MotoGP

Honda obljublja Doviziosu enakovreden položaj

Tokio, 16. 09. 2009 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šefi japonske ekipe so Italijanskemu dirkaču obljubili, da bo imel v moštvu enak status kot njegov moštveni tekmec.

Šefi Honde poudarjajo, da bo Dovizioso v prihodnje tudi pri razvoju vse bolj koristen.
Šefi Honde poudarjajo, da bo Dovizioso v prihodnje tudi pri razvoju vse bolj koristen. FOTO: Reuters

Ko sta bila med leti 2006 in 2008 moštvena tekmeca Dani Pedrosa in Nicky Hayden, so mnogi namigovali, da Američan v ekipi uživa manjvreden položaj, celo motocikel so razvijali, da je ustrezal Špancu. Pri Hondi so takšna namigovanja vedno zavračali in pravijo, da na Andreo Doviziosa ne gledajo kot na dirkača številka dve in bo imel v sezoni 2010 enakovredno vlogo pri razvoju kot Pedrosa. "Dovizioso in Pedrosa bosta imela enakovreden položaj v ekipi. Vsi mislimo le na zmago in da bomo cilj dosegli potrebujemo boljši motocikel," je povedal podpredsednik Honde Šuhei Nakamoto. "Sodelujemo z obema dirkačema, saj je to v interesu moštva. Ni res, da smo do sedaj delali le s Pedroso. Za nas dirkata dva dirkača in uporabiti moramo informacije, ki nam jih posredujeta oba. Tudi Andrea je zelo koristen pri razvoju in v prihodnje bo še bolj," je dodal Japonec.

Pedrosa po besedah vodilnih pri japonski ekipi ne uživa zvezdniškega položaja.
Pedrosa po besedah vodilnih pri japonski ekipi ne uživa zvezdniškega položaja. FOTO: Reuters

Nakamoto je še povedal, da se bo položaj Pedrosinega menedžerja v ekipi spremenil. "Alberto Puig bo še naprej del moštva, le njegova vloga bo drugačna. Odslej bo organiziral Danijevo osebje, ne bo pa imel opravka s tehničnimi zadevami. Puig se bo udeleževal sestankov, a ne bo imel odločevalne pozicije."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
17. 09. 2009 09.58
Go Dovizioso.. vreden si vec kot Stoner Pedrosa Lorenzo combined..
mzurry
16. 09. 2009 16.29
doviciozo ......drugorazrednik......
KennyJR
16. 09. 2009 14.05
tudi če bi imel 2x boljši položaj nebo mel šans proti pedrosi, če bo vozil tako kot letos... glede na to kar je delal lani, se ve da ni slab, samo letos je pa čist razočaral... res da je zmagal, ampak ena zmaga ni nič več kot pa ena zmaga... "Alberto Puig bo še naprej del moštva, le njegova vloga bo drugačna. Odslej bo organiziral Danijevo osebje, ne bo pa imel opravka s tehničnimi zadevami. Puig se bo udeleževal sestankov, a ne bo imel odločevalne pozicije." KONČNO ENA PAMETNA S STRANI HONDE... sam ene 2 leti prepozno...