Košarka

Zmaji z veliko truda do nove zmage, v vrstah prvakov blestel Devin Oliver

Ljubljana, 17. 12. 2017 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 10. krogu lige Nova KBM so košarkarji Petrola Olimpije premagali Ilirijo z 90:76, za kar pa so se zmaji morali kar pošteno potruditi. Odpor nasprotnik so namreč zlomili šele na začetku tretje četrtine.

Košarkarji Olimpije niso dovolili novega presenečenja in v dvoboju z mestnim tekmecem Ilirijo dokazali, da ostajajo gospodarji Tivolija. Do šeste prvenstvene zmage niso prišli zlahka, odpor tekmecem so bolj ali manj zlomili na začetku tretje četrtine.

Petrol Olimpija - Bayreuth - 3
Petrol Olimpija - Bayreuth - 3 FOTO: Aljoša Kravanja

Na začetku drugega dela je sicer kazalo, da ga bodo že prej. Ilirijani, pri katerih je na začetku s štirimi zaporednimi trojkami blestel Luka Vončina, so jim po izidu 18:18 dovolili, da se z delnim izidom 13:2, za katerega je bil s tremi trojkami najbolj zaslužen Jan Špan, oddaljijo. Po zadetem metu za tri točke Dražena Bubnića so zmaji vodili z 39:27, toda tekmeci so se vrnili v igro in po zaslugi košev Harisa Čučeviča polčas celo dobili.

Na začetku drugega polčasa pa so prvaki prestavili v višjo prestavo, z delnim izidom 8:0, ki je bil posledica dveh zadetih trojk Devina Oliverja, so spet ušli, v zadnji minuti tretje četrtine so spet vodili za 12 točk, še pred odhodom na zadnji odmor pa je Vončina s svojo sedmo trojko pokazal, da se Ilirija ne bo kar tako predala. A Olimpija je konca vendarle nadzorovala položaj, tekmecem ni dovolila, da se resneje približajo.

Pri Olimpiji se je z 32 točkami in indeksom 38 izkazal Oliver, Špan jih je dodal 22, oba sta dosegla šest trojk, pri Iliriji je 26 točk dosegel Vončina, iz devetih poskusov je zadel sedem metov za tri točke.

Ilirija - Petrol Olimpija 76:90 (20:28, 47:45, 64:72)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.