MotoGP

Italijanski mediji prepričani: Lorenzov moštveni kolega bo Dovizioso, Iannone k Suzukiju

Firence, 16. 05. 2016 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Ducatiju morajo po dogovoru s Jorgejem Lorenzom pred sezono 2017 rešiti še drugi del kadrovske uganke. Očitno bo v ekipi ostal Andrea Dovizioso, medtem ko naj bi se Andrea Iannone preselil k Suzukiju kot zamenjava za Mavericka Vinalesa.

Andrea Dovizioso bo ob Jorgeju Lorenzu Ducatijev izbranec za sezono 2017.
Andrea Dovizioso bo ob Jorgeju Lorenzu Ducatijev izbranec za sezono 2017. FOTO: motoGP

V Italiji so prepričani, da pred domačo dirko v Mugellu že poznajo ime dirkača, ki bo v naslednji sezoni sestavljal najmočnejšo ekipo Ducatija. Aktualnemu svetovnemu prvaku v razredu motoGP naj bi družbo delal Andrea Dovizioso, medtem ko bo Andrea Iannone brez podaljšane pogodbe odšel k Suzukiju, ki naj bi mu še ta teden tudi uradno hrbet obrnil Maverick Vinales. Očitno je odločitev Danija Pedrose (Repsol Honda), da ostane zvest japonskim delodajalcem do leta 2018, začela "efekt domin", ki se bo nadaljeval vse do toskanskega dirkaškega vikenda. Že Cal Crutchlow je z zadnjimi izjavami jasno namignil na to, da bo Ducatijev izbranec ob Lorenzu prav Dovizioso.

"Menim, da bodo na koncu za moštvenega kolega Lorenza izbrali Doviziosa. Ne vem, če bo Španec potreboval nekaj dirk za privajanje na Desmosedici, a v tem primeru bo v ekipi dobro imeti dirkača 'Dovijevega' kova," je povedal britanski dirkač LCR Honde. Iannoneja naj bi skozi Ducatijeva vrata pognalo dejstvo, da je bil zelo neprilagodljiv pri pogajanjih, resda z dobršno mero smole pa je v tej sezoni storil tudi kar nekaj napak in zbral kar nekaj odstopov. Iannone je zdaj v igri za kmalu tudi uradno prosto mesto pri Suzukiju, ki ga bo najbrž zapustil Vinales, sinjemodra japonska ekipa pogleduje tudi proti Alexu Rinsu.

Spletna stran Motorsport.com je tudi poročala, da se Iannone že nekaj dni pogaja s Suzukijem. Pri Ducatiju sicer niso načrtovali uradnih objav vse do konca domače dirke v Mugellu, a ob številnih govoricah bodo vse skupaj težko pometli pod preprogo. Potrditvi Pedrose, da bo še dve leti sodeloval z Repsol Hondo, so se hitro pridružile novice o podaljašnju pogodbe Ducatija z Doviziosom. Vse to in še več pred začetkom naših prenosov iz Mugella, s katerimi začnemo v petek na Kanalu A in VOYO.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

popstarr
16. 05. 2016 21.26
+0
Logična izbira, vsaj v mojih očeh. Kot sem že napisal, Lorenzo rabi umirjenega sotekmovalca z velikimi iskušnjami ne pa zaletavega in dokazovanja željnega mladca.
[Ace]
16. 05. 2016 21.13
+10
In je "silly season" končan kot vse kaže. Yamaha: Rossi, Vinales, Honda: MM, Dani, Suzuki: Espargaro, Iannone, Ducati: Jorge, Dovi Edino kar mi je žal, da se Stoner (pa daleč od tega, da bi bil njegov pristaš) ni odločil za comeback na Ducati ob Lorenza. To bi bilo atomsko.
Baletka
16. 05. 2016 22.13
+10
blo bi atomsko, sploh zato, ker je mala "neznanka" kako bo lorenzotu odgovarjal ducati.. in bi mu lah stoner ob takem scenariju hitro pokazal kje mu je mesto, glede na to, da je stonerju ducati pisan na kožo, kar se je vidlo tut na testiranjih..