MotoGP

Argentina leta 2014 tudi uradno na koledarju motoGP

Buenos Aires, 05. 07. 2013 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po četrtkovih testiranjih na dirkališču Termas de Rio Hondo je jasno, da se VN Argentine v letu 2014 vrača na koledar razreda motoGP. Najboljši motociklisti na svetu bodo tako to južnoameriško državo obiskali znova po letu 1999.

Novo dirkališče, ki bo dirko razreda motoGP gostilo (vsaj) med letoma 2014 in 2016, se nahaja približno 1100 kilometrov severovzhodno od Buenos Airesa. Dirka bi morala biti na sporedu že letos, a je španska vlada moštvom, ki jih sponzorira Repsol, iz varnostnih razlogov odsvetovala odhod v Argentino. To opozorilo je bilo umaknjeno konec lanskega leta, tako da ni več ovir, da bi se dirka za VN Argentine po 15 letih vrnila na koledar elitnega motociklističnega razreda. Zaenkrat še ni znan točen datum dirke, a pri crash.net ugibajo, da bi utegnila biti na sporedu sredi aprila med preizkušnjama v Katarju in Teksasu, kot je bilo tudi predvideno za letošnjo sezono. Znano ni niti, ali bo v prihodnji sezoni na koledarju 18 ali 19 preizkušenj, saj naj bi se VN Indianapolisa po tej sezoni poslovila.

Prvi dan testiranj v Argentini je pripadel Stefanu Bradlu.
Prvi dan testiranj v Argentini je pripadel Stefanu Bradlu. FOTO: Reuters

Bradl najhitrejši na prvem testiranju

Štirje dirkači razreda motoGP in dva razreda moto2 so se prvi dan testiranj dvakrat podali na stezo dirkališča Termas de Rio Hondo. Najhitrejši je bil član poltovarniškega moštva LCR Honda Stefan Bradl. Nemec je bil s časom dobre minute in 44 sekund za 0.343 sekunde hitrejši od Alvara Bautiste (Gresini Honda) in slabo sekundo od Cala Crutchlowa (Tech 3 Yamaha). Hector Barbera (Avintina Blusens) je bil edini predstavnik CRT in je s kawasakijem zaostal za tri sekunde in sedem desetink. Izmed dirkačev razreda moto2 je bil Španec Tito Rabat hitrejši od rojaka Nica Terola.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lovilecsanj
06. 07. 2013 09.11
+1
suzuka, ta je bla sicer nevarna ampak zanimiva. upam da dajo argentino namesto indianapolisa
mimtim
05. 07. 2013 22.24
+4
Upajmo, da bo zanimiva dirka.
caaaaaaaare
05. 07. 2013 22.34
-5
caaaaaaaare
05. 07. 2013 22.35
-4

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.