Košarka

Zmaji v novi tesni tekmi maščevali poraz v državnem prvenstvu in drugič letos ugnali Krko

Novo mesto, 27. 12. 2016 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Union Olimpije so v slovenskem derbiju 15. kroga regionalne lige ABA z 68:63 ugnali večnega tekmeca Krko. V novi napeti končnici, v kateri so Novomeščani izničili zasotanek 12 točk, pa so bili tokrat uspešnejši Ljubljančani, ki so pravočasno ustavili nalet domačinov. Ekipi sta se pred nekaj dnevi pomerili v državnem prvenstvu, kjer je po napetem dvoboju slavila Krka.

Košarkarji Union Olimpije so v 15. krogu lige ABA prišli do sedme zmage. Krka ostaja pri petih.
Košarkarji Union Olimpije so v 15. krogu lige ABA prišli do sedme zmage. Krka ostaja pri petih. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili četrto zaporedno zmago v ligi Aba, s katero so se povzpeli na izkupiček 7-8 in sedmo mesto na razpredelnici. Hkrati so se Novomeščanom oddolžili za poraz pred dnevi v ligi Nova KBM ter jim zadali drugi poraz v jadranskem tekmovanju v zadnjih treh tednih. Pri Krki se kriza nadaljuje. Za varovance Dejana Mihevca je to že sedmi zaporedni poraz v ligi Aba; nazadnje so slavili 13. novembra in so pri izkupičku 5-10. Oslabljena Krka - manjkala sta vodilna strelca Marko Luković in Sandi Čebular - je znova pokazala zobe in bila blizu novemu podvigu, ki ga je prejšnji teden s trojko v zadnji sekundi realiziral Matic Rebec. Ljubljančani so vodili večji del srečanja (v 27. minuti z 51:39), Novomeščani pa so se z borbeno igro v obrambi vrnili v igro. Naredili so delni izid 22:5 in v 35. minuti povedli z 58:56.

V ključnih trenutkih oziroma zadnji minuti sta Gregor Hrovat (13 točk, 7 skokov) in Nikola Janković (16 točk, 6 skokov) ohranila mirno roko s črte prostih metov in Union Olimpijo popeljala do pomembne in prestižne zmage. Poleg omenjenih sta pri ljubljanskih zeleno-belih izstopala Brandon Jefferson z 10 točkami in Devin Oliver z devetimi točkami, devetimi skoki in šestimi ukradenimi žogami, pri Krki pa je Ron Curry dosegel 17 točk, Žiga Dimec pa 15. Za Ljubljančane je bila to zadnja tekma v 2016 - na igrišče bodo znova stopili 2. januarja doma proti Igokeji, Novomeščani pa bodo letos še aktivni. V petek jih čaka derbi domačega prvenstva doma s Helios Suns.

Izid:
Krka - Union Olimpija 63:68 (16:18, 11:21, 19:12, 17:17)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
28. 12. 2016 08.13
-5
baje so igralci lolimpije vplacali precejsne zneske na njihovo zmago, so vsaj za polovico place zasluzili, ker baje igrajo samo se za kikiriki pa to