Bodo v Sočiju hrumeli tudi motorji razreda motoGP?

Šefi dirkališča v Sočiju si prizadevajo, da bi na dirkališču, ki raste ob Črnem morju, gostili tudi motociklistično elito razreda motoGP. Arhitekt steze Hermann Tilke pri tem ne vidi težav.

Dirkači formule 1 se vse bolj spogledujejo z dirko za veliko nagrado Rusije, ki naj bi se leta 2014 odvijala v olimpijskem Sočiju, a tamkajšnja oblast se s preizkušnjo najhitrejšega cirkusa na svetu ne želi zadovoljiti. Finančni boter projekta Vladimir Putin namreč želi ob Črno morje pripeljati tudi svetovno motociklistično elito – razred motoGP.

Aleksej Miller in Vladiir Putin

Bo Vladimir Putin s sodelavci v Soči 'pripeljal' tudi motociklistično elito? (Foto: Reuters)

"Pospešeno gradimo dirkališče. 5854 metrov dolga steza bo med daljšimi v formuli 1. Na dirkališču bomo izpeljali tudi nekatere druge avtomobilistične dirke, ampak to ne pomeni, da želimo na njej videti le avtomobile. Želimo si tudi motociklističnega dirkanja. Zanimata nas predvsem motoGP in superbike,'' pravi šef dirkališča Alexander Bogdanov. Za obliko steze je zadolžen priznani nemški arhitekt Hermann Tilke, ki ne vidi težav v tem, da bi na dirkališču hrumeli motorji.

"Če bo ustrezno za formulo 1, ne vem, zakaj ne bi bilo ustrezno za motoGP,'' je dodal Tilke.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
NoExit 01.01.2013 11:23:05
O tem lahko v Sloveniji samo sanjamo ...na žalost ..
Več komentarjev