Agostini: Marquez ne sme prehiteti samega sebe

Legendarni Giacomo Agostini je prepričan, da se mora novopečeni dirkač razreda motoGP Marc Marquez počasi privaditi na nov slog dirkanja in da želja po zmagah in dokazovanju ne sme biti prevelika.

Marc Marquez

Marc Marquez (Foto: Reuters)

Svetovni motociklistični prvak razreda moto2 Marc Marquez si je z izjemnimi predstavami zaslužil vpoklic med najboljše. V prihodnji sezoni bo v kraljevem razredu po slovesu Caseyja Stonerja zastopal barve ekipe Honda in stopil v velike čevlje Caseyja Stonerja. 15-kratni svetovni prvak Giacomo Agostini pa zelo motiviranega 19-letnika opozarja, da naj na stezi skuša ohraniti trezno glavo. "Marquez je navdušil vse. Upam, da ga bodo znali usmeriti na pravo pot. Pomembno je, da ne bo prehiteval dogodkov. Kot pravi pregovor: 'Sadju moraš pustiti čas, da dozori'," je v razgovoru za Gazzetta dello Sport dejal Agostini in nadaljeval: "Prav gotovo ga čaka odlična sezona, vendar ne sme že prvo leto pričakovati vsega. Presedlati na tako zmogljivejši motor ni mačji kašelj. Ne sme pretiravati.''

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
luxter90 31.12.2012 16:13:59
kljub temu da je tako mlad ima že kar nekaj let izkušenj z dirkanjem v nižjih razredih in tam je dokazal da zna tak da mislim da zna že letos na vsaj kakšnih 5 dirkah odpeljat za stopničke, za privajanje na motor so pa tukaj testiranja in treningi :)
Več komentarjev