Abraham postal diplomirani pravnik

Češki dirkač motociklističnega razreda motoGP Karel Abraham je samo dva dni po dirki za VN Češke diplomiral na pravni fakulteti v Pragi.

Medtem ko so številni motociklistični dirkači razreda motoGP že v rani mladosti vse sile usmerili v dirkanje in postavili šolo na stranski tir, se je je češki dirkač Karel Abraham – njegov oče je lastnik dela dirkališča v Brnu – odločil za povsem drugačno pot. Šole navkljub dirkanju ni zanemaril. Še več – samo dva dni po dirki za VN Češke, na kateri je za 9. mesto osvojil 7 točk –, je diplomiral na pravni fakulteti.

Karel Abraham

Karel Abraham (Foto: Reuters)

"Vsak dan sem se učil, tudi med dirko za VN Češke. Menim, da mi je to do neke mere pomagalo tudi do zelo solidnega dosežka. Stres pred dirko je namreč izginil, bil sem povsem drugačen kot na drugih dirkah, nič me ni skrbelo. Vesel sem, da sta obe veliki stvari za mano in predvsem da sem ju uspešno prestal," je dejal Abraham, ki je dodal, da izobraževanja še ni končal.

Univerzitetna izobrazba je za dirkača sicer nekaj povsem neobičajnega, saj imajo mnogi zgolj srednješolsko izobrazbo. "Kolikor se spomnim, je dirkač razreda moto2 Ricardo Rolfo diplomiral na univerzi v Torinu, ampak številni so sklenili, da vse svoje znanje usmerijo v dirkanje," je še dodal Čeh.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2012

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
urkoo7 31.08.2012 20:06:02
Bravo! Moje čestitke kolegu:)
Več komentarjev