MotoGP

Galbusera: Valentino v sezoni 2016 ni bil sproščen, incident z Marquezom je pustil prevelike posledice

Tavullia, 06. 01. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Minula sezona razreda motoGP bo v zgodovino športa odšla, kot ena najbolj zanimivih in nepredvidljivih. Ljubitelji motociklističnih dirk s(m)o videli osemnajst razburljivih dirk, na katerih s(m)o dobili kar devet različnih zmagovalcev. Dve zmagi je v sezoni 2016 dosegel tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki pa po besedah Silvana Galbusere ni dirkal povsem sproščeno. Razlog? Marc Marquez ...

Valentino Rossi bo v sezoni 2017 znova naskakoval deseti naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP.
Valentino Rossi bo v sezoni 2017 znova naskakoval deseti naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. FOTO: AP

Motociklistično svetovno prvenstvo razreda motoGP je v letu 2016 poskrbelo za veliko zanimivih in razburljivih dogodkov tako na dirkališčih, kot tudi izven njih. Ljubitelji motociklističnih dirk s(m)o bili v minulem letu priča zgodovinski sezoni. Na osemnajstih dirkah je kar devet različnih dirkačev doseglo zmage, kar se ni zgodilo še nikoli v dolgi in bogati zgodovini motociklističnega športa. Dve zmagi je v minuli sezoni dosegel tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki si je konkurenco pokoril na dirkah v Kataloniji in Jerezu. A to je bilo za izkušenega Italijana občutno premalo, da bi lahko Marcu Marquezu preprečil tretji naslov v kraljevem razredu. Rossi je tako še tretjo zaporedno sezono končal kot svetovni podprvak in še naprej čaka na jubilejni deseti naslov prvaka. Po zadnji dirki sezone 2016 je dirkaški doktor sicer priznal, da nikoli ni bil v boju za naslov prvaka, saj je delal preveč napak in tudi Marquez ni delal nič napak, katere bi lahko izkoristil in se mu točkovno približal. Sedaj se je o Rossijevi sezoni razgovoril še vodja njegove garaže Silvano Galbusera, ki je razkril marsikatero skrivnost o dirkaču moštva Movistar Yamaha. Podal pa je tudi nekaj zanimivih napovedi za prihajajočo sezono, ki se bo začela za dirko za VN Katarja pod žarometi na dirkališču v Losailu.

"Valentino v sezono 2017 vstopa z novo energijo in motiviran, kot že dolgo ne. Minula sezona pa je bila izjemno zahtevna. V letu 2016 je bil preobremenjen. Testiranja so mu sprva dala veliko upanja, a ni bil sproščen, kot je bil v prejšnjih sezonah. Zavedal se je, da mora biti zelo previden, saj bi bil vsak incident z Marquezom v središču pozornosti. Sedaj se vrača zgolj z enim ciljem: premagati vse in znova postati številka ena. Zadal si je težak cilj, saj bo naloga zelo zahtevna," je v pogovoru za italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport povedal Galbusera. V mislih je imel seveda incident, ki se je zgodil med dirko za VN Malezije, med katero naj bi prišlo do stika med Rossijem in Marquezom, zaradi katerega je posledično mladi Španec padel, Italijan pa je bil kaznovan na zadnji dirki v Valencii in ostal brez tako želenega desetega naslova prvaka, na katerega čaka že vse od leta 2009. Španec in izkušeni Italijan sta sicer med sezono 2016 pozabila na stare zamere in si po dirki v Kataloniji znova segla v roke in pozabila na škandalozno dogajanje v Sepangu. V prihajajoči sezoni Galbusera kot glavnega favorita za naslov znova omenja Marqueza, ki je lani postal tudi najmlajši petkratni svetovni prvak v zgodovini motociklizma. Možnosti za naslov pa v prvi sezoni ne pripisuje nekdanjemu članu moštva Yamaha Jorgeju Lorenzu, ki bo v prihodnjih dveh sezonah sedel na Ducatijevem motociklu.

Rossi in Marquez sta sicer po diki v Kataloniji zakopala bojno sekiro in si prvič po dirki v Sepnagu segla v roke.
