Bo Lorenzo kandidat za prvaka? 'Sepang je dober znak, če bomo še naprej tako hitri, smo v igri za naslov'

Dirkači in moštva razreda motoGP so že v nestrpnem pričakovanju drugih zimskih testiranjih pred začetkom sezone 2018. Po Sepangu, kjer je bil z rekordom kroga najhitrejši Jorge Lorenzo, je naslednja postaja novost na koledarju dirk - dirkališče Chang v Buriramu. Od drugih testiranj veliko pričakuje prav Lorenzo, ki je prepričan, da je njegovo moštvo na pravi poti, da se letos bori za naslov svetovnega prvaka.

Predstavitev Ducati 2018 - 13

Jorge Lorenzo je navdušen nad hitrostjo Ducatija GP18 za letošnjo sezono.

Že pred dnevi smo poročali, da vodilni možje Ducatija od letošnje sezone veliko pričakujejo. Davide Tardozzi je celo priznal, da pričakuje, da se bosta oba njihova dirkača borila za naslov prvaka. Lani je to uspelo zgolj Andrei Doviziosu, ki je bil vse do zadnje dirke v igri za krono v kraljevem razredu. Nekoliko drugače je bilo pri petkratnem svetovnem prvaku Jorgeju Lorenzu, ki se je še privajal na novo moštvo in motocikel, potem ko je prej celotno kariero med elito preživel pri Yamahi. Proti koncu sezone so se že kazali zametki, da je Lorenzo počasi, a vztrajno 'ukrotil rdečo zver' in da je le še vprašanje časa, kdaj bodo sledili konstantni rezultati z uvrstitvami na oder za zmagovalce ali celo kakšna zmaga. 

Sezona razreda motoGP je že pred vrati. Dirkače uvodna dirka čaka 18. marca, ko se bodo za zmago pomerili v Losailu na VN Katarja, Seveda si boste lahko to dirko kot vse ostale ogledali na Kanalu A in VOYO.

Po spodbudnem začetku zimskih testiranj v Sepangu je optimističen tudi Španec, ki je celo postavil nov rekord kroga na malezijskem dirkališču. Po poročanju Simona Pattersona, ki o razredu motoGP poroča za revijo MCN, naj bi bil Lorenzo tako zadovoljen z letošnjim Ducatijem GP18, da že zdaj optimistično napoveduje boj za prvaka, če bodo pri moštvu iz Borgo Panigaleja ohranili hitrost iz Malezije skozi celotno sezono. Pri Ducatiju sicer pripravljalo eno presenečenje za naslednja testiranja v Buriramu, kjer naj bi predstavili nov aerodinamični paket, katerega pa vodja moštva Gigi Dal'Igna še ni želel razkriti. "Pridite v Buriram in boste videli," je s skrivnostnim nasmeškom dejal po testiranjih v Sepangu. 

Naslov prvaka je težko napovedati, a ...
"Nemogoče je napovedati, kdo bo osvojil naslov svetovnega prvaka. Že želiš postati svetovni prvak, se ti mora v tvoj prid obrniti veliko dejavnikov. Vse mora biti na svojem mestu. Toda, če bomo ohranili hitrost, ki smo jo pokazali v Sepangu, potem sem prepričan, da smo eni iz med kandidatov," je Pattersonu zaupal Lorenzo. "Motocikel je odličen in imam bistveno boljše občutke kot v lanski sezoni. Področja, ki so jih v Bologni izboljšali, zelo odgovarjajo mojemu slogu vožnje. Ves čas smo vedeli, kaj moramo popraviti, da bo motocikel meni ustrezal in sedaj nam je to uspelo in to je pozitiven znak in nam bo zagotovo prineslo dobre rezultate," je še povedal Majorčan, ki se želi dokazati na rdečem motociklu, potem ko je vse triu naslove med elito osvojil z Yamaho. Kot rečeno se sedaj karavana razreda motoGP čez nekaj dni seli v Buriram, kjer bodo prvič spoznali dirkališče Chang, ki je novost na letošnjem koledarju dirk. Testiranja bodo na sporedu med 16. in 18. februarju, o njih pa bomo seveda poročali na naši spleti strani kot tudi v športnem delu oddaje 24UR.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2018

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
 
motorist_mb 09.02.2018 08:57:09
Ni mu lahko...motor je pravi...moštvo je pravo...Dovi mu konkurent...če mu se vse poklopi bo haral...privoščim mu čeprav sem za Dovija ampak falijo mu jajca za na silo prehitevanja tak da Lorenzo letos seveda ob pomoči Dovija da ukrotita Markeza...Dovi forza!
Več komentarjev