MotoGP

FOTO: Beltramo o knjigi Naš Sic: Vseskozi so bila prisotna čustva!

Misano, 14. 09. 2012 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izšla je knjiga Il nostro Sic (Naš Sic), v kateri sta starša tragično preminulega dirkača Marca Simoncellija strnila vse najlepše trenutke iz življenja in dirkaške poti edinstvenega SuperSica.

Motociklistična karavana serije motoGP se je zaustavila v Misanu, kjer bo v nedeljo na sporedu preizkušnja za Veliko nagrado San Marina. Na dirkališču Marco Simoncelli pa je prav vse v znamenju dirkača, ki se je smrtno ponesrečil na lanski preizkušnji za Veliko nagrado Malezije. 23. oktobra bo minilo leto dni od smrti dirkača, na današnji dan pa so na dirkališču v pokrajini Emilia Romagna predstavili knjigo, posvečeno nenadomestljivemu SuperSicu. Avtorja sta oče Paolo in mama Rossella Simoncelli, knjigo pa je v celoto uredil italijanski sokomentator dirk Paolo Beltramo. "Vse skupaj nam ni vzelo preveč časa. Približno štiri mesece bi rekel na oko. V veliko pomoč so nam bili ljudje iz založbe. Brez njih bi bilo to v tako kratkem času nemogoče uspešno zaključiti. Najtežje je bilo vse skupaj urediti v celoto, saj so bila pri urejanju vseskozi prisotna čustva. Marco je bil moj dober prijatelj. Veliko stvari se je prepletalo pri pripravi. Delo je zaključeno in to je ta hip najbolj pomembno," je po predstavitveni konferenci za 24ur.com povedal Beltramo.

Rossella in Paolo Simoncelli
Rossella in Paolo Simoncelli FOTO: Damjan Žibert

Ravno zaradi mešanja čustev – Beltramo je dolgoletni prijatelj družine Simoncelli – je bilo vse skupaj v celoto težko povezati: "Zame je bilo pisati zelo težko. Šlo je za mojega velikega prijatelja. Prijateljstvo je bilo zame najpomembnejše. V določenih trenutkih sem komajda zložil zadeve v neko končno obliko. Ta knjiga je produkt staršev, ob branju se čuti veliko ljubezni, bralec začuti vsa čustva ..."

Včasih se zdi, da živi
Glede na to, da je Fundacija Marca Simoncellija vseskozi zelo aktivna, se na trenutke zazdi, da nekdanji svetovni prvak v četrtlitrskem razredu še živi. "Včasih resnično začutimo, kot da še živi. Ko začutiš, vidiš, da ni resnično. Sicer pa vseskozi bolj čutim tisto, kar je naredil, kot pa to, da prihaja," je še dodal Beltramo. Knjiga je zaenkrat izšla zgolj v italijanskem jeziku, o prevodu v angleščino pa vsaj zaenkrat ni govora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

madrista123
15. 09. 2012 17.56
+3
A se da kje kupit slovenski prevod?? SUPER SIC je le SUPER SIC in to po celem svetu
SPORT-MAN
14. 09. 2012 23.07
+17
Jaz osebno tega nebi bil sposoben!
Domen Dobovšek
14. 09. 2012 22.37
+17
prokleti italjani! super sica smo obozevalji tudi navjaci iz drugih drzav! naj knjigo prevedejo ....
koly666
14. 09. 2012 22.41
+15
Sj če se bo dobr prodajala jo bodo 100% dali prevedit v več jezikov
koly666
14. 09. 2012 22.28
+30
Leto bo že naokoli? Joj kako čas beži :((