Bradl namesto Pedrose?

Nemški motociklistični dirkač serije motoGP Stefan Bradl utegne v prihodnji sezoni pri ekipi tovarniške Honde naslediti svetovnega podprvaka Danija Pedroso. Dogovor naj bi bil sklenjen že do konca meseca.

Čeprav je pred motociklistično sezono serije motoGP odprtih še veliko vprašanj, je že zdaj jasno, da bodo vsaj v 'mrtvih' mesecih v ospredju selitve iz moštva v moštvo. Cal Crutchlow, ki ga bo pri Tech 3 Yamahi najverjetneje nasledil Španec Pol Espargaro, naj bi bil zanimiv Ducatiju, Yamahi in Hondi, Scott Redding je zanimiv Ducatiju in Hondi, ki ga želi za vsako ceno, eden tistih, ki se z morebitno menjavo sredine ne obremenjuje, pa je Stefan Bradl.

Dani Pedrosa

Status Danija Pedrose za prihodnjo sezono je močno odvisen od letošnjih rezultatov. (Foto: Damjan Žibert)

Nemec, ki je lani sklenil dveletno pogodbo z LCR Hondo, naj bi po poročanju MCN-ja, v prihodnji sezoni zamenjal delovno okolje. Zanimiv je predvsem zasedbi tovarniške Honde. Novinarji angleškega časnika so naredili še korak naprej in zapisali, da naj bi nekdanji svetovni prvak razreda moto2, 99,9-odstotno sklenil dogovor z ekipo, ki se poteguje za konstruktorski naslov.

Šef ekipe LCR Lucio Cecchinello je sicer v Assnu dejal, da si na vsak način želi nadaljevati sodelovanje z Nemcem, a vprašanje je, ali si ga v sezoni, ko naj bi imeli dva dirkača, sploh lahko privoščijo. Bradl ima po zaslugi Honde namreč že letos praktično tovarniški motocikel RC213V, za dva pa v ekipi ne bodo imeli denarja.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 29
jamanzomeduza 04.07.2013 11:22:59
pedrosa je nesposoben ima en najboljših motociklov pa ne zna biti prvak
Več komentarjev