MotoGP

Brivio: Zdaj vemo, katera šasija je prava!

Misano, 19. 09. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef motociklistične ekipe Suzuki Davide Brivio je zadovoljen z doseženim na testiranjih v Misanu. Zdaj natančno vedo, na kateri šasiji bodo gradili motor, s katerim želijo biti leta 2015 konkurenčni najboljšim v elitni konkurenci.

Motociklistična karavana motoGP je po dirki za veliko nagrado San Marina ostala v Misanu, kjer so se začela testiranja. Med tistimi, ki so preizkušali motorje za prihodnjo sezono oz. nove dele za motocikle, s katerimi dirkajo v letošnji sezoni, so bili tudi predstavniki Suzukija. Pospešeno se namreč pripravljajo na leto 2015, ko se bodo vrnili v karavano. "V letošnji sezoni bomo skušali preizkusiti kar največ dirkališč, kjer se odvijajo dirke razreda motoGP,'' je bil o zadnjem testu v Misanu skrivnosten šef ekipe Davide Brivio.

Randy de Puniet
Randy de Puniet FOTO: Damjan Žibert

Randy de Puniet je po testu dejal, da je nad videnim več kot zadovoljen, Brivio pa z ocenami aktualnega stanja skopari. "V ponedeljek smo imeli lepo priložnost za primerjavo z drugimi dirkači, da vidimo, na kakšni ravni smo. Primerjave so sicer v tem hipu nepotrebne, ampak dobro je vedeti, kje si z nastavitvami. Malce zaostajamo za konkurenco, ampak to je dobro in še naprej smo lahko zadovoljni z nastopi. V preteklosti smo preizkušali dve drugi šasiji. Zdaj nam je jasno, katera je prava! Pri samem motorju nam je uspel razvojni korak naprej,'' je zaključil italijanski šef ekipe.

De Puniet je na ponedeljkovih testiranjih dosegel 13. čas (1.35,097), 0.445 za Ducatijevim Michelejem Pirrom in slabi dve sekundi za najhitrejšim Marcom Marquezom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENNA1
19. 09. 2013 23.03
+0
jozo46. nakazuje na zanimivost članka,če DR,VALE presedla na SUZUKI,
jozo46
20. 09. 2013 06.51
+7
men je vseen kam vale presedla dokler bo dirkav bom navijal zanj in pika
jozo46
19. 09. 2013 19.44
+2
mater a je zanimiv clanek