MotoGP

Azuma: Prvi odzivi dirkačev so zelo pozitivni!

Jerez, 26. 04. 2013 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri uradnem motociklističnem gumarju serije motoGP so zadovoljni z odzivi dirkačev CRT na novo mehkejšo gumo, ki so jo prvič preizkusili na dirkaškem koncu tedna za VN Amerik.

Premierna preizkušnja motociklistične elite, zbrane v seriji motoGP, je predstavljala svojevrstni izziv tudi za uradnega gumarja svetovnega prvenstva. Nov asfalt, nekoliko drugačne dirkaške razmere kot drugod po svetu, zato so imeli načrtovalci gum kar nekaj dodatnega dela. Še posebej pomemben je bil odziv dirkačev CRT, ki so dočakali prav zanje narejene mehkejše pnevmatike.

Guma
Guma FOTO: Damjan Žibert

"Prvi odzivi dirkačev CRT so zelo pozitivni, dobili smo nekaj prepotrebnih informacij, s katerimi bomo poskušali gume še nadgraditi. Predvsem je mešanica materialov nekoliko drugačna za treninge, kvalifikacije in dirko, ko gre za zadnjo gumo,“ pravi Bridgestonov razvojni direktor Masao Azuma in dodaja: "Naš cilj je v prvi vrsti poskrbeti še za večjo varnost dirkačev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strok
29. 04. 2013 19.12
Bistvo moto GP je, da morebitni izumi izboljšujejo povprečni avtomobil.
3r2wbt
26. 04. 2013 14.11
+2
Pravila glede gum so se skozi leta stalno spreminjala. Glede trdote in proizvajalca nikoli ni bilo povsem jasno kaj je v danem trenutku najboljše. Težnja vseh proizvajalcev je narediti dobro, najboljšo gumo in pričakovanja dirkačev ter ekip takšno gumo potem tudi imeti. Ne izide se vedno, da kombinacija na stezi deluje. Niti najboljši dirkač z vrhunskim materialom s slabo gumo ne more narediti dobrega rezultata. Kaj narediti? Kombinacija več proizvajalcev hkrati se je pokazala kot slaba. Konkurenčnost je bila povsem izničena. Enostavno so bile določene gume oziroma proizvajalec nekonkurenčen. Potem so izbrali, beri Dorna, enega proizvajalca, ki je trenutno Bridgestone. Kaj je boljše? Ali naj se ekipa oziroma motor prilagodi gumam ali obratno. Vsak lahko za slab rezultat najde izgovor v slabi gumi. Težje bo kritiziral lastno ekipo in motor. Cilj je narediti tekmovanje zanimivo. Z nekonkurenčnim materialom, tokrat z gumami, to ni mogoče doseči. Kdo želi gledati dirke, ko se dirkači, ki vozijo na eni vrsti gume, morajo ustaviti že na polovici dirke, medtem, ko jo ostali z drugimi gumami končajo. Po drugi strani pa bi lahko izbiro proizvajalca gum prepustili vsaki ekipi posebej in potem naj v takšnem primeru vzame tveganje nase, za dobre, predvsem pa slabe rezultate. Ne glede na navedeno Dorna ne more dopustiti, da bi nekdo drugi odločal namesto nje. Želi imeti vse pod nadzorom in sama diktirati pravila.
erlapsus
26. 04. 2013 11.11
+8
...gume..še malo pa bomo držali pesti za gume,namesto za dirkače in ekipe...takšno pomembnost imajo zdaj...lani so prav z gumami Hondi prekrižali načrte..in to z zelo ne fer potezo,in kaj je preostalo drugega kot,da je Honda popolnoma na novo naredila motor,ki se je prilagajal gumam...koliko Mio€ je šlo za razvoj..koliko Mio€ mora Ducati vložiti v nov motor,ki ne prebavlja te gume...mogoče pa ima Ezepeleta v mislih kaj drugega,ko skozi poudarja,da je treba rezati stroške;)... ..