Capirossi zadovoljen z varnostjo v letu 2012

Šef za varnost motociklistov serije motoGP Loris Capirossi je zadovoljen z iztekajočim se letom, ko gre za varnost dirkačev na stezi. Meni, da je odločilno na to vplival uradni gumar, novi koraki za izboljšanje same varnosti pa šele sledijo.

Motociklistična karavana razreda motoGP pred iztekom koledarskega leta opravlja še zadnje obveznosti do pokroviteljev, eden izmed komisarjev za varnost pri Dorni Loris Capirossi pa je zadovoljen z rezultati varnostne analize po končani sezoni. Gume, ki jih je pripravil japonski Bridgestone, so bile očitno zadetek v polno, saj je bila z njimi sezona še bolj varna od tiste v letu prej, ko se je smrtno ponesrečil Marco Simoncelli.

Loris Capirossi

Loris Capirossi (Foto: Reuters)

39-letnik je zadovoljen z delom uradnega gumarja karavane in pričakuje, da bodo v prihodnje naredili še korak naprej na področju varnosti na dirkališčih. "Ponosen sem na njihovo delo. Letos si nihče ni polomil kakšne kosti zaradi neogretih gum. Bridgestone je svoje delo opravil izvrstno,“ je v pogovoru za Gazzetto dello Sport dejal Italijan in nadaljeval: "Z razvojem še niso končali. V letu 2013 bodo pripravili gume posebej za dirkače CRT.“ Italijan se trudi, da bi skupaj s sodelavci poskrbel še za večjo varnost dirkačev, zato bodo skušali najti rešitve v drugih delih motorja. "Delamo na malih, a še kako pomembnih delih motorja, kot je ščitnik za zavorno ročico. Vsi niso povsem prepričani, da bi bilo to dobro, a govoril sem z dirkači in skušam jim pojasniti, da je za njihovo večjo varnost treba narediti še korak naprej.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
bandit1 23.12.2012 16:30:38
To so dirke in vsak ki dirka ve kaj se mu lahko zgodi, to ni balet. Gledalci so kot v starem Rimu, pridejo gledat dobre boje med posamezniki in kako bo gdo padel. Zanima jih kri in nič drugega. Le navijajo za svojega matadorja. Gledanost Super bike je večja zaradi izenačenosti motorjev in je več možnosti za več krvi. Moto 2 je zato bolj privlačen od moto GP.
Več komentarjev