VIDEO: Nekdanji svetovni prvak Hayden huje poškodovan v prometni nesreči: 'Trenutno se bori za življenje'

Nekdanji svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Nicky Hayden je bil po poročanju medijev med kolesarjenjem v Italiji udeležen v prometno nesrečo. Petintridesetletnega Haydna naj bi v Riccioneju pri Riminiju med kolesarjenjem zbil avtomobil, Američan je pri tem najprej trčil v vetrobransko steklo, nato pa ga je odbilo na cestišče.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nicky Hayden - 5

Nicky Hayden je zadnji Američan, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. (Foto: Reuters)

Zaradi hudih poškodb glave in prsnega koša je dirkač trenutno v kritičnem stanju. Po nekaterih informacijah naj bi bil dirkač v umetni komi. Kot je poročal časnik Corriere della Sera, je Nicky Hayden pri padcu utrpel poškodbe glave in prsnega koša, a so ga že na kraju nesreče stabilizirali in prepeljali v bolnišnico v Riminiju. Po zadnjih informacijah naj bi dirkač utrpel poškodbe glave in na predelu prsnega koša. Poškodbe naj bi bile hujše narave in dirkač naj bi bil zaenkrat v kritičnem stanju. "Zdravniško osebje se trudi po najboljši močeh. Takoj vam sporočimo, ko zvemo kaj več. Vse, kar vam lahko povemo je to, da je bil Nicky udeležen v prometno nesrečo s kolesom in mu pomoč nudijo v bolnišnici v Riminiju. Hvala vsem za besede podpore po tem neljubem dogodku," so na uradnem twitter profilu sporočili iz moštva Honda, za katero Američan tekmuje v prvenstvu superbike. 35-letni Američan je sicer v Italiji na krajšem oddihu, saj je bila minuli konec tedna v Imoli dirka v prvenstvu superbike, sam pa se je odločil, da še za nekaj dni podaljša bivanje na italijanskem polotoku. Po novih informacijah, Hayden ni bil sam, ampak je kolesaril skupaj s 14. prijatelji, od katerih pa naj ne bi bil nihče drug poškodovan. "Dirkačevo stanje je zelo resno. Trenutno je v intenzivni negi. Verjetno bodo potrebne tudi operacije," je v izjavi za javnost povedal Dr. Senni, ki je vodja stikov z javnostjo v bolnišnici Cesena, kjer so Haydna sprejeli po nesreči. Po najnovejših informacijah, naj bi bil dirkač v umetni komi, s katero želijo zdravniki preprečiti nove zaplete in hujše posledice po poškodbi. Te informacije zaenkrat še niso potrjene.  

Po poročanju italijanskih medijev, naj bi bil Hayden na kolesarskem izletu s prijatelji, ko ga je zbil nepreviden voznik osebnega avtomobila. Ameriški dirkač naj bi ob tem utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša in je po prvih informacijah še vedno v kritičnem stanju.

Hayden je edini naslov prvaka v razredu motoGP osvojil leta 2006, ko je na zadnji dirki ugnal Valentina Rossija. Od lanske sezone z moštvom Honde tekmuje v svetovnem prvenstvu serije superbike. Popularni "Kentucky Kid" je v lanski sezoni nekajkrat tudi nastopil v razredu motoGP, ko je nadomeščal nekatere poškodovane dirkače. Tako je nastopil namesto Danija Pedrosa v Avstraliji in namesto Jacka Millerja v Aragoniji. Na zadnji dirki sezone 2015 je bil v Valencii tudi sprejet med legende razreda motoGP. Je tudi zadnji Američan, ki se lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka v razredu motoGP. 

Motociklistični svet je v šoku. Besede podpore dežujejo iz vseh strani. Tako se je na twitterju oglasil tudi aktualni svetovni prvak elitnega razreda Marc Marquez. Španec je Američanu, s katerim sta si v lanski sezoni na eni dirki celo delila garažo napisal sledeče: "Moje misli so s teboj Nicky."  Oglasil se je tudi Jorge Lorenzo, ki je napisal: "Ostani močan Nicki, bori se še naprej!" "Prosim vas vse, da molite za Nickyja in njegovo družino," pa je zapisal nekdanji dirkač in zadnji Američan, ki je slavil na dirki razreda motoGP Ben Spies. Podobne misli je nesrečnemu Haydnu poslal tudi Cal Crutchlow.

 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 43
 
gcek 18.05.2017 14:55:35
Zaradi hudih poškodb glave in prsnega koša je dirkač trenutno v kritičnem stanju. Po nekaterih informacijah naj bi bil dirkač v umetni komi. Kot je poročal časnik Corriere della Sera, je Nicky Hayden pri padcu utrpel poškodbe glave in prsnega koša, a so ga že na kraju nesreče stabilizirali in prepeljali v bolnišnico v Riminiju. Po zadnjih informacijah naj bi dirkač utrpel poškodbe glave in na predelu prsnega koša. Poškodbe naj bi bile hujše narave in dirkač naj bi bil zaenkrat v kritičnem stanju. PONAVLJATE ENO IN ISTO KOT PAPAGAJ
Staritrg 18.05.2017 15:24:18
Samo še tebe se je manjkalo....
Več komentarjev