MotoGP

Honda, FIM in DORNA: Telemetrije iz Marquezovega motorja iz Sepanga ne bomo izdali

Mies, 23. 01. 2016 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tovarniško moštvo Honda in Mednarodna motociklistična zveza (FIM) sta se skupaj odločili, da telemetričnih podatkov, zakaj je Marc Marquez padel v Sepangu po bližnjem srečanju z Valentinom Rossijem, ne bodo izdali v javnost.

Valentino Rossi je lani pred dirko v Sepangu obtožil Marca Marqueza, da pomaga Jorgeju Lorenzu v boju za naslov prvaka.
Valentino Rossi je lani pred dirko v Sepangu obtožil Marca Marqueza, da pomaga Jorgeju Lorenzu v boju za naslov prvaka. FOTO: Reuters
Predsednik Mednarodne motociklistične zveze (FIM) Vito Ippolito je sporočil, da so se skupaj s tovarniškim moštvom Honda odločili, da ne bodo izdali telemetričnih podatkov in s tem razjasnili kaj se je dogajalo z motociklom Marca Marqueza na dirki razreda motoGP za VN Malezije v Sepangu. Spomnimo, takrat sta za najbolj kontroverzno potezo sezone 2015 poskrbela Marquez in devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi. Med dirko sta se zapletla v serijo nevarnih prehitevanj, nato je vrelišče dokončno doseglo vrh, dotaknila sta se drug drugega in mladi Španec je končal v pesku ob robu dirkališča. Marquez je po dirki obtožil dirkaškega doktorja, da ga naj bi ga ta brcnil v roko, ki mu je potem zdrsnila na zavorno ročico in je prišlo do blokade sprednjega kolesa, kar je na koncu privedlo v padec. Italijan je seveda vse to zanikal, a kljub vsemu bil kaznovan s tremi kazenskimi točkami, kar je pomenilo, da je zadnjo dirko za VN Valencie začel z zadnjega štartnega mesta in s tem tudi izgubil možnosti za osvojitev jubilejnega desetega naslova svetovnega prvaka.

Pred VN Valencie so bili pri Hondinem moštvu že pripravljeni izdati vse telemetrične podatke, a so si v zadnjem trenutku premislili, ker niso želeli vplivati na odločitev Mednarodnega športnega razsodišča (CAS), kamor se je Rossi po prejeti kazni zaradi omenjenega incidenta tudi pritožil. Tokratna odločitev, da podatki ne pridejo v javnost niso zgolj odločitev Honde, ampak predvsem FIM-a in DORNE (organizator in lastnik komercialnih pravic za dirke).

Marc Marquez je dirko za VN Malezije končal v pesku zaradi domevne 'brce' dirkaškega doktorja.
Marc Marquez je dirko za VN Malezije končal v pesku zaradi domevne 'brce' dirkaškega doktorja. FOTO: Reuters

"Tokrat ni bila naša odločitev, da podatkov ne izdamo javnosti. Vodstvi FIM in DORNE, sta nas prosili, da ne prilivamo še več olja na ogenj. Spoštujemo to odločitev in spoštujemo ta šport in zato smo ugodili njihovi prošnji," je povedal športni direktor moštva Honda Livio Suppo. To je sedaj očitno dokončna odločitev in teh podatkov javnost ne bo nikoli videla. "Omenjeni spor med dvema dirkačema je bil predstavljen pred CAS in primer je sedaj zaključen. To, kar se je proti koncu sezone dogajalo v sporu med Marquezom in Rossijem, je bilo zelo neprimerno. Zaradi tega razloga smo prosili vse vpletene ljudi in ekipe, naj prenehajo z iskanjem novih podatkov in argumentov, ki bi še dodajali h kontroverznosti dogodka iz Sepanga. Po zadnji dirki lanske sezone nas je Honda obvestila, da ima telemetrične podatke o incidentu iz dirke v Sepangu. Ti podatki so sedaj varno v naših rokah. Moštvo Honda in FIM smo se sedaj skupaj odločili, da teh podatkov ne izdajamo in zapremo poglavje te knjige," je povedal predsednik FIM Ippolito. Podatki, ki jih je pridobila Honda bi zgolj izdali kaj se je zgodilo z Marquezovim motociklom, ne bi pa izdali zakaj je do tega prišlo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (142)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR46ROSSI
31. 01. 2016 13.50
+3
Seveda zdaj s temi resničnimi podatki ne morejo 99 vzeti naslova, bravo Dorna.... pošteno, ni kaj. pravica in resnica se bosta še letos izkazali, karma, pa take. GO VR46 IN 29
Mitutoyo
24. 01. 2016 21.26
-26
Dorna dela rozacmeri in pa rozafenom uslugo......
