Šport

Kuznjecova prva finalistka

New York, 07. 09. 2007 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalka dvoboja med Justine Henin in Venus Williams se bo v finalu teniškega OP ZDA pomerila z Rusinjo Kuznjecovo.

Svetlana Kuznjecova
Svetlana Kuznjecova FOTO: Reuters

Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki je četrta nosilka odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku (19,6 milijona dolarjev nagradnega sklada), je v prvem polfinalu s 3:6, 6:1 in 6:1 premagala rojakinjo in šesto postavljeno igralko Ano Čakvetadze. V finalu bo igrala z zmagovalko dvoboja med prvo igralko sveta Belgijko Justine Henin in Američanke Venus Williams.

Đoković izločil Moyo

Novak Đoković se dokazuje s svojimi uspehi.
Novak Đoković se dokazuje s svojimi uspehi. FOTO:

Tudi tokrat je Đoković poskrbel za zabavo na tribuni, ki jo je občinstvo na osrednjem stadionu Artur Ashe sprejelo s smehom in odobravanjem. "V tem prav uživam. Vesel sem tudi, ker je občinstvo sprejelo moj način. Moj glavni namen je, da gledalce spravim v smeh in dobro voljo," je pokomentiral 20-letni Srb, a v nadaljevanju vendarle spet šel k tenisu: "Tudi moj cilj je, da postanem številka ena svetovnega tenisa. Star sem 20 let in imam še kar nekaj časa. Trenutno je res boljši od mene le Roger Federer, ki je konstantno v vrhunski formi, in vsi se trudimo, da bi tudi mi lahko igrali celo leto na taki ravni."

Nasprotnik Đokovića, ki se je letos do polfinala prebil tudi v Roland Garrosu in Wimbledonu, v polfinalu bo Španec David Ferrer. Petnajstopostavljeni Španec je dva dni po presenetljivi zmagi nad rojakom Rafaelom Nadalom prav tako po dobrih dveh urah premagal Argentinca Juana Ignacia Chelo s 6:2, 6:3 in 7:5.

Že dan pred tem sta si polfinale zagotovila branilec naslova Roger Federer in Rus Nikolaj Davidenko. Švicar je v ponovitvi lanskega finala izločil najmočnejše ameriško orožje Andyja Roddicka s 7:6 (5), 7:6 (4) in 6:2. Davidenko pa je prav tako v treh nizih premagal najboljšega Nemca zadnjih let Thomasa Haasa s 6:3, 6:3 in 6:4.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srpko
07. 09. 2007 17.35
Bravo NOLE. Hočemo finale.