MotoGP

FOTO in VIDEO: Honda brez obolelega Gajserja proslavila sanjsko sezono: Alonso v Motegiju dirkal z Marquezom in Pedroso

Motegi, 06. 12. 2016 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkaški oddelek moštva Honda je v japonskem Motegiju na tradicionalnem druženju poimenovanem 'Zahvalni dan', spustil zastor nad minulo sezono, ki je bila zelo uspešna. Marc Marquez je prav na dirkališču Twin Ring Motegi še tretjič v karieri postal svetovni prvak razreda motoGP. Na tokratnem druženju, se je njemu in moštvenemu kolegu Daniju Pedrosi pridružil Fernando Alonso, ki v svetovnem prvenstvu Formule 1, tekmuje za moštvo McLaren, ki uporablja Hondine pogonske agregate.

Minuli konec tedna je dirkaški oddelek moštva Honda (Honda Racing op. p.) organiziral prav posebno druženje. Tako imenovani Zahvalni dan moštva je potekal v Motegiju, ki je tudi domače dirkališče japonskega moštva. Na letošnjem druženju je imelo moštvo veliko razlogov za proslavo. V minuli sezoni so namreč na novo spisali v zgodovino. Z naslovi svetovnih prvakov v razredu motoGP, MXGP in Trial, so postali prvo moštvo, ki jim je v svetu motociklizma uspelo združiti vse tri omenjene lovorike. Seveda je bilo največ pozornosti usmerjene v svetovnega prvaka razreda motoGP Marca Marqueza. Katalonec je prav v Motegiju, kjer je potekalo druženje, oktobra postal najmlajši petkratni motociklistični svetovni prvak v zgodovini. Na dirkališču se mu je pridružil tudi moštveni kolega in dolgoletni član moštva Repsol Honda Dani Pedrosa. Omenjena Španca sta pred skoraj 20.000 glavo množico odpeljala več ekshibicijskih krogov, na najrazličnejših motociklih, avtomobilih in celo go-kartih iz bogate dirkaške zgodovine moštva Honda Racing. V deželi vzhajajočega sonca se jima je pridružila tudi dvakratni svetovni prvak Formule 1 Fernando Alonso in njegov moštveni kolega, tudi svetovni prvak. Jenson Button. Španec in Britanec v prvenstvu Formule 1 namreč tekmujeta za moštvo McLaren, ki uporablja Hondine pogonske agregate. Alonso je sicer izjemno velik ljubitelj motociklov in seveda ni izpustil priložnosti, da se je lahko usedel na Marquezov zmagoviti motocikel in z njim odpeljal nekaj krogov z novopečenim svetovnim prvakom kraljevega razreda.

Fernando Alonso in Marc Marquez sta skupaj odpeljala nekaj krogov.
Fernando Alonso in Marc Marquez sta skupaj odpeljala nekaj krogov. FOTO: Honda Pro Racing

"Kot vselej, mi je v veliko čast, da sem se lahko udeležil Zahvalnega dne mojega moštva. To je sproščujoče druženje z vsemi udeleženimi v projekt. Je super dogodek, saj se zabavamo mi in tudi navijači. Imamo tudi priložnost, da se družimo z dirkači iz ostalih prvenstev in kategorij. Za nekoga, ki ljubi motocikle tako kot jih jaz, je to fantastičen konec tedna. Letos je bilo še toliko bolj posebno, saj smo lahko še enkrat proslavili naslov v razredu motoGP in to prav na dirkališču, kjer sem ga osvojil. Komaj čakam, da se vrnem nazaj prihodnje leto," je po končanem dogodku v Motegiju povedal trikratni svetovni prvak razreda motoGP Marquez.

Na druženju pa ni bilo slovenskega motokrosističnega asa Tima Gajserja, ki je v minuli sezoni postal svetovni prvak elitnega razreda MXGP in to kar v svoji krstni sezoni. Gajser namreč zaradi bolezni ni odpotoval na Japonsko. Tako je motokrosistične barve zastopal Evgenij Bobrišev. Od dirkačev, ki tekmujejo v prvenstvu Trial pa je bil prisoten svetovni prvak Toni Bou, ter tudi Takašisa Fudžinami in Jamie Busto. Z dogodkom so v moštvu Honda tako spustil zastor nad izjemno uspešno sezono, v kateri so v razredu motoGP tudi osvojili konstruktorski naslov prvakov. Pedrosa in Marquez sta se tako še zadnjič po stezi podila s svojima motocikloma. Naslednjič, ko se bosta usedla na svoji Hondi, bo to veliko bolj delovne narave. Konec januarja prihodnje leto ju namreč čakajo prva iz med treh uradnih testiranj pred sezono 2017. V Sepangu bosta namreč testirala motocikel, s katerim bosta v prihodnji sezoni znova poskušala krojiti vrh svetovnega motociklističnega prvenstva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1pravica
06. 12. 2016 17.14
+36
Alonso...button....ostali....so mel sreco da ni blo gajserja ker bi jih zasencil. Bravo tim...
felix59 drugič
06. 12. 2016 16.54
-27
In tako bo vsako leto , drugi tudi zraven ne bodo prišli.
Profesormarck
06. 12. 2016 19.19
-22
ni potrebe,saj pa imajo najboljšega....drugo korito si naj najdejo.he,he