MesOjediPinGvin
28. 01. 2016 20.59
+7
nlko
24. 01. 2016 13.19
-14
Če bi Rossi vozil hitreje kot Marc potem ne bi bilo nobenih težav?
1011101
24. 01. 2016 17.16
-17
Ni bil, zato pa nekaj joka. Na koncu je Ros hotel da vozi samo proti Lor, ker so ga ostali prehitevali kot za malico :) Ian in Marc, pa tudi Pedrosa v Aragonu. Kje je logika da je ubogi Pedrosa po slabi sezoni in tvegani operaciji bil hitrejši od Ros na koncu leta :/ in potem je Ros skoraj da zahteval, češ "moj" naslov, kao da je že njegov 3 dirke pred koncem. Me zanima če bo letos tudi Marca ven zbijal.
lioon
24. 01. 2016 11.56
+22
No...če je tole res, je MM res novi golden boy MotoGPja. Prej je tole veljalo za Rossija in vsi vemo, da tudi Rossi pri marsikaterih manevrih ni bil "čist" in se mu je vedno gledalo skozi prste. Še vedno pa sem mnenja, da bi morali podatke izdati takoj po incidentu in da bi se na podlagi tega odločalo o kazni. V obeh primerih pa bi moral biti kaznovan tudi MM. Pa še to...tudi če je bil kriv Rossi, ga bom v tem primeru še vedno zagovarjal.
mzurry
24. 01. 2016 12.01
+24
Jz bi bil slabe volje ce ga nebi nabasal in bi se z njim ukvarjal do konca dirke
Nightyfly
24. 01. 2016 13.09
+20
mzurry............ hehe ++++ .Pa ne samo zadnje dirke . MM je prekinjal ritem in kravzljal zivce Rossiju vse zadnje dirke 2015.Se pred dirko vValencii je Vale rekel da upa , da bo vsak od njih odpeljal svojo dirko -zase . Pa se tudi to ni zgodilo . Vse skupaj je bilo ze tako prozorno , da se je kar kadilo . Sezona 2015 je bila za 93 polom , se huje za Hondo , ostalo je samo to ,da mladi mulo vrze koncno dol s prestola eno legendo .Vraga , prekleto se je ustel . Na tak nacin on sam ne bo nikoli legenda . Legende ne ustvarjajo piloti ,pardon -dirkaci vozniki ,ampak mi , fani , ljubitelji tega sporta in financni podporniki . Zaradi nas so ti fantje ali mozje kar so . Lahko jih postavimo gor ali jim vzamemo krono . To je zelo dobro razumel Rossi v svojem zivljenju, zato je ostal cisto navaden fant iz Tavullie . Ko je doma , se obvezno ustavi zvecer v trattorii ,gostilni in s starimi mescani vrze karte . Poglejte kako diha Tavullia z njim , pa cela EmilliaRomagna , Italija .....in se vec - vec kot pol Spanije . O ostalih pa ne bi . Drugi lahko samo sanjajo o taki podpori v lastnih drzavah . Rossi je ustvaril podobo danasnjega moto GP . Predvsem s fantasticnimi voznjami v karieri .
HAILWOODmike
24. 01. 2016 16.34
+23
1011101
24. 01. 2016 17.14
-18
Kriv je Rossi, Marc je vozil agresivno vendar v mejah pravil :) Nč ne moreš, zato tudi ni dobil kazni.
