MotoGP

Dovizioso: Ne skrbi me odnos z Lorenzom, sem osredotočen zgolj na svoje predstave

Bologna, 17. 01. 2017 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkače in moštva v razredu motoGP le še nekaj dni loči od začetka prvih uradnih testiranj pred sezono 2017. Karavana svetovnega prvenstva se bo za prva testiranja preselila v Sepang, kjer bodo že vidni prvi znaki, ali je bilo zimsko delo uspešno, ali ne. Eden takšnih, ki se začetka sezone veseli, je tudi Andrea Dovizioso, ki bo imel v Jorgeju Lorenzu v prihodnji sezoni tudi zelo močnega moštvenega kolega.

Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo sta po besedah Italijana v dobrih odnosih in njuno sodelovanje naj ne bi bilo ogroženo.
Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo sta po besedah Italijana v dobrih odnosih in njuno sodelovanje naj ne bi bilo ogroženo. FOTO: motoGP

Ljubitelji motociklizma že z nestrpnostjo pričakujejo novo sezono svetovnega prvenstva razreda motoGP. Ta se bo začel s sedaj že tradicionalno dirko pod žarometi na puščavskem dirkališču v Losailu. Še preden pa prvič ugasnejo rdeče luči pa moštva čaka še veliko dela in tri uradna testiranja. Prva bodo na sporedu med 30. januarjem in 1. februarjem v Maleziji na dirkališču v Sepangu. Veliko zanimanja pa so pred novo sezono poželi tudi dirkači, ki so po končani sezoni 2016 zamenjali moštva in si poiskali nove izzive. Eden takšnih dirkačev je tudi Jorge Lorenzo, ki je po izjemno uspešnih devetih sezonah zapustil moštvo Yamahe in se preselil k italijanskemu Ducatiju, ki je v minuli sezoni prikazal velik napredek in tudi dobil dve dirki v svetovnem prvenstvu. Toda kot trikratni svetovni prvak, bo Lorenzo želel na Ducatiju osvojiti tudi naslov svetovnega prvaka, kar je z rdečim motociklom uspelo zgolj Caseyju Stonerju. Da bo Majorčan uspešen na Ducatijevem motociklu je prepričan tudi njegov nov moštveni kolega Andrea Dovizioso. Italijan se zaveda, da ga v moštveni bitki za najboljšega dirkača čaka težko delo, a poudarja, da s Špancem nima nikakršnih težav in da sta že od nekdaj v dobrih odnosih. Lorenzo je imel namreč v zadnjih sezonah veliko sporov z dirkači v karavani razreda motoGP, najbolj odmeven je zagotovo njegov odnos z Valentinom Rossijem, s katerim sta si delila garažo pri moštvu Yamahe.  "Lorenza poznam zelo dobro. Sva velika rivala že od leta 2001. A kljub vsemu, nikoli nisem imel priložnosti biti njegov moštveni kolega. V zgodnjih letih svoje kariere, je imel Jorge veliko težav s svojimi moštvenimi kolegi, a se je z leti zelo spremenil in je sedaj eden največjih profesionalcev na dirkališču.  Seveda bodo dirke pokazale, v katero smer bo šel najin odnos, a če vam povem po pravici, me to ne skrbi, popolnoma sem osredotočen nase in na svoje predstave," je v pogovoru z italijanskimi novinarji razkril Dovizioso, ki je v  minuli sezoni zmagal na dirki za VN Malezije v Sepangu.

In prav zato se že veseli prvih uradnih testiranj, ki bodo na sporedu prav na dirkališču, kjer je dosegel prvi do sedaj edino zmago na Ducatijevem motociklu. "Cilj moštva je naslov prvaka. Toda pri Ducatiju se dobro zavedamo, da to ne bo lahko dosegljiv cilj. Sam sem mnenja, da ne bomo imeli najbolj konkurenčnega motocikla na prvih testiranjih v Maleziji, ampak vemo, kaj je potrebno še postoriti, da bomo imeli popoln paket in da se še izboljšamo. Imamo upanje in storili bomo vse, da se bomo lahko borili z našimi rivali," je še dodal priljubljeni Dovi. Sam je sicer v lanski sezoni nastopal na motociklu, ki je imel na sprednjem delu pritrjena krilca, ki so pomagal pri vodljivosti motocikla. Ta bodo v prihajajoči sezoni prepovedana in prvak tukaj Dovizioso vidi največjo težavo za moštvo iz Bologne. "Ducati je zaradi novih pravil ostal brez krilc in je sedaj veliko bolj fizično zahteven motocikel. Največja težava pa je zagotovo, da je veliko manj varen, kot je bil z nameščenimi krilci. Predvsem se to pozna v fazi pospeševanja, saj ga zelo rado dvigne na zadnje kolo, saj pogonski agregat sprosti tako veliko konjskih moči. Toda to je problem, s katerim se bodo ubadala prav vsa moštva in ne zgolj mi," je še dodal Italijan, ki je minulo sezono končal na petem mestu v točkovanju svetovnega prvenstva. Kot rečeno se sezona začne že s prvimi uradnimi testiranji, ki bodo na sporedu v Sepangu. Kaj se bo dogajalo v tropski Maleziji bomo spremljali tudi na naši spletni strani in v naših informativnih oddajah. Iz terena pa bo poročal tudi komentator dirk na Kanalu A in VOYO Gaber Keržišnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Herba
17. 01. 2017 16.41
-11
Ga pa res nima kaj skrbeti, od kar je prišel v razred moto GP, ni še nič naredil in pokazal.
krnekilojz
17. 01. 2017 17.45
+9
kako ne? saj je bil tretja repsol honda, ko so trije vozili repsol hondo, rezultat je :)
thepatronaža
18. 01. 2017 19.50
-2
španjolskasupast4r
17. 01. 2017 16.39
+1
jorge bo čist k suza,tk ga bojo vsi prali
krnekilojz
17. 01. 2017 17.49
+16
sem dolgoletni navijač Dohtarja, še ko je imel krive zobe v 125ccm, in mi Lorenzo res ni simpatičen, ampak to kar si napisal pa po mojem ne bo držalo. On bo sigurno odnesel par zmag. Ducati je res stroj v teh časih.