MotoGP

Bradl mora na operacijo

Valencia, 15. 11. 2012 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški motociklist Stefan Bradl (LCR Honda) mora zaradi bolečin, ki se pojavljajo predvsem pri dirkanju, na operacijo desne roke. Takšnega mnenja je priznani španski ortoped dr. Mir, ki je v preteklosti operiral že številne motocikliste.

Nekdanji svetovni motociklistični prvak razreda moto2 Stefan Bradl (LCR Honda) je po testiranjih v Valencii dočakal priznanje za odlično opravljeno delo v krstni sezoni med dirkaško elito, saj so mu pri HRC obljubili podporo, po končanih testiranjih pa je odpotoval v Barcelono, kjer je moral zaradi bolečin v desni roki, ki so se ob koncu sezone le še stopnjevale, na pregled k ortopedu dr. Miru. Potem ko je s presledki držal desno roko v bolečih položajih skoraj 45 minut, je bil to za uglednega zdravnika zadosten znak, da mora dirkač iz Augsburga kar najhitreje na operacijo.

Stefan Bradl
Stefan Bradl FOTO: Damjan Žibert

"Roko sem pomikal v dirkaške položaje, izzival bolečino na vse mogoče načine in dr. Mir je ugotovil, da je edina rešitev za omenjene tegobe operacija. Tudi zato na zadnjih nekaj dirkah nisem mogel več voziti na vso moč. Bolečina me je ovirala predvsem pri zaviranju in pozneje pri pospeševanju. Menim, da smo 80 odstotno zadeli vse gibe, ki povzročajo tegobe,“ je po pregledu dejal Bradl in priznal, da mu je omenjeni španski zdravnik že oktobra povedal, da bi bilo smiselno razmišljati o operaciji.

"Potem ko sem mu opisal, kaj se dogaja – to je bilo po dirki za Veliko nagrado Avstralije – je dejal, da naj takoj pridem na operacijo. To je zanj edina smiselna rešitev. Njegova edina želja je bila, da me prej vendarle temeljito pregleda. Zdaj se je to zgodilo, in če želim v kratkem spet dirkati na vso moč, je operacija edina rešitev,“ je še dodal 22-letnik, ki je krstno sezono med dirkaško elito končal na 8. mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.