Rossi in Marquez sta sicer po diki v Kataloniji zakopala bojno sekiro in si prvič po dirki v Sepnagu segla v roke. FOTO: Twitter

"Honda je storila velik napredek na področju elektronike. Kombinacija Honde in Marqueza bo najbolj nevarna. To je favorizirana kombinacija. Ne vem kje je Ducati glede razvoja. Bodo dirke, na katerih bo Jorge hiter in bo sposoben zmagati, ampak dvomim, da bo to dovolj, da se bo lahko boril za naslov," je še dodal Galbusera. Sezona razreda motoGP se bo za dirkače in moštva začela še pred prvo dirko v Katarju. Karavano namreč čakajo še tri uradna testiranja. Prva so na sporedu že konec
januarja, ko bodo najboljši dirkači razreda motoGP testirali v Maleziji na dirkališču v Sepangu (od 30. januarja do 1. februarja). Nato sledita še dva uradna termina, in sicer med 15. in 17. februarjem na Phillip Islandu, ter med 10. in 12. marcem v Katarju. Vso dogajanje bomo seveda spremljali v naših informativnih oddajah in na naši spletni strani.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thepatronaža
15. 01. 2017 16.02
letos pa bom prvak, letos
flamengo
11. 01. 2017 09.07
-11
Ni pametno imeti velikega šampiona Marca za sovražnika,
flamengo
12. 01. 2017 09.23
-4
Erik Volk
09. 01. 2017 10.05
-46
Ta incident bi kvečjemu pustil pečat na kom drugem...Tudi navijači VR46 so se znašali nad Marquezom. Toda ta je v prejšnji sezoni dokazal, da je iz pravega test in mu ne pride vsak kričač do živega. Zna zmagovat tudi, če nima podpore...Vseeno nas pa veliko navija zanj!!! Kakorkoli, bi se mogli vsi zavedat, da je dirkanje bistveno in najvažnejše stvari se dogajajo na dirkališči...ostale spletke za stenami in tiskovnih so neka obveza in hrana za rumeni tisk. Vedno pa zmaga najboljši..v glavnem in upam, da bo tako še naprej. Gremo Marc po 6 naslov prvaka!!!
jezdiimir
09. 01. 2017 11.48
+48
Ahili ti pa si zaslepljenec, tvoj Markec je imel samo toliko sreče da je sedel na najboljšem motorju! Kljub temu je imel vse preveč težav proti pol tovarniškim Hondam, kar pomeni da ne obvladuje v celoti motorja kar je dokazal na zadnjih dirkah, ko bi moral sproščeno vozit pa je delal največ napak. Call pa je potrjeval možem v Repsolu da imajo prvega voznika, kateremu je vse podrejeno, najmanj sposobnega v novejši zgodovini zato verjamem da se že ozirajo po novem vozniku.
jezdiimir
09. 01. 2017 11.55
+49
Ne vem kaj bi se še moralo zgoditi da bi spregledali zaslepljenci kot so Ahili in ostali trije ki smetite tukaj dan in noč, morda bi vam morali starši izklopit internet in nagnat delat, da bi okusili stvarno življenje!
dugi159
09. 01. 2017 12.14
-49
Cudno da nekdo govori o delu , pa binglja zdele tle gor. Drugac pa lan je bil kriv markez da nastopac ni bil prvak letos pa slaba yamaha. Drugace pa so rozilunde karakterno enake svojemu idolu: nastopastvo nasmehi v kamero toplovodarstvo in seveda zvrhan kos izgovorov in obtozevanj
jezdiimir
09. 01. 2017 12.54
+48
Hahaha, toplosrčni ste oboževalci španskih limonad, ne se sprenevedat!
