MotoGP

Crutchlow: Zapravil sem priložnost za stopničke

Misano, 17. 09. 2012 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski dirkač razreda motoGP Cal Crutchlow je v Misanu po napaki odstopil v petem krogu. Član moštva Tech 3 Yamaha je izpustil lepo priložnost, da se še drugič zapored uvrsti na stopničke, kar zelo obžaluje.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Damjan Žibert

Cal Crutchlow je na VN Češke v Brnu prvič v svoji motoGP karieri stopil na zmagovalni oder, na nekaj podobnega pa je upal tudi na VN San Marina. Dodatnega zagona mu je prav gotovo vlil odličen nastop na sobotnih kvalifikacijah, ko si je zagotovil položaj v prvi startni vrsti. Nato se ni vse odvijalo po načrtih Britanca, saj je v prvem ovinku petega kroga, medtem ko je lovil moštvenega kolega Andreo Doviziosa, padel in dirke je bilo zanj konec.

"Zelo slabo sem začel iz prve vrste in hitro izgubil nekaj mest. Na srečo sem uspel zadržati peto mesto, a je bilo res težko prehiteti Andreo. V četrtem krogu sem videl, da ga dohitevam, a zares je pošast pri zaviranju, jaz pa sem imel težavo z zaustavljanjem motocikla s polnim rezervoarjem. Želel sem ga prehiteti v prvem ovinku, a na sredini sem izgubil nadzor nad sprednjim delom. Prejel sem udarec v desno nogo in mislil sem, da sem morda poškodovan, a hitro sem znova dobil občutek in upal sem, da bom lahko nadaljeval dirko. Na žalost je bila desna stran krmila zelo zvita in ni šlo dodajati plina," je za crash.net nesrečo razložil Crutchlow in dodal: "Razočaran sem, saj bi se glede na potek tekme lahko boril za stopničke. Valentino Rossi in Stefan Bradl sta osvojila kar nekaj točk, tako da se bom moral v Aragoniji potruditi, če bom želel zadržati peto mesto v svetovnem prvenstvu."

Posnetke motociklističnih dirk vseh razredov za Veliko nagrado San Marina najdete na VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alcomp76
17. 09. 2012 18.30
-2
Dobra odločitev Ducatija, da ga ni vzel v svoje vrste, ker Crutchlow je čisto povprečen voznik.
burner85
17. 09. 2012 18.21
+1
zapij tera ofce na pašniku :)
erlapsus
17. 09. 2012 13.15
+13
...škoda, CRU je padel točno pred nami...stopničke bi bile njegove...tudi PED bi se uspel vrniti do 2 mesta...ni mi pa jasno kaj so njegovi dajali grelne obloge na vroče gume,da so se potem te zlepile...LOR je potrdil naslov...ROS se je veselil,kot že dolgo ne...BAU prvič na stopničkah...DOV je zamudil...BRA pohvalno....SPI megleno...BAU in BAR sta dobila vpoklic za državno reprezentanco v kegljanju...STO je manjkal ....Yamaha je ujela HRC po točkah...presenetljivo dobra organizacija in zmernejše cene...verjetno je morala biti v bližini nogometna tekma,ker ni bilo toliko navijaških thebilov..v nedeljo pa pasje mrzlo za tiste,ki so prihajali v kratkih majicah:O