1011101
24. 01. 2016 17.30
-11
Aja, še tole: prej ko je bil Rossi #1 pred leti je vedno rekel Stonerju "racing is racing" xD ko je izvajal razna prehitevanja ki niso bila všeč Stonerju. Lani ko je pa Rossi dobil od Marca je bil nekaj živčen in prekinil borbo v Sepangu, pa vsa prejšnja leta je tako užival v dirkanju in bojih na nož haha :)
MesOjediPinGvin
28. 01. 2016 21.01
+8
Marc je vozil agresivno že dve leti prej - en končal v bolnici. Res se je za pohvalit, dobil pa je skorajda nično kazen.
lukidra
24. 01. 2016 11.40
-10
Usi takoj obtožujete MM, zakaj je bila Honda potem takoj pripravljena pokazati telemetrijo motorja? Mogoče pa noče dorna pokazat, ker bi se morda izkazalo, da je Rossi res kriv? Koliko navijačev bi bilo razočaranih in koliko napetosti bi se ponovno pokazalo. In nevem zakaj se še prerekate... sezone je konec, Rossi ni dobil kazni zaradi brce. Prihaja nova sezona in upam da bo še bolša kot lani! Vamos 26
Nightyfly
24. 01. 2016 13.28
+14
lukidra ? pa vi veste kaj vse pokaze telemetrija ? Mogoce tudi to kaj si misli en voznik ? Kaj pa naj bi videli iz telemetrije !!!! Jasno je , da je Vale z upocasnjeno voznjo in z direktnim pogledom na tekmeca zelel le-temu nakazati ....kaj za vraga se gres ? Spomnite se kaj vse je pocenjal MM v moto2 ! Seveda mu priznam ves njegov talent . Zato ne razumem , zakaj ta talent ne uporabi drugace !
lukidra
24. 01. 2016 14.31
-12
In Rossi je zaradi tega manevra dobil kazen, zato na koncu sploh ni pomembno ali je Marquez padel sam od sebe ali ker je Rossi res zadel njegovo krmilo. In mogoče je res bolje da zadržijo podatke zase, navijači pa greste naprej, tako kot je šel Rossi.
MesOjediPinGvin
28. 01. 2016 21.02
+7
Po tvoje je takole. Glavno, da je Rossi dobil kazen, tudi če je Podlasica93 padla sama. Čestitam.
thc_4u
24. 01. 2016 09.48
+26
To ni vec sport!! vse sportne organizacije Fifa,Dorna,Fiba..... se obnasajo isto kt politiki,jebes tak svet!!
Nightyfly
24. 01. 2016 09.48
+23
FIM ne bo objavila rezultatov ,oz.podatkovtelemetrije ,ki jih je pridobila od Honde . Predsednik FIM Ippolito je preciziral , da je bilo v dogovoru s Hondo odloceno , da se podatkov ne objavi v izogib nadaljnim polemikam . //////////tako FIM ........ kaj pa Marc ? Pravi , da ga je Vale ruknil z nogo tocno na njegovo roko ,ki je nehote ´´zabremzala´´ . No , jaz se pa sprasujem - le kako to , da je ta gospodic po zunanji strani steze v desnem zavoju lezal na levem boku Yamahe , naslonjen na Rossija . Ce pomislimo ,to ni majhna teza . In kaj naj nekdona motorju naredi , ce se ti nekdo skupaj z motorjem obesi nate !!! Tocno to kar je storil Rossi . S kolenom je nagonsko trznil navzven , da se resi bremena in izpelje zavoj . Marc je bil pa itak na umazanem delu piste .Mogoce je tudi on cisto nagonskoo trznil s prstom na rocico zavore – kdo bi vedel !! Drugic pa naj mladenic zelo dobro premisli koga bo osvajal na tak nacin sredi ovinka . Sprasujem res vse tiste prave bikerje ,ki delajo tisoce in tisoce milometrov vsako leto kaj bi naredili , ce bi se na njih nekdo obesil na cesti - pa niti ne nujno pri veliki hitrosti !!? Mislim, da res ne bomo nikoli prisli do konca v tej debati , je pa dobro izmenjati poglede,ali tudi izkusnje , da bomo lazje in bolj odprto spremljali letosnje prvenstvo .
jana46
28. 01. 2016 09.40
+7
davboj
24. 01. 2016 09.35
-21
Dorna raje ustavila vse, ker bi potem moral Rossi prodajat svoje artikle na Boljšjem sejmu....ha...ha...haaa
DeycoSI
24. 01. 2016 10.06
+20
Rossijevi artikli se bodo prodajali še 20 let po njegovem pokoju. Marcovi se že danes zelo slabo! Da ne govorimo o sponzorjih, ki so na strani enega ali drugega!
