MotoGP

Jarvis priznal: Yamaha bi brez pomisleka vzela Jorgeja nazaj!

Madrid, 10. 06. 2018 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Lesjak
Komentarji
65

Prejšnji teden je zagotovo za glavno novico v karavani razreda motoGP poskrbel petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo. Španec je namreč, po tem, ko je slavil prvo zmago z Ducatijem, nemudoma dejal, da v prihodnji sezoni ne bo več član rdečih iz Bologne. Kmalu za tem pa naznanil, da bo prihodnji dve sezoni član Honde. Sedaj so spregovorili tudi vodilni možje Yamahe, ki so si želeli ponovnega sodelovanja z dirkačem, ki je z njihovim motociklom dosegel 44 zmag.

Valentino Rossi, Lin Jarvis in Jorge Lorenzo so brez dvoma glavni tvorci velikih uspehov Yamahe v preteklih sezonah. Se lahko vrnejo na pota stare slave tudi brez Španca za krmilom motocikla?
Valentino Rossi, Lin Jarvis in Jorge Lorenzo so brez dvoma glavni tvorci velikih uspehov Yamahe v preteklih sezonah. Se lahko vrnejo na pota stare slave tudi brez Španca za krmilom motocikla? FOTO:

Dirkaška zasedba, ki bo v sezoni 2019 nastopala v elitnem motociklističnem razredu motoGP, počasi dobiva končno podobo. Prostih sedež je še zelo malo, morebitnih kandidatov pa še veliko. Za glavno novico so zagotovo v prejšnjem tednu poskrbeli pri tovarniškem moštvu Honde, ko so naznanili, da po skoraj dveh desetletjih končujejo sodelovanje z Danijem Pedroso. Ljubitelji motociklizma so se nemudoma začeli spraševati, kdo bo v prihodnosti moštveni kolega aktualnega svetovnega prvaka Marca Marqueza. In odgovor je sledil kmalu. Moštveni kolega šestkratnega svetovnega prvaka je postal še en izjemno uspešen dirkač, in sicer Jorge Lorenzo. Španec se lahko pohvali s petimi naslovi svetovnega prvaka, od tega je tri osvojil v elitnem razredu. V prihodnjih dveh sezonah bosta tako Hondo krotila dirkača, ki sta si od sezone 2012 razdelila vse naslove v kraljevskem razredu. Marquez je vse štiri (2013, 2014, 2016 in 2017, op. p.) osvojil prav s Hondo, medtem ko je Lorenzo v letih 2012 in 2015 kraljeval z Yamaho. In prav k povratku k Yamahi so ga povezovali nekateri mediji še pred zmago v Mugellu. V dirkaški karavani se namreč vse bolj glasno širijo govorice, da naj bi japonski proizvajalec za prihodnjo sezono ustanovil satelitsko moštvo s podporo malezijskega naftnega giganta Petronas. Vodilni možje yamahe si namreč prizadevajo, da bi še naprej imeli štiri motocikle na vsaki dirki, potem ko so že na začetku sezone naznanili, da jih po več desetletjih sodelovanja z moštvom Tech 3 zapušča Herve Poncharal

Lin Jarvis je zaradi (slabših) rezultatov na uvodnih šestih dirkah letošnje sezone pod vse večjim pritiskom.
Lin Jarvis je zaradi (slabših) rezultatov na uvodnih šestih dirkah letošnje sezone pod vse večjim pritiskom. FOTO: motoGP

Vodja moštva Movistar Yamaha Lin Jarvis je sedaj v pogovoru s španskimi novinarju priznal, da so si želeli povratek Lorenza, s katerim so skupaj slavili 44 zmag in osvojili tri naslove svetovnega prvaka. "Jorge je eden redkih prvakov razreda motoGP, ki je še aktiven v elitnem razredu,. Skupno je osvojil pet naslovov svetovnega prvaka in zato je bilo v interesu vseh, da ostane del dirkaške družine. Resno razmišljamo o satelitskem moštvu za prihodnje sezone in zagotovo bi poskušali pripeljati Jorgeja v to moštvo. Brez dvoma je izjemen in hiter dirkač. Brez pomisleka bi ga vzeli nazaj," je uvodoma dejal Jarvis, ki je v zadnjem času pod vse večjim pritiskom zaradi nekonkurenčnosti motocikla v zadnjih dveh sezonah. Valentino Rossi je sicer na zadnjih dveh dirkah osvojil stopničke in je najbližji zasledovalec Marqueza v točkovanju svetovnega prvenstva (zaostaja za 23 točk, op. p.), a znotraj moštva vse pogosteje prihajajo novice, da ni vse v najlepšem redu. Javno pa je svoje nezadovoljstvo nad motociklom izrazil tudi Maverick Vinales, katerega so v moštvo pripeljali z namenom, da bi osvajal naslove svetovnega prvaka. Ni pa skrivnost, da si v moštvo želijo pripeljati še dva hitra dirkača, ki bosta konkurenčna na satelitskih motociklih. "To s Petronasom niso zgolj govorice, ampak dejstva. Če bomo ustanovili moštvo, bosta glavna sponzorja dirkališče Sepang (SIC) in Petronas. Toda trenutno nimamo zagotovila od Dorne, da je v prvenstvu še prostora za dva motocikla in tudi dirkačev trenutno ni. Lorenzo se je odločil za Hondo, Andrea Iannone pa za Aprilio. Trenutno je težko sestaviti konkreten načrt, če ni na voljo pravih dirkačev," je še dodal Jarvis, ki seveda upa, da se bosta njihova dirkača na prihajajoči dirki za VN Katalonije v Barceloni sposobna boriti za zmago, saj nenazadnje od Rossija in Vinales to vsi pričakujejo. 

