MotoGP

V Dohi odštevajo ure do prve dirke

Doha, 09. 04. 2009 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Gaber Keržišnik
Komentarji
12

Na dirkališču Losail International Circuit se je končala prva letošnja uradna tiskovna konferenca pred začetkom jutrišnjih treningov za VN Katarja v Dohi, prve letošnje dirke za prvenstvo v razredu motoGP.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Zbrani novinarji smo za mikrofoni lahko spremljali Chrisa Vermuelna (Suzuki), Caseya Stonerja (Ducati), Valentina Rossija( Yamaha), Andreo Doviziosa (Honda) in Seteja Gibernaua (Ducati).

 

Pred začetkom jutrišnjih prostih treningov ob 22. uri in 30 minut je Valentino Rossi povedal, da mu je konfiguracija steze sicer všeč, kljub temu da je v lanski sezoni tu odpeljal svojo najslabšo dirko izmed vseh. Svetovni prvak je povedal, da verjame v svoje moštvo in da se zaveda, da imajo pri Yamahi hudo konkurenčen motor, čeprav na testiranjih v Jerezu niso bili najhitrejši.

 

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters

Rossi: “Nismo vozili na vso moč. To je res steza, kjer je v preteklosti zmagoval Ducati, a verjamem, da smo tu sposobni zmagati tudi mi. Testiranja so seveda eno, dirkanje zares pa je povsem nekaj drugega in verjamem, da nas v nedeljo čaka zanimiva dirka, ki bo napoved težke sezone za prav vse dirkače. Izgovorov ni več, saj smo sedaj vsi opremljeni z enakimi gumami. Kljub temu da sem letos praznoval svoj 30. rojstni dan in da dirkam že celo življenje, sem pred prvo dirko vsako leto vznemirjen, kot otrok. Želim si dirkati. Motivacije imam še vedno dovolj in prav je tako, saj bi bilo drugače bolje, da bi ostal doma. ”



Casey Stoner, svetovni prvak sezone 2007, je povedal, da se s poškodbo zapestja ne ubada več in da je le ta 100-odstotno za njim. Uspešno je prestal operacijo in tudi okrevanje, tako da verjame v to, da lahko letos ponovi svoj lanskoletni uspeh.
 

Stoner: “Največjo vlogo bo tu igralo vreme. Prav hecno je, da v Katarju dežuje trikrat na leto, od tega dvakrat, ko smo tukaj mi. Danes je malce rosilo in tudi na testiranjih so nas zmotile kaplje. Upam le, da bo v nedeljo sončno, saj je drugače dirka pod vprašajem. Po mokrem ne bomo vozili, saj pri nočni dirki zaradi odboja luči ne veš, kje je mokro in kje suho. To pa je hudo nevarno. Sicer pa verjamem, da se bomo letos trdo udarili. Rossi je seveda tisti, ki ga je potrebno premagati, ne gre pa pozabiti tudi na Pedroso. Ker je bil poškodovan, ni kaj dosti testiral, tako da je Dani v bistvu največja neznanka. Kako dobro je pripravljen in kako hitra je Honda, bomo videli šele na prvi dirki. Pri Ducatiju imamo še nekaj rezerve, saj imamo povsem novo zadnjo vilico, ki je še nismo do konca preizkusili, a na testiranjih v Jerezu je ta del motorja pokazal velik potencial, ki se ga moramo le še naučiti izkoristiti.”


Chris Vermuelen, Suzukijev voznik, že težko pričakuje prvo dirko. Kot je povedal, je to čas, ko se preneha dirkanje za mizo in se začne zares.