mzurry
24. 01. 2016 08.53
+26
So se u hlace ker bi telemetrija pokazala tudi kako je komarjev hot boy zaviral in odpiral gas med treningi ko je vozil na polno in pol v nedeljo ko je skrbel da njegovega hot boya nasprotnik ne pride do njega
HAILWOODmike
24. 01. 2016 12.17
+18
McClain
24. 01. 2016 08.27
+17
itak vse jasno, zdaj samo še potrjeno...
pingosok
23. 01. 2016 21.37
-61
Brez veze je to kazat,saj je vsak,še na pol slep videl brco-še z vesolja se vidi.Črno zastavo bi morali potem pokazat dohtarju.Kar je iskal,je dobil,sam mal premilo ! Če res ne bi brcal,bi se še bogu pritožil samooklican !Vozit pač več ne ve,no saj niti nikoli ni vedel,sam podlo je ven potiskat znal,Stonerja itd.....dokler ga niso kamere ujele...
1011101
23. 01. 2016 21.39
-19
Stonci ve, je bil jezen takrat. :D Mogoče pa Stoner letos vrne Rossiju na ene parih dirkah ;)
mzurry
24. 01. 2016 08.49
+18
Za kj tacga pa rabš kj druzga imet med nogam k meglo kot jo imata topla
pingosok
24. 01. 2016 19.19
-17
topel ti je dohtar,saj še ni nobenih otrokov,mogoče pa kaj posvoji z prijatlom iz boxov,he,he.Marc in lorenzo sta pa še itak dečka,sedaj še sam na motor mislitain kak samooklicanega za sabo pustita..he,he
MesOjediPinGvin
28. 01. 2016 21.03
+8
Risanke so ti preveč stopile v glavo, tečnež.
pingosok
01. 02. 2016 18.57
jana46
23. 01. 2016 20.20
+60
Če bi pokazali rezultate telemetrije, bi se na koncu pokazalo, da so Valentina po krivici kaznovali. Čisto logično. Ampaj je kar je. Ajde Vale gremo v novo sezono,komaj čakam, navijam zate.
Franci Luzar
23. 01. 2016 20.57
-20
markes ima bolsi motor! ni kaj Rosi je pa bol izkuseni dirkalec mislim da bo letos spet Honda zmagovala! vsaj upam tako
1011101
23. 01. 2016 21.36
-11
Smešno kako je bila lani na koncu kao Honda boljša od Yamahe :D Tudi Rossi je nekaj omenjal Honda #1 in #2 v Sepangu in Valenciji haha. Ali pa, v Avstraliji da se je kao Marc igral z Ros in Ian^^ Ne vem, če bi jaz imel toliko naslovov ne bi bil glasen da se nekdo z mano igra in to z lahkoto :D
Nightyfly
23. 01. 2016 19.12
+10
1011101 23.01.2016 16:43:06 8 8 Rossi je enkrat med sezono izjavil da si ni mislil da je Marquez ovira v letu 2015 za naslov LOL******************************je to izjavil ? Nenavadno . Jaz in cela svetovna javnost smo na drugi strani mocno preseneceni , da je Rossiju uspelo to kar mu je , ker ni nihce racunal , da bo stari se na zadnji dirki vodil v tockah .Cudno a ne ?
1011101
23. 01. 2016 20.53
-13
1011101
23. 01. 2016 21.08
-13
Tole napiš v y.outube in tretji zadetek po vrsti od uporabnika "sredju" . Na 1.12 minut je to, ampak je takrat govoril v Italijanščini tako da tisti ki razume naj potrdi če so eng. napisi pravilni :D Ne velja da samo nekdo reče da so narobe^^ Ne verjamem da so napačni napisi. Če ne veš dirkači v svojem jeziku marsikaj več povedo kot v eng. xD Glede tega da Rossi joka da se je hotel boriti samo z Lorenzom je skregano z logiko. Potem bi morali vsi dirkači na zadnjih treh dirkah gledat v boksih vodilna dva v prvenstvu.. pač jokica Rossi.
Nightyfly
23. 01. 2016 21.12
+14
Italijanscina je moj drugi jezik ..... samo mi niste povedal kje iskati .....pod sredju ni nic .