Erik Volk
09. 01. 2017 13.33
-48
jezdić...verjetno se res že dolgo ozira Honda po drugem dirkaču..haha...Zakaj pa ni to kr Call, če že meniš, da je št. 1 pri Hondi?? Zgubljenček jezdić, pa jim ti to predlagi, ker očitno ne vidijo tega..haha...Ne glede na vse jezdić...Naslove osvajamo z slabšim materialom, rekordi so v rokah pravega dirkača..93 jasno. In tako bo še dolgo...ti pa boš jokal in smetil (kar počneš že dolgo). Pa sej za drugo nimaš kaj obstajat..haha...Ni pa odgovora iz tebe glede 10 ali že 12 naslova prvaka VR46??? Me zanima, ker ga venomer napoveduješ...je po tvojem edini realen scenarij...vendar nič že od leta 2010...Kaj praviš jezdić???
dugi159
09. 01. 2017 13.37
-46
Zajfnce delajo edin rossijeve dvocevke jok stok cviljenje pred kamero rozilunde pa enako po forumih
jezdiimir
09. 01. 2017 14.03
+48
Povsem pričakovano da zaslepljenci ne spregledate, še v Dorni ne upajo napovedat svetovnega prvaka pa vemo da na vso moč pomagajo španski toplotni sceni. Ahili ti se očitno ne zavedaš da se z nerealno napovedjo najbolj norca delaš iz sebe, enostavno ti ni pomoči!
Erik Volk
09. 01. 2017 14.33
-38
jezdić...moje napovedi se običajno potrjujejo z rezultati, ki jih pričakujem. Dej že nekako ti odgovorit na to kar že leta tu natolcuješ...Napoveduješ zmage in naslove VR46..kaj s tem..zadnji naslov 2009...Kaj je to zate včeraj?? Spiš morda in svet te prehiteva??? Kar se tiče mojih pričakovanj glede Marca in njegove dominacije..je vse realno, ker se to dogaja. Prej bi normalni bili presenečeni nad tem, da Marquez ne bi v bodoče več zmagoval...Kaj tebi ni jasno jezdić in kaj je s tvojimi naslovi???
jezdiimir
09. 01. 2017 21.24
+39
Tvoja slamnata buča ne premore niti dve leti spomina, ko se je tvoj Markec predlani boril s Pedroso za tretje mesto in ga osvojil na račun nekaj izpuščenih dirk Pedrose (če ne bi bil gladko četrti in to na najboljšem motorju), takrat si ti bil Horhejev navijač, niti z eno besedo nisi omenjal Markeca, kot da ga ni bilo, to velja za vse 4 toplotne ki tukaj smetite, navijate vedno za tistega ki je najbližji konkurent Rossiju, se pravi da lahko pričakujemo letos opevanje Vinalesa! In potem se še čudite da vas nihče ne jemlje resno! Vsekakor ima Rossi že sedaj nedosegljive rezultate za vse v karavani, ni pa še rekel zadnje, najslajše še pride, ampak takrat spet nihče ne bo omenjal Markeca, pod novim nickom boste smetili naprej in opevali nekoga ki bo takrat Rossiju najbližji, zato vas 4 nikoli ne bomo imeli za prave navijače, ste navadni zaslepljenci, pravi navijači so zvesti samo Rossiju, kajti on dirka s srcem, nikoli nebi bil legenda če bi ga že pri 23 šolali dirkači drugorazrednih moštev iste znamke, tega si vrhunski dirkač enostavno ne sme privoščit! Če ti še zdej ni jasno si pojdi zobe umit pa spat!
Erik Volk
10. 01. 2017 08.34
-31
jezdić...žal nisem prebral vse, kar si napisal...je dolg tekst..ker pa te poznam vem, da je tudi dutast...Ulovil sem le, da omenjaš neko navijaštvo...Mimogrede sem navijač Marqueza že od njegovega začetka v tem športu. Lorenza nisem nikoli maral, sem pa velikokrat omenil, da bi Stoner lahko dosegel več kot je v Gp-ju. In sem prepričan, da če bi imel v sebi tekmovalni dul Valentina...ga odpihne njega in tvojga Lorenza. Na kratko..leta 2007 je Stoner dokazal, da je najboljši takrat!!! Veš dobro, da tvoj Vale ni bil in nikoli ne no najhitrejši...Aja..jezdić..kaj je s tvojimi naslovi prvaka..10 ali že 12..???
