MotoGP

FOTO: Rossi, Rossi in samo Rossi

Misano, 16. 09. 2012 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkaški navdušenci so na avtogram ali pa celo fotografiranje z Valentinom Rossijem (Ducati) pripravljeni čakati ure. Mesti snidenja v sklopu dirkaškega konca tedna pa ste le dve – ali pred njegovim ali Ducatijevim tovornjakom.

Motociklistična karavana serije motoGP se je zaustavila v Misanu, kjer dirkače danes čaka preizkušnja za VN San Marina, najštevilčnejši navijači na tribunah pa so tisti, ki stiskajo pesti za domačina Valentina Rossija. Praviloma – v letih, ko je bil neprekosljiv – so celo njegovi najzvestejši privrženci na pot iz rodne Tavuglie krenili peš v jutranjih urah, nato glasno spodbujali dirkaškega doktorja in se v pozno popoldanskih urah vrnili peš proti domu.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Damjan Žibert

Razumljivo je po koncu bodisi kvalifikacij bodisi dirke nepregledna množica čakala na snidenje z 9-kratnim svetovnim prvakom, zdaj pa je teh, ki stiskajo pesti zanj nekoliko manj, a čakati na avtogram ali pa fotografiranje z dirkačem, ki se bo po koncu letošnje sezone iz vrst Ducatija preselil k Yamahi, ni problem. Tudi nekaj ur. Tako je bilo tudi po sobotnih kvalifikacijah. Najprej so čakali pred njegovim tovornjakom, pozneje še pred Ducatijevim, iz katerega je na koncu vendarle stopil 33-letnik iz Urbina, razdelil nekaj avtogramov in se na skuterju odpeljal poiskat svoj dirkaški mir pred današnjo preizkušnjo. Začel jo bo s šestega startnega mesta, kar glede na letošnje dosežke še zdaleč ni slabo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

onkio
16. 09. 2012 21.30
-16
dve sezoni ni naredil nič na ducatiju............SRAMOTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
rko
17. 09. 2012 09.51
+1
par let osnovne šole, pa si še vedno nedonošenček
hiterkstrela
16. 09. 2012 17.05
+4
zapi113 si prepral članek????
makajjezvami
16. 09. 2012 13.01
+20
folk, ki slika s tablicami mi je pa res smešen...
modrix
16. 09. 2012 12.07
-9