MotoGP

Pri Ducatiju ne prižigajo rdečega alarma pred prihodom Lorenza, tudi svetovni prvak naj ne bi bil zaskrbljen

Bologna, 29. 07. 2016 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo bo v naslednji sezoni nastopal na povsem konkurenčnem motociklu Ducatija, trdi direktor italijanskega moštva Paolo Ciabatti. "Videl je potencial našega motocikla in zaveda se naše konkurenčnosti," o Majorčanu pravi Ciabatti.

Moštvo Ducatija bo dobilo zvezdniško okrepitev po koncu letošnje sezone, nad katero se bo zastor spustil 13. novembra v Valencii.
Moštvo Ducatija bo dobilo zvezdniško okrepitev po koncu letošnje sezone, nad katero se bo zastor spustil 13. novembra v Valencii. FOTO: Reuters

Ducatijeve predstave v letošnji sezoni razreda motoGP njihovega bodočega člana Jorgeja Lorenza gotovo ne navdajajo s pretiranim optimizmom. Andrea Dovizioso in Andrea Iannone z bolonjskim moštvom v skupnem seštevku dirkačev zaključujeta deseterico najboljših z več kot sto točkami zaostanka za vodilnim Marcom Marquezom (Repsol Honda). Toda direktor rdečih Paolo Ciabatti pravi, da se Lorenzo zaveda, da so slabi rezultati bolj posledica smole in ostalih dejavnikov, ne toliko motocikla, ki naj bi bil povsem konkurenčen. Ducati je sicer med ogrevanjem na novo sezono skrbel za izvrstne dosežke, sploh po testiranjih na Philipp Islandu, toda vse od prve dirke v Katarju Bolognčani niso imeli razlogov za smeh. Iannone je v Losailu padel, nato sta oba Italijana uprizorila še "skupinski" padec v Argentini, potem je Doviziosa nesrečno pokosil še Dani Pedrosa. Ciabatti je za Motosport zatrdil, da v pogovorih z Lorenzom, ki bo v naslednji sezoni prvo ime Ducatija, ni zasledil nelagodja.

"Jorge je zelo hiter in inteligenten dirkač. Videl je potencial našega motocikla. Razen nekaj izjem, ko smo trpeli zaradi pomanjkanja oprijema, denimo na obeh španskih dirkah, je bil Desmosedici vedno dober," pravi Ciabatti, ki opozarja tudi na dejstvo, da Desmosedici za novo sezono Lorenzu pripravlja nihče drug kot nekdanji svetovni prvak Casey Stoner. "Jorge se zaveda ravni konkurenčnosti našega motocikla in ni mu potrebno skrbeti, saj delamo na motociklu za leto 2017 in zelo pazimo tudi na njegove dirkaške karakteristike. Potrebno pa je tudi opozoriti na to, da nam pri tem pomaga Casey Stoner, ki ga zelo dobro pozna," je dodal Ciabatti. Zaenkrat še ni jasno, kako bo na Ducatijevo konkurenčnost vplivala prepoved krilc, ki so jih sami najbolj zavzeto razvijali, a jih od naslednje sezone skupaj s tekmeci ne bodo več smeli uporabljati. Lorenzu torej sporočajo, da naj ga ne skrbi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
31. 07. 2016 18.20
-2
Ker se lorenzo z rosijem ne razume,je pač ubral edino možno pot-odhod k drugi firmi.To,kako se bo znašel na ducatiju,pa moramo počakat,da bomo vidli,mogoče mu bo šlo,mogoče ne.Glavno.da vodi Marc-profesor motorja...Viva Mar-viva,po nov naslov.he,he
VirtualX
30. 07. 2016 10.40
+0
Slika bo podobna kot pri Rossiju, Lorenzo ni za Ducati.
bu?er
30. 07. 2016 13.07
+12
Kosmatinc
30. 07. 2016 18.40
-5
Lorenzo se vsaj ne napihuje kako zna porihtat motor v parih sekundah,in ni tak trdoglavc
HAILWOODmike
31. 07. 2016 09.04
+14