Argentina leta 2014 tudi uradno na koledarju motoGP

Po četrtkovih testiranjih na dirkališču Termas de Rio Hondo je jasno, da se VN Argentine v letu 2014 vrača na koledar razreda motoGP. Najboljši motociklisti na svetu bodo tako to južnoameriško državo obiskali znova po letu 1999.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Novo dirkališče, ki bo dirko razreda motoGP gostilo (vsaj) med letoma 2014 in 2016, se nahaja približno 1100 kilometrov severovzhodno od Buenos Airesa. Dirka bi morala biti na sporedu že letos, a je španska vlada moštvom, ki jih sponzorira Repsol, iz varnostnih razlogov odsvetovala odhod v Argentino. To opozorilo je bilo umaknjeno konec lanskega leta, tako da ni več ovir, da bi se dirka za VN Argentine po 15 letih vrnila na koledar elitnega motociklističnega razreda. Zaenkrat še ni znan točen datum dirke, a pri crash.net ugibajo, da bi utegnila biti na sporedu sredi aprila med preizkušnjama v Katarju in Teksasu, kot je bilo tudi predvideno za letošnjo sezono. Znano ni niti, ali bo v prihodnji sezoni na koledarju 18 ali 19 preizkušenj, saj naj bi se VN Indianapolisa po tej sezoni poslovila.

Stefan Bradl

Prvi dan testiranj v Argentini je pripadel Stefanu Bradlu. (Foto: Reuters)

Bradl najhitrejši na prvem testiranju

Štirje dirkači razreda motoGP in dva razreda moto2 so se prvi dan testiranj dvakrat podali na stezo dirkališča Termas de Rio Hondo. Najhitrejši je bil član poltovarniškega moštva LCR Honda Stefan Bradl. Nemec je bil s časom dobre minute in 44 sekund za 0.343 sekunde hitrejši od Alvara Bautiste (Gresini Honda) in slabo sekundo od Cala Crutchlowa (Tech 3 Yamaha). Hector Barbera (Avintina Blusens) je bil edini predstavnik CRT in je s kawasakijem zaostal za tri sekunde in sedem desetink. Izmed dirkačev razreda moto2 je bil Španec Tito Rabat hitrejši od rojaka Nica Terola.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
lovilecsanj 06.07.2013 09:11:58
suzuka, ta je bla sicer nevarna ampak zanimiva. upam da dajo argentino namesto indianapolisa
Več komentarjev