Erik Volk
10. 01. 2017 08.38
-30
No..in ne glede na vse jezdić. Marc pobira rekorde in zmaguje...in tako tudi v bodoče kaže!!! Ti pa se lepo jokaj in cvili...toda pomagalo ne bo nikomur..mogoče le tebi!!!
jezdiimir
10. 01. 2017 10.22
+30
Ne komentiraj če nisi sposoben prebrati v celoti, enostavno resnice nočeš videt, tako da s teboj ne mislim izgubljat časa! Kaj v bodoče kaže pa vidim samo tvoj jok in tuljenje v luno!
Erik Volk
10. 01. 2017 13.08
-30
Če se ne motim si ti začel smetit na moje komentarje...kje si se spet izgubil...Jok pa se vidi iz tvoje strani...že nekako od leta 2010...Kaj je s tvojimi naslovi???
jezdiimir
10. 01. 2017 14.45
+30
9 proti 5 za mene, če znaš štet?????? Naprej bomo šteli ko bo spet kaj osvojeno, do takrat pa pssssst!
Erik Volk
10. 01. 2017 15.06
-19
Ni kaj pssst...ko prihaja nevihta odpihne vse!!! In ta je na delu...hahah...
Erik Volk
10. 01. 2017 15.09
-19
Mimogrede jezdić...ne vem, če ti je poznano dejstvo, da dirkači dosegajo svoj višek pri 28 do 32 letih...Razmisli malo o tem...Glede na današnjo tehniko lahko to traja dlje...kar tudi danes omogoča Rossiju konkurenčno dirkanje. Pred 30 leti Rossi ne bi zmogu dirkat na najvišjem nivoju, kot to lahko danes...
jezdiimir
13. 01. 2017 11.39
+11
Na žalost pri enaki starosti ki jo ti navajaš za vrhunec boš ti dosegel dno, če ga še nisi, to je pa za zjokat, hehehe
Erik Volk
13. 01. 2017 12.41
-10
Mimogrede...ta leta so že mimo mene. Me pa ne čudi tvoja škodoželjnost...ker si verjetno sam na dnu. Sem pa prepričan, da po lastni krivdi!!! In bi te spomnil na tvoje svetništvo, ki se ga poslužuješ danes...preberi si svoj tekst...se ti zdi to tekst nekega dobrodelneža? Si se pa hitro ujel!
jezdiimir
13. 01. 2017 13.44
+11
Dobrodelnost je tudi to da te danes zadržujem pri tipkovnici, kdo ve koliko bi že danes naredil škode v svoji okolici! Tako da zdaj veš da si ti ujet, hehehe...
Erik Volk
13. 01. 2017 14.08
-7
Ne skrbi zame...te odpravim mimogrede. Ne rabim ur al dopust koristit kot ti...Vem pa, da ti je vseeno, ker to kar zaslužiš je za v gostilno dovolj...ostalo pa kot praviš sam priskrbi mama. Me pa zanima kako boš situacijo reševal, ko se ne bo več dalo večno status kupovat in se igrat v lokalni tovarni...Si prepričan, da bo vedno delo zate tam..?
AS1983
08. 01. 2017 21.21
-26
komaj že čakam novo sezono, ko bo spet mesarsko klajne
ktmsm
08. 01. 2017 21.00
+31
Zakaj bi komaj čakal na začetek sezone,in bil vsako dirko napet do konca sezone,kdo bo postal prvak?? Greš na forum 24 novice,in od modrecev ki tukaj modrujejo izveš prau vse...haha
mastaflash
08. 01. 2017 18.45
-23
vinales bo rosica spravil ob zivce, in to ne enkrat in povsem takticno, o talentu tko nebi izgubljal besed
JackySparroww
08. 01. 2017 15.32
-27
Pohvale vredno, da si 37 letni športnik še vedno zelo želi zmagovati. Vse lepo in prav do Sepanga 2015. Sezona se je bližala koncu in Lorenzo je bil vse močnejši. Pa si je vaš dohtar dejal, kaj ko bi malo zamešal drek in pubece spravil iz ritma? Ne bodi ga len je kar tako na pamet obtožil Marqueza pomoči svojemu rojaku Lorenzu. Vendar pa se je dohtar, ki je bil iz preteklosti navajen, da so se mu vsi umikali, malo uštel, saj je mali MM prava bombica, ki je ni dobro dirati. In nadaljevanje zgodbe gre po starem pregovoru za dohtarja : Kar si si skuhal, boš tudi pojedel. To je na kratko povedano vsa resnica tega cirkusa.
