Košarka

Znana močno oslabljena, a še vedno poimensko izvrstna reprezentanca ZDA za OI v Riu

New York, 27. 06. 2016 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo ameriške zveze je danes objavilo seznam dvanajsterice, ki bo nastopila na OI, na njem pa med drugimi manjkajo tudi prvi strelec lige Stephen Curry (Golden State), Russell Westbrook (Oklahoma City), LeBron James (Cleveland), James Harden (Houston) Kawhi Leonard (San Antonio) in Chris Paul (LA Clippers), ki so svoje nastope odpovedali že pred časom.

Durant bo z Irvingom prvi zvezdnik reprezentance ZDA v Riu, ki bo glavni favorit za zlato kolajno.
Durant bo z Irvingom prvi zvezdnik reprezentance ZDA v Riu, ki bo glavni favorit za zlato kolajno. FOTO: AP

Zadnja, ki sta sprejela povabilo v reprezentanco ZDA, sta bila Kyrie Irving (Cleveland) in Harrison Barnes (Golden State). Že prej so bili na seznamu Kevin Durant (Oklahoma City), DeMarcus Cousins (Sacramento), Draymond Green in Klay Thompson (Golden State), Paul George (Indiana), Kyle Lowry in DeMar DeRozan (Toronto), Carmelo Anthony (New York), Jimmy Butler (Chicago) in DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers).

Carmelo Anthony bo prvi košarkar ZDA, ki bo nastopil na štirih OI in bo skušal kot prvi osvojiti tri (zaporedne) zlate medalje, po uspehih leta 2008 v Pekingu in leta 2012 v Londonu. "Nestrpen sem že, da stopim na parket s svojim izvrstnim štabom, da pričnemo delati," je v prvi izjavi pvoedal trener ZDA Mike Krzyzewski.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
28. 06. 2016 09.07
+5
od kar so se naučili igrati consko obrambo in jo tudi uspešno prebijati, nima nobena ekipa na svetu realnih možnosti za zmago, ne glede na "oslabljeno" ekipo...