Brazilci prihodnjo sezono z motoGP dirko?

Medtem ko dirkači elitne motociklistične serije motoGP odštevajo dneve do uvoda v Katarju, se odgovorni za prirejanje dirk pogajajo za organizacijske licence v letu 2014. Med njimi so, kot vse kaže, tudi Brazilci.

Motociklistična karavana serije motoGP je opravila z uradnimi zimskimi testiranji v Sepangu in se pospešeno pripravlja na začetek novega tekmovalnega leta, po poročanju brazilske televizijske postaje SporTV News pa bi lahko dirkači elitnega razreda v prihodnje dirkali tudi v Braziliji. Po besedah predsednika tamkajšnje motociklistične zveze Firma Alvesa že leta 2014.

Valentino Rossi

Se bo dirkaška elita v sezoni 2014 zaustavila tudi v Braziliji? (Foto: Reuters)

Novica je odjeknila na predstavitvi novega Hondinega motocikla v Sao Paolu. Zadnja dirka v Južni Ameriki je bila na sporedu leta 2004 – zmagal je Makoto Tamada (Camel Honda) – odvijala pa se je na dirkališču Nelson Piquet v Jacarepagui, ki so ga zaradi potreb izgradnje olimpijskega parka leta 2016 zrušili. Dirkališče Interlagos sicer ima dovoljenje za prirejanje dirk razreda motoGP, zadnja moto preizkušnja na omenjeni stezi pa je bila na sporedu leta 1992.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
mikeTHEbike 07.03.2013 15:07:17
Draga dorna, grobnik vabi, da se preizkusite na vrhunske dirkališču v centru evrope!! Asfalt je grob in dobro prime, bankine so rdečo bele, boksov je dovolj za totih 12 specialk (crt pa v šotore), izletne cone bodo pa tut pokosili pa kamenje iz peska vun pograbli. Če je blo za schwanza dost dobro, bo še za ostale razvajence!!!!!!!!!!!
Več komentarjev