih 25 minut lahko svojim igralcem samo čestitam, ker so se borili in šli čvrsteje v igro. Prišli smo v situacijo, ko bi lahko obrnili tekmo, a je na koncu odločila individualna kvaliteta košarkarjev Partizana," je razplet še komentiral Martić. 

Njegov stanovski kolega na drugi strani Željko Obradović prav tako ni bil najbolj zadovoljen, saj se Partizanu le redko dogaja, da v 40 minutah nasprotniku dovoli več kot 100 točk. "Igrala se je pretežno napadalna košarka. V prvem delu je bilo ogromno kroženja žoge. Potem smo v drugem polčasu prenehali igrati na ta način, kar nas je skoraj kaznovalo," je svoje videnje izrazil Obradović in se za konec zahvalil navijačem za – spet – izjemno vzdušje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

James Bond in tovariš Tito
04. 03. 2024 13.59
+1
..enotni so lahko samo to, da so izgubili...sramota...sem imel občutek, če bi Partizan igral s kadeti bi zmagal...
zmerni pesimist
04. 03. 2024 09.53
+1
Ha ha dali vam bi 150 košev če bi želeli
Anion6anion
04. 03. 2024 08.20
+3
Dragić pejt v penzijo.