Hamilton kmalu na dveh kolesih? 'Rad bi se preizkusil v motoGP'

Trikratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton je pred dnevi dejal, da v letošnji sezoni pričakuje najbolj zanimivo bitko za naslov prvaka v zadnjih letih. Sedaj pa je Britanec presenetil z izjavo, da bi se rad nekega dne preizkusil tudi na motociklu razreda motoGP. In to ne le preizkusil, rad bi nastopil na kakšni dirki za svetovno prvenstvo.

Lewis Hamilton VN Kitajske 2017 - 2

Lewis Hamilton bi se rad nekega dne preizkusil na motociklu razreda motoGP. (Foto: AP)

Lewis Hamilton je letošnjo sezono svetovnega prvenstva v Formuli 1 začel z drugim mestom na uvodni dirki v Avstraliji, nato pa je slavil na drugi preizkušnji v Šanghaju. Trikratni svetovni prvak se je tako na vrhu točkovanju izenačil s Sebastianom Vettlom, ki je Ferrariju v Melbournu privozil prvo zmago po več kot letu dni. Britanec se sicer letošnje sezone zelo veseli, saj pričakuje eno najboljših bitk za naslov prvaka v zadnjih letih. Kljub temu, da Mercedes na začetku letošnjega leta ni več tako dominanten, kot je bil zadnje tri sezone, pa Hamiltona vseeno to veseli, saj je kraljica motošporta potrebovala več konkurenčnih moštev. 

Izjemno konkurenco in veliko število zmagovalcev pa so v zadnji sezoni videli ljubitelji motociklističnega svetovnega prvenstva. V razredu motoGP je bilo v sezoni 2016 kar devet različnih zmagovalcev, kar se ni zgodilo še nikoli v zgodovini športa. In to je očitno navdušilo tudi Hamiltona, ki je sedaj razkril, da se želi preizkusiti v najhitrejšem športu na dveh kolesih. To izjavo je sicer podal pred tretjo dirko v letošnji sezoni, ki bo na sporedu v Bahrajnu. Pred puščavsko dirko je namreč nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso razkril, da bo letos izpustil dirko za VN Monaca, saj se bo preizkusil na znameniti dirki Indy 500. In tako so morali ostali dirkači odgovarjati na vprašanja, v katerem motošportu bi se še radi preizkusili. "Mislim, da je to super, da se bo Fernando preizkusil na tej legendarni dirki. Sem mnenja, da bi dirkači morali imeti to možnost, da tekmujemo v več različnih prvenstvih. V preteklosti je to že bilo mogoče in sedaj se mi zdi res super, da bo Fernando to storil. Sam sicer zaradi tega, ne bi želel izpustiti nobene dirke v našem svetovnem prvenstvu, saj vseeno želim odpeljati vse dirke. Rad pa bi se preizkusil na motociklu razreda motoGP, a ne zgolj preizkusil, rad bi odpeljal dirko razreda motoGP. Preizkusil pa bi se tudi v seriji Nascar in na legendarni dirki Daytona 500," je pred VN Bahrajna povedal Britanec. V dirkalniku Formule 1 se je sicer preizkusilo že kar nekaj dirkačev iz elitnega motociklističnega prvenstva. Tako je pred leti Ferrarijev bolid preizkusil Valentino Rossi, lani pa se je v Silverstonu prav v Mercedesovem dirkalniku preizkusil še Jorge Lorenzo.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 31
den456 25.04.2017 22:02:54
Ena jokica (99) je v MotoGP čisto dovolj.
Več komentarjev