1011101
23. 01. 2016 21.16
-14
Napiš "Rossi on Marquez Sepang" in od uporabnika "sredju". prej nisem napisal :/
Nightyfly
23. 01. 2016 21.21
+14
Na koncu koncev niti ni vazno ,ker vsak od nas vidi svoj kot in svojega pilota . Razlika je v tem , ce se clovek oklepa dogme ,ali dopusca nekomu imeti pravico videti svoj kot . Glejte , jaz sem v tujini , zato spremljam vse v tujih jezikih in vse izjave v zivo kolikor se da . Ce zeli clovek resnicno videti kaj je prav kaj ni , mora pogledati stotine analognih primerov ,,,in destletja spremljati vse sezone moto dirk .V zivo in na TV . VSE . In samo ena resnicna ljubezen do motorjev in tega sporta ti da eno realno vizijo vsega . Tako voznje vseh ,kot njihove psiholoske profile teh dirkacev ,pilotov .
1011101
23. 01. 2016 21.24
-13
Nightyfly
23. 01. 2016 21.54
+13
1011101........... no , najbolje je , da najdete nekoga ,ki je vas prijatelj in vam bo prevedel vse ...... boste presenecen . Ce bi vam zelel prevesti oz. napisati vse 3 minute njegovega govora ....haha -bi trajalo .Res se prevod razlikuje ,ker je samo pust prevod socne italijanscine . Ze v zacetku pravi , da je pricakoval boj , borbo , ne pa take .Dobesedno prav i, da ga je ze vohal na nekaj zadnjih dirkah , da pa bo Marc tako vozil ,je presenetilo tudi njega , ker je bilo jasno , da je Marc ze out iz igre za naslov , in je bil odprt boj samo z Jorgejem . Presenetil ga je nenavaden nacin voznje , casi prehitevanj , pa spet ,ko se pusti prehiteti in podobno .Marc bi vcasih zlahka sel naprej in ga prehitel . Sistem -nategni -popusti ..... se veliko tega . ******* Kakorkoli , pocakajmo letosnje borbe .
mega357949
23. 01. 2016 18.58
-23
Pa dajte no, bol.niki, že zaključite lansko sezono!!!!!! Če se ne motim, je prvak postal Lorenzo (na žalost), je bil pač boljši od Rossija!!!!! Čez dober mesec pa se začne nova sezona!!!!! Gremooooooo Marccccc!!!!!!!!!!!!!
KardinalFrancRodeVKristusu
23. 01. 2016 18.51
-16
Dolgoletno sedenje na Yamahi prinaša posledice... Nekontrolirano jokanje in občutek krivice..... Samo poglejte Lorenza, kaj mu dela Yamaha....
KardinalFrancRodeVKristusu
23. 01. 2016 18.50
-27
Poglejte zgornjo sliko Rossija... Izraz na obrazu me spominja na Devico Marijo, ki žalostno gleda Jezusa na križu...... Skratka jokica...
Nightyfly
23. 01. 2016 19.13
+18
.......Devica Vale ,ki si bo privozil 10-ega . ;)
FCL
23. 01. 2016 17.47
+20
To vse pove, pika! Gooo Vale!
Callux
23. 01. 2016 16.53
+7
Prvi, ki je javno pohvalil KTM za njihove dosežke do sedaj, je Bradley Smith.. Dejal je da, čeprav ekipa nima veliko izkušenj z MotoGP, jih ne podcenjuje in pričakuje kar lepe uspehe z njihove strani, ko se bodo pridružili karavani.. Omenil pa je tudi prihajajočo silly season: Povsem realno gledano si želi predvsem zanimanja s strani Suzukija in Ducatija, bil pa bi tudi odprt ponudbi s strani avstrijskega moštva
1011101
23. 01. 2016 17.12
-10
:D mal išče sedeže, ker bo on ali pa kar oba odletela iz ekipe na koncu leta.
Callux
23. 01. 2016 17.16
+8
Je Lin Jarvis že dejal, da bosta ali napredovala v tovarniško moštvo ali pa zamenjala proizvajalca.. Možnosti da bi ostala pri Tech3 so izjemno majhne, saj Yamaha želi prosta mesta za nove talente.. Drugače pa bo večina dirkačev počela kaj podobnega... Bi pa bil Smithov pristop k dirkanju odličen za vsako moštvo na startni listi..