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
17. 06. 2018 10.58
+2
Nesojeni Fužinar jezdimir in samo okronani Švicar nightifly imata velika usta on dolga jezika. Na njuno žalost pa kratko pamet. To je razvidno iz njunega pisanja in omejenega razmišljanja..ter dojemanja sveta. Na žalost so to Mirki, ki jim eni tako zaupajo.
Profesormarck
12. 06. 2018 10.25
-12
Sam še to napišem,za dans..da mal žuranu dan pokvarim.Zakva so pa lorenzu dovolili odit,rozeka bi nagnali,sedaj je pa že prepozno,yamaha je lahk sam tretja....če seveda keri od boljših pade ! Pa z ta najboljšo mašino,poglejte,kva dela zarkov z lansko letno kanto od yamahe,za katero je rozek dejal,da ne gre...no mogoče pa zarkov ma raketni pogon montiran.Dirkat je treba,ne sam pred kamerami,bla,bla,bla.....
gcek
12. 06. 2018 13.04
+11
1.Profesormarck in kaj to dela Zarko ????? 2.A ti gledaš motoGP??? 3.Kateri je Zarko v točkovanju??? 4. Prosim ,da ne pišeš neumnosti dones in še 2 tedna v naprej hvala ti lp
Honday
12. 06. 2018 14.47
+10
profesormešalc, pomoč si poišči, pa nikar se ne obotavljaj, je itak že prepozno...hehehe
Profesormarck
13. 06. 2018 10.14
-8
žuran..al pa gcek-vse ti-zarkov šola dohtarja na lansko letni kanti,za katero je rozek že lansko leto dejal,da ne gre....z letošnjo ga na krog pol sekunde zapusti,če mu dajo tovarniško yamaho,tudi nastavitve ve nariktat,saj je na kvalif.vedno pred rozekom in vinkotom.Sram ju je lahk...za tebe pa lahk sam zamaške zberemo,da ti bo laže sociala boj iz veleja.
Honday
13. 06. 2018 12.12
+9
Mešalc sem vedu da je hudo s taba, ampak da je pa tolk pa ne...sam še vzgoja na starodaven način ti daje kanček upanja, javi če te zanima...hohohohehehe
gcek
13. 06. 2018 19.13
+6
Zamaške zberaj za sebe glede sociale pa bodi raje tiho ker neveš z kom se dopisuješ pišeš na pamet in nekaj filozoferaš neveš kdo sem vidim pa da kr doskrat žališ blogerje z socijalo ,da nisi mogoče sam na njej o motoGP pa pojma nimaš samo nakladaš v tri dni lp.
gcek
13. 06. 2018 19.16
+5
Žuran..al pa gcek dej malo se potrudi mogoče ti pa rata pametnjakovič lp.
Profesormarck
14. 06. 2018 10.12
-4
najprej se brat nauči,pa ko boš dirke spremljal tak dolgo,kot jaz,boš mogoče pol vedel,kot vem jaz.Zarkov šola rozeka pa vinkota na lanskoletni kanti,saj je vedno pred njima..kaj tle ne razumeš ?!@GCEK ?!..z najnoveišim kompletom yamahi,ju prehiti za pol sekunde na krog !..če ti mogoče sedaj "kapne"..če pa ne pa še vedno zamaške mam zate.
Honday
14. 06. 2018 11.22
+5
Mešalc dej ne laži, ti nič ne spremljaš, ti v mešalc ponižno mečeš, štekaš...hehehe
gcek
14. 06. 2018 13.03
+1
Ti se pa pisati nauči in ne komenteraj motoGP, ker vidim ,da ne veš kaj je to povr vsega si navaden prostak lp
Achilleus
11. 06. 2018 22.40
-5
jezdic...spel se adminu pod kiklo. Tam ti je domace..kot nam kazes.
Honday
12. 06. 2018 07.49
+2
Žal si tudi ti eden izmed parih zlikovcev, ki ti je vzornik podli Markec. Sam sem še vedno mnenja da bi morali Markeca izločit iz tekmovanja, ker ne obvlada motorja in posledično z nevarnimi manevri ogroža ostale dirkače. Enostavno ni dorasel tekmovanju in je ponovitveno nevaren. Skrb vzbujajoče pa je tudi to da se drenjate med moto navdušenci zaostali španski hlapci, ki mečete temno senco na ta šport, še sreča da vas je zanemarljivo malo...hehehe
mega357949
