Jarvis pred drugimi testiranji: Rossi in Vinales imata vse, da osvojita naslov

Pred dirkači in moštvi razreda motoGP so druga uradna testiranja pred začetkom letošnje sezone. Idilični Phillip Island bo tri dni gostil najboljše motocikliste sveta. Po izjemno uspešnih testiranjih v Maleziji so zelo optimistični v moštvu Yamaha, kjer so v letošnji sezoni osredotočeni na cilj, ki je osvojitev naslova svetovnega prvaka.

Predstavitev M1 Yamahe za sezono 2017 - 2

Pri Yamahi so prepričani, da bodo z dirkaško zasedbo Rossi - Vinales uspešno lovili naslove v sezoni 2017. (Foto: motoGP)

Svetovno prvenstvo razreda motoGP se približuje s svetlobno hitrostjo. Prva dirka nove sezone bo na sporedu 26. marca v Losailu, a še preden v katarski puščavi prvič ugasnejo rdeče luči, imajo dirkači in moštva na sporedu še dvojna uradna testiranja. Prva se začnejo že 15. februarja na Phillip Islandu v Avstraliji. Moštva so sicer ena testiranja opravila v Maleziji, kjer je bil skupno najhitrejši novopečeni član moštva Yamaha Maverick Vinales. Daleč zadaj pa ni bili niti devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki sicer nikoli ne pokaže svojih najboljših predstav na testiranjih, saj je osredotočen na razvoj motocikla in ne na hitrost. Pri Yamahi so sicer v letošnji sezoni odločeni, da znova osvojijo naslov svetovnega prvaka, tako med dirkači, kot tudi med konstruktorji. V lanski sezoni so jih sicer povsem zasenčili japonski konkurenti iz Honde, ki so osvojili oba omenjena naslova. Yamaha pa je bila na vrhu nazadnje leta 2015, ko je bil svetovni prvak Jorge Lorenzo, podprvak pa Rossi. Lin Jarvis je prepričan, da so japonski inženirji za letošnjo sezono pripravili najboljši motocikel za napad na naslove.

"Mislim, da so naši inženirji opravili izjemno delo med zimskim premorom. Nova aerodinamična maska se je odrezala bolje kot smo pričakovali. Redkokdaj se zgodi, da novost na motociklu odgovarja obema dirkačema in da se nanjo privadita v tako kratkem času." je zelo zadovoljno razložil šef Yamahe Jarvis. Pri Yamahi sicer pričakujejo, da bodo tudi pri konkurenci opravili napredek glede na testiranja v Sepangu in bodo v Avstralijo pripeljali veliko novosti, da bi ujeli Yamaho, ki je vsaj na začetku testiranj najboljši paket. "Za Phillip Island smo pripravili novi šasiji in oba dirkača sta z njima zadovoljna. Na teh testiranjih bomo sicer preizkusili dvojno šasijo, več pa vam ne morem povedati, bo pa zanimivo videti, kakšne bo konkurenca. Mavericku in Valentinu proga na otoku zelo ustreza. In če bomo na teh testiranjih uspešni, bomo imeli vse, da novo sezono začnemo v najboljšem možnem položaju," je še dodal Jarvis, ki je prepričan, da je moštvo svojima dirkačema pripravilo vse, da se v prihajajoči sezoni borita za naslov svetovnega prvaka. Seveda se v moštvu zavedajo, da če jim bo uspelo pripraviti najboljši motocikel, se ne bodo morali izogniti bitki za naslov znotraj moštva. a to Jarvisa ne skrbi, dokler naslov konča v njihovih rokah. "Seveda se tega dobro zavedamo, da lahko bitka za naslov močno spremeni razmerje znotraj garaže. Toda s tem imamo izkušnje iz preteklosti in me ne skrbi. Vemo, kaj je potrebno v takšnem primeru storiti in ni velik problem," je še dodal Jarvis. Kot rečeno so moštva na drugem prizorišču letošnjih testiranj. Na Phillip Islandu pa bodo med 15. in 17. februarjem. Dogajanje iz Avstralije pa bomo spremljali tudi mi v naših informativnih oddajah in na naši spletni strani.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 36
iga_biba 15.02.2017 19:37:41
Vinales mogoče, vr pa nikakor. Edino če mu bodo še točke od Vinalesa prišteli. Pa če bo spet hitrejše od sebe zbrcal s piste.
THEdocktor 15.02.2017 19:41:30
TI SE ZBRCI DOL
Več komentarjev