Le vkup uboga gmajna
23. 01. 2016 16.35
+21
Če Marquez ne bil nič kriv, bi telemetrijo objavili, tko pa....Ampak je kar je, nova sezona pred vrati, gremo 46!
duhccc
23. 01. 2016 17.32
+16
tujih medijih so napisali da je honda hotla razkiti podatke sam da jim FIM ni pustila in so se potem tako domenili da se lepo vse skupaj pozabi .... so pa mislili da to sploh nebo prislo v javnost ...
duhccc
23. 01. 2016 17.33
+12
tko da uprasnje kaj je itak ti bos reku da je :M:M kriv negdo pa k navija za M:M bo pa reku da je Rosi tko da ...
mzurry
23. 01. 2016 16.14
+12
Aprillia je sporocila da motor za 2016 se ni nared in jih ne bo na prvih 2 testih !!!!
Callux
23. 01. 2016 16.24
+3
Ni čisto res.. Na prvi test v Sepang naj bi šli, ampak bodo uporabljali lanski model.. V Avstralijo pa že dolgo časa niso imeli namena iti...
mzurry
23. 01. 2016 16.25
+13
Jah mau sm kvadratno napisal .....motor za 2016 se ni nared!?
Callux
23. 01. 2016 16.27
+3
To pa drži, v bistvu naj bi bil po besedah Bautiste še vedno samo na računalniku.. Imajo pa načrt imeti prvi shakedown z Di Megliom v Aragonu na začetku februarja, čeprav to ni potrjeno
mzurry
23. 01. 2016 16.28
+11
V Sepangu brez Aprilie Italijanska Aprilia bo zamudila prva testiranja v Sepangu. Motocikel RS-GP še ne bo nared, ekipe pa ne bo niti na drugih testiranjih sredi februarja na Phillip Islandu. Namesto teh tesitranj bodo Italijani sredi prihodnjega meseca v Katarju imeli zasebna, ki jim bodo nato sledila še ena, na katerih bodo prisotna tudi vsa druga moštva. Pred sezono bodo motocikel tako preizkusili le dvakrat.
Callux
23. 01. 2016 16.31
+2
Peter Košenina, ki je pisal članek, ni dobro preveril vseh podatkov... Že tako bi bila samo dva testa veliko premalo, je vseeno bolje da uporabijo star model in delajo na gumah, kar naj bi imeli namen... Čeprav bo model motorja drugačen, še ne pomeni, da stari ne bo uporaben ;)
mzurry
23. 01. 2016 16.33
+8
Mislim da bo z nastavitvami elekteonike precej bolj pomemben faktor kot gume ki so jih ze kar nekajkrat stestirali....
Callux
23. 01. 2016 16.39
+6
Ravno zaradi vseh nastavitev nove elektronike prvi test v Sepangu ne bo tako pomemben, kot bi bil sicer.. Bo veliko iskanja osnovnih nastavitev in podobno, zato bosta Avstralija in Katar povedala več.. Čeprav jih čakajo tudi gume, ki so se od konca novembra spet spremenile in jih še nihče razen testnih dirkačev ni testiral
mzurry
23. 01. 2016 16.49
+8
Ce bi se to pripetilo hondi bi dorna sigurno prestavila zacetek sezone dokler oni nebi bili redy....
Callux
23. 01. 2016 16.56
+3
Saj trenutno kaže, da se jim je nekaj podobnega v bistvu res zgodilo... Niso ravno optimisti, vročina in vlaga v Sepangu pa jim tudi ne bosta pomagala
mzurry
23. 01. 2016 16.57
+10
Callux
23. 01. 2016 16.59
+3
Če pogledaš stvar od blizu, je bilo nekaj podobnega za pričakovati že od leta 2013... Če želijo odpraviti napake, ki so jih storili, morajo nehati delati določene stvari in se posvetiti tistim, ki so res pomembne... Ampak tega se še ne zavedajo kot kaže
mzurry
23. 01. 2016 17.02
+10
Hvala bogu... upam da jim kanta ne da nobenih rezultatov....
Callux
23. 01. 2016 17.04
+3
To bo pa odvisno predvsem od njih samih... Že to, da satelitski dirkači ne bodo imeli najnovejšega materiala na razpolago, pove verjetno dovolj kako jim kaže...
mzurry
23. 01. 2016 17.05
+5
Dobr da ima murkež sedaj tam fanta da mu bo solze brisal ob neuspehu