MotoGP

Azijski talenti prihajajo na obisk Rossijeve akademije - so to bodoče zvezde razreda motoGP?

Milano, 12. 06. 2016 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovno znana akademija Valentina Rossija bo na začetku julija gostila nekatere najboljše dirkače azijskega prvenstva Asia Production 250. Akademija italijanskega motociklističnega zvezdnika se širi tudi na vzhod v iskanju novih poslovnih priložnosti.

Rossi je zmago v Kataloniji slavil ob spominu na preminulega Luisa Saloma.
Rossi je zmago v Kataloniji slavil ob spominu na preminulega Luisa Saloma. FOTO: AP

Med 4. in 8. julijem bo akademija Valentina Rossija (VR46 Riders Academy) v Pesaru gostila nekatere mlade dirkače prvenstva Asia Production 250. Akademija devetkratnega svetovnega prvaka postaja vedno bolj mednarodna in s strani Rossijeve ekipe Yamahe je zdaj prišla potrditev, da se bo na začetku naslednjega meseca na preizkušnji blizu Riminija zglasilo pet srečnežev. Na tako imenovanem "Master Campu" bo Rossi z nasveti pomagal nadobudnim azijskim dirkačem, med katerimi italijanski mediji omenjajo 21-letnega Tajca Peeraponga Loiboonpenga, 17-letnega Indonezijca Galanga Hendro Pratamaja, 16-letnega Japonca Soičira Minamimota, 16-letnega Malezijca Kasmo Daniela Binna Kasmayudina ter 19-letnega Indonezijca Imanuela Putro Pratno. Bomo koga od naštetih v bodoče spremljali v elitnem razredu motoGP ali vsaj v razredih moto2 in moto3?

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
12. 06. 2016 17.19
+22
...Japonci si že leta prizadevajo,da bi vzgojili talentiranega dirkača,ki bi z japonskim motorjem zmagoval v najmočnejšem razredu...imajo idealne pogoje,dirkališča,denar,sponzorje,šolske akademije...Če bi kakšen azijski dirkač bil približno tako dober,kot je najslabši v motoGp..bi že zdavnaj imel sedež...Kje je torej problem?...če pogledamo,akademije v Španiji,CEV ..Italiji CIV..in podobno..je razlika verjetno v miselnosti...Japonci imajo respekt in nimajo tistega "surovega" instinkta,ki je potreben,da se prebiješ v morju mladičev...ki so za 1% možnosti,da bi kdaj dobili mesto v sv.prvenstvu..pripravljeni narediti vse...Res je tudi,da sta dva..ki bi lahko nekaj pokazala....žal umrla na dirkališču...V Ameriki se za mlade talente zavzema W.Rainey...Nekaj pa imajo te akademije skupnega...način treninga v obliki dirt tracka...kateri je v 80 tih....pomagal v prevladi ameriških dirkačev na podivjanih 500cc raketah
DonDonDan
12. 06. 2016 20.41
-4
V tem športu moraš biti totalen egoist in totalno brezobziren. Japonci imajo drugačno vzgojo, brezobzirnosti ne obvladajo najbolje.
HAILWOODmike
12. 06. 2016 20.59
+5
A res? Veliko sampijonov je ze bilo iz jpn....pac v 90 in 2000+ ni bilo postavljenih pravih temeljev za spico!
Callux
12. 06. 2016 21.21
+9
Trenutno pri Japoncih še najbolj obetajo Kazumi Masaki, Ayumu Sasaki in Kaito Toba, ki jih redno v španskem prvenstvu spremljajo tudi najbolj vplivni predstavniki Honde.. In vsi trije Japonci se naj bi že zelo kmalu znašli tudi na svetovni sceni, po nekaterih predvidevanjih je to možno že naslednjo sezono.. V CEV pa jim trenutno tudi ne gre slabo, saj so v skupnem seštevku na 4., 5. in 8.mestu
THEdocktor
12. 06. 2016 21.24
+0
španjolskasupast4r
13. 06. 2016 08.55
+3
use kar je elapus napisu se vid v primeru Harada-capirosi u 250,k sta se za naslov usekala