MotoGP

Lorenzo presenetil tekmece na drugem treningu

Assen, 13. 07. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijan Andrea Dovizioso je na dirki v nizozemskem Assnu ostal brez stopničk na četrtem mestu. Dirkač Ducatija je bil kar kritičen do kolegov v razredu motoGP, saj meni, da so mnoga prehitevanja na meji regularnosti. Na prvem prostem treningu je bil najhitrejši Andrea Iannone, na drugem pa Jorge Lorenzo.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
    05:10
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
  • Trk Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza v Assnu
    01:03
    Trk Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza v Assnu

Dirkači so se iz Nizozemske preselili v Nemčijo, kjer jih na dirkališču Sachsenring čaka nova preizkušnja pred počitnicami. V petek sta kot običajno na sporedu dva prosta treninga, v soboto bodo kot običajno v ospredju kvalifikacije, v nedeljo pa sledi še dirka.

Na prvem prostem treningu razreda motoGP je bil najhitrejši Andrea Iannone pred Marcom Marquezom za 0.390 sekunde, tetji je bil Valentino Rossi. Četrti je bil Maverick Vinales, peti Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo je zasedel osmo mesto, Dani Pedrosa pa je bil šele a 14. mestu. Vodilna trojica se je spustila pod mejo minute in 22 sekund, vsi ostali so bili počasnejši. Alex Rins, Alvaro Bautista in Tito Rabat so padli, vendar brez posledic.

Drugi prosti trening je najhitreje začel Marquez (1:21.349) in je hitro popravil najboljši Iannonejev čas iz prvega treninga. Vendar je zaključek spremenil vrstni red najboljših glede na prvi petkov trening. Najboljši čas je postavil Jorge Lorenzo dobri dve minuti in pol pred koncem treninga. Edini se je spustil pod mejo minuto in 21 sekund (1:20.885) in rezultat je "vzdržal" do konca. Drugi je bil Danilo Petrucci, tretji Iannone. Na četrtem mestu je bil Dovizioso, peti Marquez, šesti Vinales. Slabši je bil Rossi, šele na 17. mestu, Pedrosa pa še za njim, na 20. mestu. Padel je Mikka Kallio, ki je skupaj z motociklom treščil v varovalne blazine. Odnesli so ga na nosilih, moral je na pregled v bolnišnico. Finec si je poškodoval koleno, zato ne bo mogel nastopiti na dirki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto3 je bil na prvem treningu najhitrejši Španec Jorge Martin pred Britancem Johnom McPheejem in Nemcem Philippom Oettlom, slednji je bil nato najhitrejši na drugem treningu. Za Nemcem sta se zvrstila Italijan Tony Arbolino in Martin.V razredu moto2 je krog najhitreje prevozil Švicar Dominique Aegerter, drugi je bil Italijan Andrea Locatelli, tretji njegov rojak Lorenzo Baldassari.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnji dirki, VN Nizozemske, se je Andrea Dovizioso boril za stopničke skupaj z Alexom Rinsem in Maverickom Vinalesom, a je ostal praznih rok. Španca sta bila hitrejša, Rins je zasedel drugo, Vinales pa tretje, zmago je slavil aktualni prvak razreda motoGP Marc Marquez. Španec je zmagal letos kar na širih od osmih dirk in ima v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka lepih 41 točk prednosti pred zasledovalcem Valentinom Rossijem in že 61 pred Doviziosom.

Glede na Marquezovo prevlado na dirkah v Nemčiji, kjer je nepremagan že osem let, je pričakovati, da bo še povečal prednost. Nedeljska dirka za VN Nemčije je zadnja pred poletnim premorom, ki čaka dirkače. Zato je jasno, da motiva pri dirkačih ne bo manjkalo. Včasih je rivalstva morda kar preveč, o tem je prepričan Dovizioso. "Glede na prvenstvo in če smo objektivni, je zelo težko ustaviti Marqueza. Vendar ni nemogoče, a moraš biti zelo dober na vseh področjih," je prepričan italijanski dirkač.

Statistiki so izračunali, da je bilo na dirki v Assnu kar okoli 175 prehitevanj, veliko tudi takšnih na "meji". To je potrdil tudi Dovi, ki meni, da občasno to na meji regularnosti, vendar ni hotel imenovati "nevarnih" dirkačev. "Mislim, da vsak dirkač rad prehiteva in to je super. Vendar vedno obstajajo načini, kako se to zgodi. Mislim, da so posamezni dirkači preveč agresivni. Vse je bilo seveda po pravilih, vendar na meji. Zgodi se, da so prehitevanja, ko vstopiš zelo hitro v zaključni del, vendar pa če to počneš namenoma, pomeni, da je to tvoj namen, potem je to zelo slabo. In to se dogaja velikokrat. To je moje mnenje. Vendar nočem reči, da je to tisto, kar bi morali početi vsi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

VN Nemčije

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maxspeed
13. 07. 2018 08.25
+26
težko je dirkat, če ni jajc
Samo.Jst
13. 07. 2018 08.04
+27
Vzami to dinamiko in napetost iz dirk in imaš F1... dooolgčas
Celjan74
13. 07. 2018 07.59
+8
Balet Andrej-ček balet je neadrenalinski V gp-ju se bo pa treba konkurenci prilagodit.
motorist_mb
13. 07. 2018 07.54
+23
Brez agresivnega prehitevanja žal ne moreš bit prvak Dovi...pa tud start agresivn(Lorenzo) ti fali...zato mislim da neoš nikol prvak...Gigi maniaca nazaj pa lahko spet sanjaš naslov!
lordslayer
13. 07. 2018 07.51
+13
Verjetno je imel v mislih MM. Sicer pa, to je adrenalinski šport ... če vozijo brez adrenalina je nekaj narobe :)
severnik
13. 07. 2018 07.47
-12
Najbrž komentar večina...nič posebnega (ker je to pač Rossi). Dvojni vatli kot vedno.