MotoGP

Espargaro: Ne gojim lažnih upov, da bo na dirki enako kot v kvalifikacijah

Assen, 28. 06. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Aleix Espargaro bo na svoji 66. dirki razreda motoGP prvič štartal iz najboljšega položaja. Deževne kvalifikacije VN Nizozemske so postregle s presenetljivim razpletom, saj je prvo štartno mesto osvojil Espargaro s Forward Yamaho, ki bo tako na današnji dirki užival vlogo "liderja".

Aleix Espargaro pred prihodom v Assen na preteklih 65 dirkah tega razreda ni niti enkrat štartal iz najboljšega položaja, tokrat pa je na Nizozemsko pripotoval v odlični formi in vse skupaj kronal z najboljšim časom kvalifikacij. "Seveda sem vesel. Kako ne bi bil? To je zame pravi mejnik v karieri," je sprva hitel razlagati presrečni Espargaro, ki je tako na Nizozemskem prišel do prvega pole positiona v razredu motoGP v karieri. "Moje veselje ni na trhlih nogah. Ne plavam v oblakih in ne gojim visokoletečih ciljev. Ponavljam, uživam v tem trenutku, ki je zame naravnost sanjski, toda v isti sapi se zavedam, da je nerealno pričakovati podoben razplet tudi na sami dirki," je bil pred španskimi novinarji objektiven 24-letni dirkač, ki je do najboljšega startnega položaja v Assnu prišel (tudi) po spletu okoliščin, ki jih je je krojilo vreme.

Aleix Espargaro bo imel na dirki v Assnu najboljše izhodišče.
Aleix Espargaro bo imel na dirki v Assnu najboljše izhodišče. FOTO: Reuters
Kljub vsemu pa njegovo odlično dirkanje ni presenečenje, saj je bil ves čas med najhitrejšimi tudi na treningu. "Čaka nas zabavna dirka. Okrepil sem si samozavest, tudi zaradi dobrih voženj v preteklih dneh v Assnu. Pole position je nekakšna krona dobrega konca tedna tu na Nizozemskem. Vem pa, da je nerealno pričakovati, da bom tudi na dirki prvi v cilju," je bil vnovič realen Espargaro.

Pasica motoGP (VN Nizozemske)
Pasica motoGP (VN Nizozemske) FOTO:


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.