IodaRacing sklenila dogovor s Peskom

Lukas Pesek je novi član CRT-motociklistične ekipe IodaRacing. Italijansko moštvo je tako zapolnilo dirkaško vrsto in je pripravljeno na novo tekmovalno leto. Predstavniki ekipe so prepričani, da se bo Čeh dobro odrezal.

Lukas Pesek

Lukas Pesek (Foto: Reuters)

Samo tri dni zatem, ko so se v motociklističnih krogih pojavile govorice, da naj bi vodilni predstavniki CRT-moštva IodaRacing sklenili dogovor s češkim dirkačem Lukasom Peskom, ki ni imel tolikšnih zahtev kot Chris Vermeulen, se je omenjeni z lastnikom ekipe Giampierom Sacchijem dogovoril za sodelovanje. "Zelo sem vesel, da se mi je ponudila takšna priložnost. Moram se zahvaliti Sacchiju, s katerim me vežejo lepo spomini še iz najšibkejšega razreda. Dirkanje v razredu motoGP nedvomno ni lahek zalogaj. Čaka me bitka z najboljšimi dirkači na svetu, kar bo zame velik dirkaški zalogaj. Velik korak naprej in potrudil se bom, da pustim viden pečat,“ je po sklenitvi dogovora dejal Čeh.

"Zelo veseli smo Lukasove vrnitve. V preteklosti je spisal nekaj lepih poglavij dirkaške zgodovine ekipe Derbi. Pred njim je zahteven projekt, a prepričan sem, da se bo dobro odrezal,“ je dodal Sacchi. 27-letnik je v preteklosti nastopal v četrtlitrskem razredu, v razredu moto2, lani pa je nastopal v prvenstvu IDM Superbike.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
Omen3 25.12.2012 12:46:43
Če bi se kdo pred izdajo prispevka malo pozanimal,je omenjeni dirkač Čeh in se zato pravilno napiše Lukáš Pešek.
Drugače pa to zanj ni "stopnička navzdol"....saj ni bil nikoli v višjem razredu kot Moto2 (2010) in se tam ni ravno izkazal.Fant ima edini zmagi v moto dirkanju iz leta 2007 v razredu 125 ccm in to z Derbijem.
Torej bo imel precej dela,da upraviči upe moštva.....
Ga pa kdo zagotovo ne bo maral....saj sta njegova najljubša dirkača Capirossi in Rossi.... :D
Več komentarjev