Zmaji v naslednji sezoni v Fibini košarkarski Ligi prvakov

Po dolgih letih nastopanja pod okriljem Uleba bodo košarkarji Olimpije v naslednji sezoni igrali v Fibini Ligi prvakov. Na sedežu krovne organizacije ne skrivajo zadovoljstva, da se Ljubljančani pridružujejo njihovi družini.

Union Olimpija Rogaška - 15

Košarkarji Uniona Olimpija niso prejeli posebnega povabila za Ulebov Eurocup in se "selijo" v Fibino Ligo prvakov. (Foto: Miro Majcen)

Košarkarski državni prvaki ljubljanske Olimpije bodo v prihodnji sezoni zaigrali v ligi prvakov pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba), so danes potrdili na spletnih straneh mednarodne federacije. Gre sicer za po kakovosti tretjerazredno mednarodno tekmovanje. Ljubljanska Olimpija je ostala brez nastopa v evropskem pokalu, eurocupu, v prihodnji sezoni. Košarkarji iz prestolnice so v tem po kakovosti drugorazrednem evropskem tekmovanju nastopali v zadnjih štirih sezonah, a si v treh primerih sodelovanja niso priigrali z uvrstitvijo v ligi ABA, temveč so prejeli posebno povabilo. Potem ko povabila za igranje v eurocupu ni bilo, bodo ljubljanski košarkarji kot novi državni prvaki sodelovali v Fibini ligi prvakov, kjer je lani slovenske barve branil Helios. "Z velikim zadovoljstvom izrekam dobrodošlico Olimpiji Ljubljana v košarkarski ligi prvakov. Prepričan sem, da bo sodelovanje kluba s takšno opazno zgodovino in dosežki prineslo nekaj posebnega našemu tekmovanju ter bo pomenilo tudi posebno izkušnjo za navijače," je sporočil prvi mož tekmovanja Patrick Comninos.

Sezona Fibine lige prvakov se bo začela 10. oktobra. V rednem delu se bo merilo 32 klubov, 24 se je v to tekmovanje uvrstilo neposredno, osem pa bo sodelovalo prek kvalifikacij. Moštva bodo razdeljena v štiri skupine po osem ekip, v naslednji krog pa se bodo nato uvrstile najboljše štiri zasedbe iz vsake skupine. Najboljša štiri moštva se bodo nato za naslov pomerila v sklepnem delu turnirja, final four.

Žreb skupin bo v torek, 11. julija, v Ženevi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
macek_garfield 18.06.2017 16:13:55
spet bom na stavnicah zasluzil ko bom proti lolimpiji stavil pa to
Več komentarjev