MotoGP

Dovizioso pred VN Katalonije: Zanimivo bo videti, kako se bodo obnašale pnevmatike na tako zahtevni stezi

Barcelona, 31. 05. 2016 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski dirkač razreda motoGP Andrea Dovizioso bo na Veliki nagradi Katalonije iskal manjkajoče kamenčke v mozaiku. Italijan je na uvodu sezone v Katarju stal na odru za zmagovalce, nato pa na Ducatiju kazal dobre vožnje na prostih treningih, ki pa jih na dirke ni znal prenesti.

Dirkaški vikend VN Katalonije si boste tudi tokrat lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.
"Občutek na Ducatiju je zelo dober, toda še vedno se moramo izboljšati na nekaterih področjih. Konstantno smo hitri na prostih treningih, toda nikoli se ne zdimo dovolj hitri, da bi se borili za zmago na dirki," je povedal Andrea Dovizioso pred VN Katalonije. Dirke v Barceloni se veseli, saj mu je steza zelo pri srcu. Malce pa ga skrbijo Michelinove gume. "Po mojem mnenju je dirkališče Montmelo eno najboljših na svetu in vesel sem, da bom vozil tu. Pomembno bo videti, kako se bodo Michelinove gume obnašale na tako zahtevni stezi,'' je razlagal Dovizioso, ki je s 34 točkami šele na enajstem mestu v skupnem seštevku.
Dovizioso je dobil bitko z Iannonejem za sedež Ducatija v sezoni 2017, a za zdaj je v prvenstvu za Iannonejem.
Dovizioso je dobil bitko z Iannonejem za sedež Ducatija v sezoni 2017, a za zdaj je v prvenstvu za Iannonejem. FOTO: motoGP
Njegov moštveni kolega Andrea Iannone, ki se v sezoni 2017 seli k Suzukiju, je na devetem mestu (41 točk), veseli pa se dirke v Barceloni, potem ko je v Mugellu osvojil tretje mesto. "Prihajajoči vikend si želim nadaljevati z dobro formo iz Mugella, saj imam to stezo zelo rad, poleg tega pa sem tu zmagal dirko razreda moto2 leta 2012," je razložil Iannone, ki je lanskoletno VN Katalonije zaključil na četrtem mestu.
Pasica VN Katalonije
Pasica VN Katalonije FOTO: Kanal A
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
01. 06. 2016 20.40
-2
Ducati je za zdaj razočaranje sezone predvsem na dirkah sta razočarala tako Iannone kot Dovizioso z nekaj padci, dvomim da bojo zmagali kakšno dirko letos.
Callux
31. 05. 2016 20.10
+12
Ko smo že ravno pri pnevmatikah, bo Michelin v Barceloni ponudil mehko, srednjo in trdo tako spredaj kot zadaj, s tem da bodo vse verzije zadnje gume asimetrične..
Bananistanec
31. 05. 2016 20.52
Mogoče veš če so iz Yamahe kaj komentirali odpovedi obeh agregatov v istem vikendu?
HAILWOODmike
31. 05. 2016 21.16
+5
Callux
31. 05. 2016 21.49
+8
Ne pričakuj kakšnih odgovorov iz njihove strani, ker jih ali ne bo ali pa bodo povedali samo delno resnico.. Bistvo pa bodo zadržali zase, da ne bi kaj ključnega izdali konkurenci, kateri lahko še vsaka tako majhna, na videz popolnoma nepomembna stvar izjemno veliko pomaga....