MotoGP

Graziano Rossi: Valentino je bil zelo blizu, da bi tekmoval v SP Formule 1, a ima še nedokončano misijo

Monza, 15. 12. 2016 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na nedavno končanem reliju Monza, kjer je Valentino Rossi še petič zmagal, je tekmoval tudi njegov oče Graziano. Ta je v pogovoru razkril marsikatero skrivnost o uspehu svojega sina. Med drugim je spregovoril tudi o tem, da je bil dirkaški doktor zelo blizu temu, da bi nastopil v svetovnem prvenstvu Formule 1.

Valentino Rossi se je pred leti preizkusil v dirkalniku Formule 1.
Valentino Rossi se je pred leti preizkusil v dirkalniku Formule 1. FOTO: AP

Valentino Rossi je na reliju Monza znova dokazal, da je tudi na štirih kolesih izjemen dirkač in da njegova ljubezen do hitrosti in vonja po bencinu, ni pogojena na število koles. Izkušeni Italijan je namreč dosegel še peto zmago na legendarnem dirkališču v Lombardiji, s katero si tudi deli rekord po številu zmag. Da je več kot odličen dirkač na štirih kolesih je dokazal že pred leti, ko se je preizkusil v vožnji z dirkalnikom Formule 1. Preizkusil se je seveda v bolidu italijanskega moštva Ferrari. V zadnjem času so se znova pojavila namigovanja, da bi lahko Rossi dirkalni motocikel razreda motoGP zamenjal za dirkalnik Formule 1. Govorice so se je pojavile, ko je Nico Rosberg nekoliko presenetljivo odšel v dirkaški pokoj, potem ko je na zadnji dirki v Abu Dabiju prvič v karieri postal svetovni prvak v kraljici motošporta. V medijih so se takoj pojavila namigovanja, da bi lahko prost sedež pri moštvu Mercedes zavzel prav devetkratni motociklistični svetovni prvak, a je sedaj jasno, da do tega ne bo prišlo. Je pa Valentino oče Graziano razkril, da je bil njegov sin, v preteklosti že zelo blizu temu, da bi res presedlal v dirkalnik Formule 1, a ima preveliko ljubezen do dirkanja z motocikli. O tem in še veliko drugih zanimivih stvareh, je Graziano spregovoril prav na reliju v Monzi, kjer je tudi sam tekmoval. Nekdanji dirkač, zaradi katerega je Valentino danes živa legenda motociklizma, je spregovoril o ljubezni njegovega sina do hitrosti in dirkanja.

"To je nekaj, kar imaš v glavi. Tvoji možgani so vselej pripravljeni, da poskušajo priti iz ene točke v drugo, kar se da hitro. To je celoten koncept. Nekaj let nazaj se spomnim, ko je bil Valentino star kakšnih deset let in je dirkal z minimoto motocikli. Startal je z najboljšega startnega položaja in jaz sem mu pred dirko dejal, da naj vzame linijo po levi strani. Sam pa mi je odgovoril: "Oče prosim, sam vem, kje je najboljša linija. Od sedaj in za vse večne čase, me prosim pusti in mi dovoli,  da stvari počnem po svoje." In res, nikoli več se ni ponovilo. Očetje nikoli ne vidimo, vsega, kar se dogaja," je v Monzi povedal oče Valentina Rossija. Dirkaški doktor je sicer po reliju v Monzi sam priznal, da je vso dirkaško znanje, ki ga kaže svojim navijačem, pridobil od svojega očeta, ki ga je že od mladih nog navdušil nad dirkanjem.

A Valentinova ljubezen še vedno ostaja dirkanje z motocikli.
A Valentinova ljubezen še vedno ostaja dirkanje z motocikli. FOTO: motoGP

"Valentino je bil zelo zelo blizu temu, da se pridruži svetovnemu prvenstvu Formule 1. Edino vozilo, ki ga lahko primerjaš z motociklom razreda motoGP, je bolid Formule 1. Če bi se vključil v katerokoli drugo motošportno prvenstvo, bi bilo to korak nazaj. A Valenitno je to zavrnil, ker goji preveliko ljubezen do dirkanja z motocikli. Dejal je, da ne more zamenjati prvenstva in tako ga še vedno spremljamo v razredu motoGP. Če si bo še vedno želel dirkati z reli avtomobilom, ali v drugem prvenstvu, razen v Formuli 1, lahko to vselej naredi. Ampak, če bo do tega prišlo, bo prišlo takrat, ko bo zaključil svojo misijo in ta misija je, še enkrat postati številka 1 na svetu v razredu motoGP," je še dodal Graziano. Seveda bo imel njegov sin že v prihodnji sezoni priložnost, da znova postane številka 1. Dirkaški doktor ima namreč z moštvom Yamaha še dvoletno pogodbo in želi v tem časovnem obdobju osvojiti tako želeni deseti naslov prvaka. Čeprav je Rossi že sedaj živa legenda, pa bi z desetimi naslovi dokončno odšel med nesmrtne kralje motošporta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JackySparroww
16. 12. 2016 17.48
+1
Škoda, Če bi Dottoreju uspelo z F1, bi postal za Surteesom drugi človek, ki je zmagoval na dveh in 4 kolesih.
.jest
16. 12. 2016 15.59
-8
Ta njegova misija bo ostala nedokončana.
Die einemaister
16. 12. 2016 16.51
+8
dexter..
16. 12. 2016 11.37
+7
Se vidi,da si še ziznik,da pišeš takšne neumnosti,pa brez zamere.
Jan Sekav?nik 1
16. 12. 2016 08.37
+6
kiki46
16. 12. 2016 08.00
-34
seveda. še motorja ne zna dobro voziti, kaj da bi šele formulo vozil. Je par močnejših imen v moto GP
MyLord
16. 12. 2016 08.19
+21
mptour
16. 12. 2016 12.39
+15
Čudno za nekoga, ki ne zna motorja vozit, da je devetkrat prvak?
brezcasni
17. 12. 2016 13.49
+7
kiki -si pa plitek kot krožnik za palačinke.....