MotoGP

VIDEO: Lorenzo in Stoner za zaprtimi vrati v Maleziji že zavihala rokave

Sepang, 26. 01. 2017 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šest proizvajalcev se je pred začetkom nove motociklistične sezone zbralo v Sepangu, kjer je veliko pozornosti pred začetkom uradnega dela testiranj deležna ekipa Ducatija. Italijani so z "novincem" Jorgejem Lorenzom, opravili nekaj zasebnih preizkusov, v katerih je glavno vlogo poleg Lorenza igral tudi nekdanji svetovni prvak Casey Stoner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ponedeljek bo šlo v Sepangu zares. Dirkači razreda motoGP bodo na uradnih testiranjih začeli z odštevanjem proti prvi dirki sezone v Katarju, napetost pred novo sezono pa se že približuje vrelišču. Za to so zaslužne številne selitve med ekipami, Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki, KTM in Aprilia pa so s svojimi dirkači že v Maleziji, kjer so denimo pri Ducatiju že opravili nekaj zasebnih preizkusov materiala. Dogajanje v garaži rdečih je seveda pod posebnim drobnogledom zaradi prihoda večkratnega svetovnega prvaka Španca Jorgeja Lorenza, ki bo po odhodu iz moštva Movistar Yamaha združil moči z Italijanom Andreo Doviziosom. Ducatijev testni dirkač je seveda nekdanji prvak Avstralec Casey Stoner, ki je prav tako prišel v Sepang in se sredo skupaj z Lorenzom in Doviziosom že vrgel na delo. Michelle Pirro se je z novim "blindiranim" Desmosedicijem GP 17 podal na stezo, kamor je popeljal tudi stari model s krilci. Dan kasneje je z dirkanjem začel tudi Stoner, Lorenzo pa si po poročanju španskega dnevnika AS ni želel izpustiti možnosti za kakšno dodatno urico z enim najboljših dirkačev tega tisočletja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bolonjsko moštvo je z navijači delilo nekaj videoposnetkov in fotografij dogajanja, Stoner je s številko 27 predstavil na prvi pogled ne preveč spremenjen motocikel. Ena vidnejših sprememb je prestavitev izpuha, ki ne bo več na sredini zadka, temveč ob desni strani motocikla. "Začenjamo z novo sezono in naša naloga bo le preizkusiti, če je nov motocikel pripravljen. Zaenkrat večjih težav ni. Dirkal sem na črnem motociklu, da ne bi česa poškodoval, če bi padel. Vse je novo, a osnova je dobra," je Pirro zadovoljen povedal za Crash.net. Seveda pa bodo vsi pogledi uperjeni v naslednje dosežke Lorenza in Doviziosa, ko bo hitro jasno, če bo Ducati po prepovedi krilc ostal konkurenčen najboljšim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
26. 01. 2017 17.12
+13
Ta mala škatla, zaradi katere je bil izpuh iz centra premaknjen na desno stran, naj bi trenutno ostala na motorju, da jo preizkusita tudi Lorenzo in Dovi.. Se pa pojavljajo govorice, da naj bi bila namenjena razporeditvi teže, ali pa naj bi z pomočjo želeli vplivati na smer pretoka zraka
lioon
27. 01. 2017 16.00
+3
Zakaj je tista škatlica tam vsi špekulirajo. Če bi bila zgolj za težo verjetno vanjo nebi bili priterjeni raznorazni kabli. Pa tudi verjetno nebi šli v tako drastično spremembo, da bi zgolj dodali nekaj kg na zadek motorja... To je zgolj moje opažanje. Lahko pa da se motim :) Mi je pa zaradi takih stvari Ducati neizmerno všeč. Ni jih strah inovacij :)
Callux
27. 01. 2017 18.01
+3
Zadnja ideja, ki sem jo sam slišal glede tega je, da bi vanjo premestili elektroniko in tako tank za gorivo posledično premaknili bolj naprej, da bi dobili več teže na sprednjem delu motorja.. Je pa tudi meni zaradi takšnih stvari Ducati zelo všeč.. Tako so danes s Pirrom testirali podobno idejo pokritih koles, kot so jo pokazali lani v Misanu, s tem, da sta tokrat bili večinoma pokriti obe kolesi
lioon
27. 01. 2017 19.08
+1
Hudo, tega pa nisem opazil :) Me pa zanima kakšen bo končni model Ducatija...Dall'igna je nekaj omenjal, da bo motor še nekoliko drugačen.
Callux
27. 01. 2017 19.23
+5
Je bilo kar zanimivo videti sliko, kot tudi Hondo z zelo dolgim spodnjim izpuhom hehe.. Tudi mene močno zanima kakšen bo, a bo na končno podobo treba počakati do dirke v Katarju.. Prej težko verjamem, da bodo pokazali karkoli.. Gigi je preveč inteligenten za kaj takega :D
Ferdo Crni
26. 01. 2017 17.00
+2
ful je video. tri sekunde
erlapsus
26. 01. 2017 13.22
+9
..še enkrat se je pokazalo,da je nov asfalt popolnoma neprimeren...včeraj je deževalo in je bilo dirkališče še po 12 urah mokro...
danijel73
26. 01. 2017 11.31
-7
od kdaj pa je lorenzo mehanik oz tehnični delavec?
xxman.y
29. 01. 2017 14.35
+0