Guareschi: Pirro je velika pridobitev!

Menedžer tovarniške ekipe Ducati v motociklističnem razredu motoGP Vittoriano Guareschi je zadovoljen s testnima dirkačema, saj je prepričan, da so z Michelejem Pirrom dobili tisto, kar jim je doslej manjkalo – hitrost.

Pri italijanskem motociklističnem moštvu Ducati se je pred začetkom sezone zgodila manjša revolucija. Ne le v sami dirkaški sestavi, ampak tudi v vodstveni strukturi. Na mestu generalnega menedžerja ekipe je Filippa Preziosija zamenjal Bernhard Gobmeier, spremembe pa so se zgodile tudi na položaju testnega dirkača ekipe. Izkušenemu Francu Battainiju se je pridružil obetavni Michele Pirro, ki je po prepričanju menedžerja ekipe Vittoriana Guareschija zadetek v polno.

Michele Pirro

Michele Pirro se je po koncu lanske sezone preselil med testne dirkače. (Foto: Reuters)

"Januarja bomo testirali v Jerezu, a le s testnima dirkačema, saj pravila prepovedujejo dirkačem moštva, da bi pred februarjem spet preizkušali novi motor. Pirro je velika pridobitev za nas. Razume delovanje motorja. Je hiter in za nas neskončno pomemben, saj zna iz motorja iztisniti maksimalno hitrost. V novi sezoni bomo imeli izjemna testna dirkača. Battaini ima dolgoletne izkušnje in je izvrstno psihološko pripravljen, kar pomeni, da lahko odpelje veliko krogov, Michele pa je neverjetno hiter,“ je zadovoljen pred potjo v Jerez Guareschi, ki bo – kot vse kaže – zadržal mesto menedžerja ekipe, čeprav novi lastnik Audi razmišlja o menjavi tudi na omenjenem položaju.

Ob tem dodajmo, da se je mladi italijanski dirkač raje kot za sodelovanje z Gresinijem odločil za mesto testnega dirkača Ducatija, ena izmed zahval vodilnih predstavnikov ekipe pa je bila, da so dirkaču omogočili nastop na treh dirkah svetovnega prvenstva razreda motoGP v novi sezoni. Nastopil bo na domačih preizkušnjah v Misanu in Mugellu, dirkal pa bo tudi v Jerezu.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
stacey klovner 26.12.2012 18:41:28
s čim se pri dukatu tolažijo????
Več komentarjev