 

Vermuelen: “Dovolj je klobasanja. Med zimo je vsakdo lahko hiter. Sedaj prihaja čas, da ponovno pokažemo, koliko nas je v hlačah in da odpremo plin. Suzuki še vedno ni zmagovalni motor, je pa dosežen velik napredek in upam, da se bova v letošnji sezoni z Capirossiijem vozila povsem v ospredju in se borila tudi za stopničke. Kar se tiče dirke v Katarju bo potrebna previdnost. Na progi je veliko peska in prahu, zato asfalt močno drsi. Pred našim treningom so sicer na sporedu dirkači v 125 ccm in 250 ccm razredu, a če bo pihalo, nam tudi ti ne bodo očistili proge, saj veter ves prah prinese nazaj. Če bo deževalo … khm, ja ... na to sploh ne upam pomisliti ... potem je res bolje, da sploh ne startamo …”



Andrea Dovizioso, novi voznik v Hondinem tovarniškem moštvu, je tako kot običajno ostal redkobeseden. Predvsem je povedal, da bo potrebno na motorju trdo delati, kajti Honda po njegovem še ni konkurenčen motor Yamahi ali Ducatiju.

 

Dovizioso:“Želim si predvsem dobre predstave. Lansko leto sem tu nastopil na svoji prvi dirki v razredu motoGP. Zato mi je seveda ta proga zelo všeč in vesel bom že, če bom vsaj ponovil svoj lanski uspeh. Nedvomno pa se strinjam z Rossijem in Stonerjem, da bo sezona letos hudo zanimiva.”



Sete Gibernau
Sete Gibernau FOTO: Reuters

Španec Sete Gibernau se po dveletnem dirkaškem dopustu ponovno vrača na dirkaške steze z poltovarniškim ducatijem. Seveda je bil v pretežno špansko govorečem "paddcoku" deležen največje pozornosti, na sami tiskovni konferenci pa je pri izjavah ostal previden in skromen.

 

“Hja ... pred dvema letoma, ko sem odšel, sem za seboj pustil odprta vrata. Takrat sem začutil, da je čas, da v življenju posvetim pozornost še drugim stvarem. A kmalu mi je postalo dolgčas, saj je dirkanje moje življenje. Tako sedaj znova vstopam skozi ta vrata. Lepo vas je videti vse skupaj in še vedno kar ne morem verjeti, da sem ponovno tukaj in da sedim za to mizo, z vsemi vami in z vsemi dirkači. Moja poškodba vratu upam, da je sanirana in želim si, da bi v letošnji sezoni lahko vozil vštric z najboljšimi dirkači. Ostajam realen in ne računam na naslov prvaka. Že kakšnih stopničk bom zelo vesel. Vedeti morate, da smo majhno moštvo, ki sem ga sam, ob pomoči bratov Nieto, postavil na noge povsem iz nič. In to mi je vzelo več časa in energije kot sama testiranja. Nikdar še nisem vozil nočne dirke, tako da ne vem, kaj naj pričakujem od nedeljske preizkušnje. Vsekakor se bom moral še navaditi dirkanja ponoči. Lahko pa se pošalim, da sem minuli dve leti izdatno treniral za nočno dirkanje, saj sem veliko ponočeval in obiskoval nočne lokale po Barceloni.”

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
10. 04. 2009 23.22
VALENTINO ROSSI
fatamira
10. 04. 2009 15.11
G O O O R O S S I # 4 6 ! !
KennyJR
10. 04. 2009 14.12
se bo se bo ja ;)
Ziga94
10. 04. 2009 14.08
Sedaj se bo res pokazalo kdo je pravi dirkač... :D Upam na Rossijev 9 naslov!!
lioon
10. 04. 2009 14.04
Go Stoner!! :D
Majkl Najt
10. 04. 2009 12.32
G O C A S E Y
FCL
10. 04. 2009 07.55
tudi jaz odštevam minute :)))) GO ROSSI :))))
gsxr-750
10. 04. 2009 07.19
cunja ti se nam tut smiliš, ker si kako leto za cajtom...
unja1m
10. 04. 2009 05.22
smili se mi 46,ko ne more sam dvigniti mopeda iz peska..bi poizkusil s čim lažjim ??skiro na primer ??
fatamira
09. 04. 2009 20.31
Leon Poga?i?
09. 04. 2009 19.36
upam da bo letos bl zanimiv in da se bosta udarila stoner in rossi na poln gas!!=-)
duke-boy
09. 04. 2009 18.50
gremo stoner po naslov!