Aleš Lesni?ar
08. 01. 2017 15.49
-33
poper00
08. 01. 2017 18.45
-25
Edina resnica.Bilo je točno tako in vse ostalo natolcevanje je brez veze.Vsi ,ki so ti dali minuse si lažejo sami sebi.
dugi159
08. 01. 2017 22.24
-27
5TIG
08. 01. 2017 15.31
+36
Dejstvo je,da bo letos še močnejša konkurenca kot lansko sezono,vendar močno želim VR-ju da osvoji 10-ega. So pa nekateri eni in isti preroki,vse znalci in že zdaj napovedujejo MM za osvojitev SP.. Ha ha. Da ne bo spet Honda za razred slabša od drugih, ko ga bodo pral. Lansko sezono je bil edino VR ,ki mu je konkuriral,žal z nekaj slabih spletov okoliščin mu na koncu ni mogel priti blizu.Letos pa bo tu še Vinales,Maniac,Iannone Jorge. Bomo videli kako se bo začelo MODRECI.
JackySparroww
08. 01. 2017 15.35
-35
Saj vem, da si rozeki močno želite....Ampak želje so eno, realnost pa drugo.
Erik Volk
09. 01. 2017 14.38
-20
Jack...ne muči se z takimi!! Rezultati se delajo na pisti in ti so v zadnjih letih v prid 93...Prihajajo še rezultati Vinjaleza...za popestritev, da se ne bi zgodila leta med 2001 in 2006, ko je le eden tekmoval sam s sabo...Tako je lahko bit prvak...Je že vredu, da je trenutno tako in imamo več konkurenčnih dirkačev na konkurenčnih motociklih.
ToJeSlovenija
08. 01. 2017 13.15
Povprecno do katerega leta dirkajo dirkaci?
dugi159
08. 01. 2017 22.25
-27
Erik Volk
07. 01. 2017 14.10
-55
Ne glede na vse...je jasno, da je naslednja sezona in tudi leta, ki prihajajo namenjena Marquezu...Ko bo vsej motociklistični eliti pokazal za kakšnega dirkača v resnici gre...Edini, ki bi ga znal občasno ogrozit bo Maveric...drugače pa bo vse v znamenju 93!!! Dvakrat smo se obrnili in Marc ima v žepu že 5 naslovov prvaka. Star je komaj 23 let...in v naslednjih 10 ali več letih bo on pisal zgodovino tega športa...
Erik Volk
07. 01. 2017 14.13
-52
Ne vem kje in koliko bojo lahko v tem času dobivali izgovore za vse svoje neuspešne sezone in napovedi "modeli"..kot so: jezdić, Nightfly,...ter podobna banda!!!
Principat
07. 01. 2017 14.19
+66
mal je prehladno in temu primerne tudi sanje o 10 letih
Erik Volk
07. 01. 2017 14.57
-58
...pol ima nekdo hlad že od leta 2010...in še se obeta!!!
Principat
07. 01. 2017 15.19
+59
kot varnostnik , bi moral obvladati tudi tuje medije in potem kot tipičen slo v razprave
simoncelli58
07. 01. 2017 13.37
+55
Skorajda nisem še videl športnika, ki si pri 37 želi tako močno osvojiti nekaj kar je že 9x storil. Glejte, karma se bo prej ali slej zgodila Marcu. Minulo sezono se ni, morda se bo to, ki sedaj prihaja. Sam sem mnenja, da bosta velik dvoboj za prvaka bila prav Rossi-Vinales.
MaunelNeuer
07. 01. 2017 14.16
-50
zaka bi se mu zgodila krma? glede oviranja: rossi ga je dirko prej obtožil da ga je oviral, kar sploh ni res, potem je pa videl kaj pomeni če te nekdo ovira, v bistvu ga je rossi sprovociral in ne obratno
Profesormarck
07. 01. 2017 20.41
-52
JackySparroww
08. 01. 2017 15.39
-38
Če bi dohtar takrat držal gobčič, bi še mogoče celo osvojil naslov 2015, mogoče tudi 2016. Ampak ne, on misli, da če je 70% gledalcev njegovih ovc, da lahko dela, kar če. Pa se je zaj.....
