Dobrodelna dražba: Ezpeleta kupil Simoncellijev motor

Šef Dorne Carmelo Ezpeleta je oddal najboljšo ponudbo za supersic hondo CBR 1000 in za 58 tisoč evrov v sklopu dobrodelne dražbe odkupil edinstveni motor, ki ga je prodajala Fundacija Marca Simoncellija.

Posebna izdaja supersic honde CBR 1000, ki jo je oblikoval priznani italijanski oblikovalec Aldo Drudi, je na dobrodelni dražbi, ki je potekala na priljubljenem eBayu, dosegla ceno 50.110 evrov, a alfa in omega Dorne Carmelo Ezpeleta je sklenil, da za motor odšteje 58 tisočakov. Z denarjem bodo pri Fundaciji Marca Simoncellija skušali na najboljši možni način pomagati pri gradnji sodobnega centra za bolne otroke, ki naj bi zrasel v Corianu.

Paolo in Rossella Simoncelli - 5

Rossella in Paolo Simoncelli (Foto: Damjan Žibert)

Ezpeleta je Paolu in Rosselli Simoncelli omenil, da se bo aktivno vključil v delovanje fundacije, to pa je njegov prvi večji prispevek. "Še naprej vsi zelo pogrešamo Marca in ob njegovem tragičnem slovesu je nastala izjemno velika praznina. Ostaja v naših srcih," so sporočili Simoncellijevi. Motor bo Ezpeleta uradno prevzel novembra, ko bo v Milanu na motoršovu EICMA tudi slovesna predaja.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2012

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
Hachi 24.09.2012 11:24:28
da jih ni sram. v Simoncellijevo cast bi morala biti cena motocikla bistveno visja. ce ne bi bila drazba na e-bayu ampak bi jo organizirali za kaksne motoristicne navdusence in mogotce v motociklisticni karavani, bi za ta motocikel zbrali sigurno bistveno vec.
sicer pa lepa poteza, da vsi se vedno ohranjajo spomin na SuperSica in da je njegovo ime tako cenjeno, kot se spodobi!
Več komentarjev