MotoGP

Hopkinsova vrnitev v motoGP pod velikim vprašajem

Miami, 18. 01. 2010 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

John Hopkins je sedež v razredu motoGP izgubil z izstopom Kawasakija v začetku minulega leta. Kljub želji po vrnitvi pa ga kot kaže tudi letos ne bomo spremljali v najelitnejšem razredu na dveh kolesih.

Zabavni Američan bo moral letos kruh najverjetneje služiti v domovini.
Zabavni Američan bo moral letos kruh najverjetneje služiti v domovini. FOTO: Reuters

Že nekaj tednov se pojavljajo špekulacije, da naj bi se Američan vrnil v najelitnejšo motociklistično karavano z ekipo FB Corse, ki je načrtovala presenetljiv prihod v motoGP v sezoni 2010. Sedaj pa so se v Združenih državah Amerike pojavile nove govorice. Nekdanji Suzukijev dirkač, ki je v sezoni 2007 osvojil četrto mesto v skupnem seštevku, naj bi se vrnil v prvenstvo AMA superbike. John Hopkins bo v začetku februarja v Kaliforniji testiral suzukija GSX-R 1000 za moštvo Team M4, s katerim je svojo dirkaško kariero tudi začel leta 1999. 26-letnik naj bi se s Team M4 že pogajal za sedež v sezoni 2010.

Hopper je po izstopu Kawasakija iz razreda motoGP ostal brez sedeža, zato se je za eno leto preselil v prvenstvo superbike.
Hopper je po izstopu Kawasakija iz razreda motoGP ostal brez sedeža, zato se je za eno leto preselil v prvenstvo superbike. FOTO: Reuters

Hopkinsova kariera v motoGP je začela strmo padati po prestopu h Kawasakiju v sezoni 2008. Najbolj uspešen je bil leta 2007, ko je s suzukijem GSV-R sezono končal za Caseyjem Stonerjem, Valentinom Rossijem in Danijem Pedroso. V sezoni 2008 so ga pestile poškodbe, v začetku leta 2009 pa se je Kawasaki odločil za izstop iz razreda motoGP, Američan pa je čez noč ostal brez sedeža.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.