LOL93
08. 01. 2017 17.03
-41
ubistvu se je rosiću zgodila karma za vsa minila leta provociranja zunaj piste
legvan1
07. 01. 2017 09.13
+49
rossi bo dobil 10 naslov, ki si ga želi, je vrhunski dirkač
RockSt
07. 01. 2017 10.00
-49
Ja če predčasno kariero zaključijo Marquez Vinales in Lorenzo drugače so to lahko samo mokre sanje vseh njegovih navijačev.
THEdocktor
07. 01. 2017 13.45
+52
MaunelNeuer
07. 01. 2017 14.17
-53
McGuinness
06. 01. 2017 21.28
-45
MARQUEZ JE LETOS ZMAGAL NA SLABŠEM MOTOCIKLU!!! Tako da če bo to leto Honda kaj boljša, potem mu že 6. naslov ne uide!!!! :) GOOOO MARQUEZZZ!!! :)
MaunelNeuer
06. 01. 2017 21.52
-47
no vsaj še nekdo ki pove resnico, motor mu najbolj zdrsava pred ovinki pa skoz njih pa poglek kak mojstrso ga drži, ni kaj najboljši dirkač je španski norec MARC 93 MARQUEZ!!!!!!
Profesormarck
06. 01. 2017 22.23
-43
SENNA1
06. 01. 2017 20.35
+46
VAEL,TI,IMAS,ZA,NAS,ZE,10,NASLOVOV,TAKO,DA,NI,PANIKE,ZA,SEZONO,2017,GREMO,PO,11-STI,NASLOV.
McGuinness
06. 01. 2017 21.26
-45
za vas...rumene minione? Aha, ok. Keep dreaming...
Profesormarck
06. 01. 2017 22.23
-49
poper00
08. 01. 2017 18.50
-32
Ja samo to ,da ima za tebe 10 naslovov ne pomeni čisto nič.Panike seveda ni najbolši so seveda zmagali
RedCell
06. 01. 2017 18.13
-5
RedCell
06. 01. 2017 18.13
-4
MaunelNeuer
06. 01. 2017 17.44
-50
dejstvo je da je MM93 najboljši
Z.I.Z.U.
06. 01. 2017 18.04
-40
Ja.. zdaj že lansko sezono je res bil najboljši..
Z.I.Z.U.
06. 01. 2017 19.51
+48
Profesormarck
06. 01. 2017 19.59
-47
zizek..si pa res buttl,a ne zastopiš,da bo prvak tak dolgo,dokler ne bo konc sezone 2017? Si pa res bogi,verjetno si ti tud "maskiran" mirči,on ima sto nickov...
Profesormarck
06. 01. 2017 20.04
-49
gpcoment
06. 01. 2017 21.33
+47
uradno je še prvak do konca sezone, neuradno pa lahko kdo drug postane svetovni prvak pred koncem sezone, mat3r so nekateri profesorji pametni
MaunelNeuer
06. 01. 2017 21.46
-48
ZIZU pa predlansko tudi pa 3 leta nazaj tudi ;)
MaunelNeuer
06. 01. 2017 21.47
-48
Profesormarck
06. 01. 2017 22.18
-45
GPC.. si pa de bevc res...Marc lahk ima vse leto na motociklu št.1.Vse dokler ga drugi ne premega je PRVAK.Mater ti gre težko v to butn glavo.Številka 1 je-uradno prvak do konca sezone 2017 !!!
Profesormarck
06. 01. 2017 22.20
-40
Z.I.Z.U.
