Bridgestone zavrača očitke: Za Lorenzov neuspeh niso krive pnevmatike

Jorge Lorenzo je na motociklistični VN Francije v Le Mansu osvojil zanj zelo skromno sedmo mesto. Španec se je po dirki pritoževal zaradi slabega oprijema s podlago. Pri Bridgestonu zavračajo, da so za to krive pnevmatike.

Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo je bil po dirki v Le Mansu zelo razočaran. (Foto: Reuters)

Jorge Lorenzo se na razmočeni stezi v Le Mansu nikakor ni znašel in je po dobrem začetku dirko končal na sedmem mestu. Špančeva uvrstitev bi bila še slabša, če napak ne bi storila Valentino Rossi in Stefan Bradl. Aktualni svetovni prvak ni bil zadovoljen z oprijemom pnevmatik in je po dirki dejal: "Ne vidim nič drugega, kar bi lahko povzročilo težave, kot pnevmatike." Na očitke se je hitro odzval vodja razvoja pri Bridgestonu Šindži Aoki.

"Med samo dirko se je dobro videlo, da ima Jorge težave, saj mu ni uspelo držati ritma najhitrejših. Takoj po dirki smo izprašali tri mehanike, ki se jim je pritožil zaradi slabega oprijema zadnje pnevmatike. Kot zmeraj v takšnem primeru so inženirji po dirki pregledali Jorgejeve pnevmatike, za katere so ugotovili, da so v dobrem stanju. Ob tem sem tudi sam pregledal pnevmatike in se o vsem skupaj pogovoril z Yamahinimi inženirji. Vsi smo se strinjali, da za slab oprijem niso bile krive pnevmatike. V primerih, ko je oprijem na stezi slab, so nastavitve še kako pomembne in lahko zelo vplivajo na obnašanje motocikla," je za crash.net povedal Aoki, ki obžaluje, da je Lorenzo v Le Mansu imel toliko smole: "V vsakem primeru je škoda za Jorgeja. Še predvsem zaradi tega, ker je bil tako dober na jutranjem ogrevanju. Vsi smo pričakovali boljši rezultat, a on je pravi šampion in že na naslednji dirki se bo pokazal v najboljši luči."

Posnetke zamujenih dirk vseh motociklističnih razredov si lahko ogledate na VOYO.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
*oscar* 22.05.2013 18:17:28
Po mojem mnenju Lorenzo niti pod razno ni slab dirkač, kljub temu da je ziheraš. Po eni strani na ta račun izgublja pike, po drugi pa dobiva. Nihče ne ve kaj bi bilo, če bi........ Verjetno se je zaradi tega že tudi marsikdaj izognil padcu. Odločitev o načinu vožnje je pač njegova, tudi če ga ljudje pljuvajo zaradi tega. Sem pa prepričana, da tak ziheraš pa spet ni, da bi se vozil zadaj in spustil stopničke, da ne bi niti poskusil doseči nekaj več. Očitno je imel resne težave in nič ni narobe, da to tudi pove. Izgovor gor, izgovor dol tako je. Če ti nekdo ni všeč in ti gre na živce, te na njem tako vse moti.
Več komentarjev