Dovi poln hvale na tekmečev račun: Marc je eden najsposobnejših dirkačev v motoGP

Konec januarja najboljše dirkače v razredu motoGP čakajo že prva testiranja pred novo sezono. Tudi dirkači že nestrpno pričakujejo vrnitev v tekmovalni ritem in nov boj za naslov prvaka. Aktualnemu šampionu Marcu Marquezu je tekmec Andrea Dovizioso namenil precej pohvalnih besed.

Marc Marquez je zelo aktiven tudi v tem obdobju, ko se bliža začetek tekmovalne sezone. Privoščil si je nekaj smučarskih užitkov, prav tako trening motokrosa, kar je objavil na Twitterju. Katalonec želi sezono pričakati v dobri formi, saj ga čaka obramba naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP. 

Mislim, da je Marc eden najbolj sposobnih in bistrih dirkačev v prvenstvu. Je povsem drugačen od konkurence, imel je veliko padcev, pa je vseeno osvojil naslov prvaka.
Andrea Dovizioso

Marquez je veliko padal, a je vseeno osvojil naslov prvaka
Marquez ima sicer komaj 24 let, a je že večkrat dokazal, da ima šampionske "gene". V pretekli sezoni je sicer doživel precej padcev, a to ga ni oviralo na poti do naslova. Kot so prešteli, je v prejšnji sezoni kar 27 padel, večinoma na ogrevanjih, kvalifikacijah ali treningih. Na tleh pa je na dirkah končal le dvakrat.

Marqueza zelo spoštujejo tudi tekmeci, saj je precej lepih besed na njegov račun izrekel Andrea Dovizioso, v pretekli sezoni na koncu edini resni konkurent v boju za naslov svetovnega prvaka. Italijan je po zadnji dirki sezone v Valencii ostal praznih rok, Španec pa se je veselil stopničk in naslova prvaka.

Marc Marquez svetovni prvak motoGP v sezoni 2017 - 2

Marc Marquez (Foto: AP)

"Marc je edini dirkač, ki mu lahko uspe tudi tako. Veliko dirkačev doživi padce, vendar na dirkah. Menim, da je Marc eden najbolj sposobnih in bistrih dirkačev v prvenstvu. Tudi on veliko pada, morda, ker naredi preveč napak in se rad igra na robu, vendar je v pomembnih trenutkih tam in prenese vse pritiske. Marc je povsem drugačen od drugih, imel je veliko padcev, pa je vseeno osvojil naslov," je dejal Dovizioso.

"S prihodom mladih dirkačev so se stvari spremenile, več je padcev glede na preteklost. In nekateri dirkači sploh niso zaskrbljeni, ko končajo na tleh, kar je meni zelo nenavadno. Vsakokrat ko padeš, čeprav se to zgodi zelo počasi, se lahko zgodi marsikaj. Vendar je to nova generacija in na tak način so zrasli. Želijo se igrati na robu zmožnosti, vendar mislim, da je včasih to slabše, saj lahko izgubiš občutek za dirkanje, ko padeš," je še dodal Dovi.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2018

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 274
jebalvisvoju 22.01.2018 11:54:59
Zna Dovi kaj govori... hehe :) Marquez the greatest...
Več komentarjev