MotoGP

VIDEO: Bradl presenetil vse, tudi sebe

Misano, 15. 09. 2012 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški motociklist razreda motoGP Stefan Bradl (LCR Honda) je kvalifikacije končal na 4. mestu, potem ko je dirkačem na prostih treningih dodobra ponagajalo vreme, je bilo drugače v kvalifikacijah.

Še dobre tri minute pred iztekom kvalifikacij v razredu motoGP pred dirko za VN San Marina je vse kazalo na veliko senzacijo. Nemec Stefan Bradl (LCR Honda) je bil namreč na vrhu, zdelo se je, da ga praktično nihče več ne more ujeti, nato pa ga je najprej prehitel Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha), še hitrejši čas je postavil Jorge Lorenzo (Yamaha), zatem pa je najboljši čas kvalifikacij postavil Dani Pedrosa (Honda). Bradl, ki se je še nekaj minut pred iztekom kvalifikacij spogledoval z najboljšim startnim položajem, je bil po izteku časa vendarle med bolj zadovoljnimi. Predvsem zaradi spremenljivih vremenskih razmer. Potem ko sta bila petkova prosta treninga pravi obup za dirkače, še danes zjutraj ni bilo nič kaj drugače oz. je kazalo zelo slabo, v kvalifikacijah pa so dirkači vendarle dočakali želene vremenske razmere.

Stefan Bradl
Stefan Bradl FOTO: Coach

"Od treh treningov nismo imeli skoraj ničesar. Še v jutranjih urah je kazalo zelo slabo. Na začetku kvalifikacij pa sem takoj pridobil dober občutek, ritem je bil pravi, na motorju sem se počutil odlično in prav vse nastavitve so se pokazale za dobre. Izboljševal sem čase krogov, na koncu pa sem v želji po doseganju hitrega kroga praviloma naletel na promet pred sabo," je za 24ur.com po končanih kvalifikacijah povedal četrtouvrščeni Bradl, ki si je tako pred nedeljsko dirko privozil dobro izhodišče. Še boljšega kot je lahko sploh pričakoval. "Česa takšnega nisem pričakoval. Težko je bilo pričakovati kar koli, saj prav nihče ni vedel, kaj nas čaka. Vreme se je močno spreminjalo, a ob koncu so stvari prišle na svoje mesto, kot sem že dejal, sem se na motorju počutil zelo dobro in izhodišče pred dirko je izjemno," je nadaljeval dirkač iz Augsburga in se dotaknil tudi vrhunca dirkaškega konca tedna: "Menim, da nas čaka suha dirka, to je zelo dobro in verjamem, da bomo prav vsi uživali."

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borut Kopina
15. 09. 2012 18.53
+9
ja,gremo Bradl po prve stopničke v moto GP