06. 01. 2017 22.27
+47
Ko berem poste nekaterih nožganskih maloposestnežev lahko rečem samo... Vau.. res vau.. izmed 40 mio semenčic in ravno vi zmagate.. včasih se narava res malo poigra z ljudmi
Profesormarck
06. 01. 2017 22.31
-46
ne se jokat,eni pač dosti več vemo od tebe...
shaft6
07. 01. 2017 13.09
-45
Zizu, ti kar na mamini joski ostani pa zizaj.
gpcoment
07. 01. 2017 15.06
+48
profesor navadi se brati potem pa komentiraj mogoče ti bo potem jasno kaj sem povedal
Profesormarck
07. 01. 2017 20.38
-48
pojma nimaš....Marc je prvak vse do konca sezone 2017,ko bo proglašen novi prvak .Nič prej,kot zadnji dan dirke v Valenciji !!
RockSt
06. 01. 2017 16.25
-54
Rossi bo bolj znan po 10 let zapored brez osvojenega naslova kot pa po 9ih osvojenih.
Doomer
07. 01. 2017 15.57
-43
Komaj čakam ko gre rossi v penzijo. Z njim naj grejo tudi vsi njegovi navijači.
Profesormarck
07. 01. 2017 21.06
-45
RockSt
06. 01. 2017 15.36
-60
MM je edini dirkač ki je prvak postal z slabšim motorjem od konkurence. AMEN
krnekilojz
06. 01. 2017 15.53
+50
hahahahahaha če je že bil slabši motor ga je on takega naredil, vemo pa, da ni bil slabši, ker so tudi poltovarniške honde zmagovale. Tako, da si ga spet pihnil, kot vedno.
Nightyfly
06. 01. 2017 15.54
+48
RockSt
06. 01. 2017 16.12
-54
Na suhem poltovarniške niso nikoli zmagovale razen v mokrem ker pa je bilo vse odvisno od same taktike oz. pravilne izbire gum. Si pa stručko morm rečt
jezdiimir
06. 01. 2017 16.25
+55
RockSt, ti nisi spremljal, če bi nebi pisal neumnosti. Tudi v suhem je Call bil pred Marcom!
RockSt
06. 01. 2017 16.33
-54
Imaš prav vendar je šel v pesek MM. bil pa je pred VR res žalostno da je bil hitrejši z veliko slabšim motorjem
march76
06. 01. 2017 18.37
-56
Pa,kaj vas briga,če so poltovarniške Honde ble pred tovarniškimi...Bile so tud pred tovarniškimi Yamahami....Pa tovarniška Honda je osvojila moto GP...Pa v letošnjem letu ga bo tudi.....
Profesormarck
06. 01. 2017 13.13
-72
Ja on že eno osem let ni sproščen..so drugi krivi,da je slab....
gpcoment
06. 01. 2017 13.59
+73
od kdaj pa ti spremljaš motogp? ker vidim da 8 let sigurno ne
jezdiimir
06. 01. 2017 14.10
+73
profesormešalc sploh ne spremlja motoGPja, obožuje španske limonade, on je zaljubljen!
Erik Volk
06. 01. 2017 15.36
-55
Ne bi komentiral kdo je v kaj zaljubljen...ker ne vem in me ne zanima...Vem pa, da je jezdić zaljubljen v 46...sebe pa sovraži!!! Rezultat so jezdićeve frustracije, s katerimi smeti tu po spletu!!!
jezdiimir
06. 01. 2017 16.05
+55
Hahaha, Achilleus sanjari in oboleva, resnica pa boli, hehehe
Profesormarck
06. 01. 2017 20.30
-52
@gpcoment..moto spremljam enih 25 let,pa ti,tolko dni,kot jaz let?!
gpcoment
06. 01. 2017 21.29
+59
ok pol pa razloži kako je že osem let rossi brez naslova? al mogoče vidiš v prihodnost ker kot jaz vem ni bil prvak 7 let kaj bo pa letos bomo pa še videli
Profesormarck
06. 01. 2017 22.21
-51
7-pa pol bo že..he,he..še mal pa bo osem,pol pa devet,pa deset..pol pa verjetno penzija...upam,da bo takrat mir in bo zopet moto,to kar mora bit,ne pa kick box..
Erik Volk
07. 01. 2017 14.16
-51
jezdić...glede sanjarjenja pa še enkrat...daj si čas in poskusi razumet preprosto vprašanje: jezdić, kaj se dogaja z tvojim 10 ali celo že 12 naslovom prvaka, ki ga osvajaš že od leta 2010???