14. 06. 2018 18.26
-5
jezdi..., bolj ko berem tvoje nubeloze, bolj sem prepričan, da si ti eden izmed tistih, ki Marqezu želijo smrt!!! Vse kaže na skrajno pokvarjenost člana rumenih hord, na čelu katerih je samooklicani zdravnik!!!
Honday
14. 06. 2018 22.02
+3
mega..., ti nikoli ne boš dojel da se tukaj komentira motoGP, ne pa podtika laži, žali in provocira komentatorje...hehehe
gcek
11. 06. 2018 13.35
+27
Admin a to novico si sam sestavil (hahahahahah) lp.
Profesormarck
11. 06. 2018 11.51
+14
Rozek je hotel,da lorenzo gre,na novinarski konferenci mu je celo dejal,da naj gre k ducetu,če ma ajca,vodstvo ga ni opozorili,da tega ne sme,on in ucio mislita,da sta bog in batina v yamahi,yamaha je pa storila napako in samooklicanega poslušala.Če gre samooklican v pezijo,se vrne lorenzo,z rozekom ne more noben sodelovat,keri je boljši od njega.Boljši so pa že itaq vsi....yamaha sedaj lahk natikače 46,pa kape in dežnike od rozeka trži.
Honday
11. 06. 2018 12.45
+10
Jaz stavim da imata vidva največjo zbirko kap , majic in ostalih suvenirjev od Rossija, buxeljna kakršna sta še čevlje nosita številko 46...hehehe
Profesormarck
12. 06. 2018 10.15
-4
ej ga žuran,verjetno še na napihljivi imaš obraz od dohtarja zalepljen....sam je pa on že od ucia.....fant ali mogoče punca...no ti že veš,ti je muha povedal,on je pa najboljši prjatu rozeku....duo,ki sanja in sanja.Premoga ni več za kopat,za tebe,tam v veleju??
Honday
12. 06. 2018 14.18
+6
Tale zmazek pove več kot 1000 besed, pomoč si poišči, pa nikar se ne obotavljaj, je itak že prepozno...hehehe
Profesormarck
13. 06. 2018 10.07
-4
če ker pomoč rabi,si to sigurno ti,poglej si svoje zmazke za nazaj,pa povej keri tebe razen muhe in onih tvojih sto nickov ,za katerimi se skrivaš -mara !?..sirotek eden,sam sebi ploskaš,pa pohvale pišeš,pa pluske si deliš,kot otrok...sam smiliš se nam lahk.
Honday
13. 06. 2018 12.17
+4
Ne sprenevedaj se, pomoč si poišči, previdi in prikazni so huda stvar, men verjemi...hehehe
Achilleus
11. 06. 2018 09.02
+20
Želel bi si, da bi bili faloti, ki trdijo, da bo Marquez zaostal in celo bil zadnji naslednjo sezono...za Lorenzom...to tudi podkrepili z konkretno stavo. No pa dejmo...predvsem jezdić in Muha...Stavim, da bo Marc Marquez boljši od Lorenza in poleg vsega še 8 svetovni prvak. Govorimo za naslednjo sezono. To, da bo zaostal trdita že vse od konca sezone 2015---pa je že ves čas prvak. Se človek vpraša, kaj je narobe z jezdićem in Muho in kaj sploh gledata? Katero prvenstvo? Ker v tem je že nekaj let najboljši MM93.
Honday
11. 06. 2018 09.32
-10
Dej Ahil končno se nehaj smešit, le s čim boš ti stavil, še za čigume nimaš...hehehe
Achilleus
11. 06. 2018 10.11
+18
jezdimire...ne vleči se iz zagate. Ne skrbi za finance ostalih...raje zase poskrbi. No...si upaš javno trditi, da bo Lor boljši od MM93??? Mislim, da tudi tak falot, kot si ti ve...da je Marquez daleč najboljši dirkač. Bi se pa vsi strinjali, da bo Lorenzo še vedno boljši od Rossija.
Honday
11. 06. 2018 11.18
-9
Ahil na tvojo žalost si v veliki zmoti, Horhe je virtuoz na motorju v primerjavi z Markecom, si pa res trdonja da tega ne veš...hehehe
moto-gp
11. 06. 2018 12.15
+18
Achill, zakaj se pustite provocirati nekomu, ki ni omembe vreden...Popolna ignoranca, velik obvoz...Morate vedeti, da se "oni" ne bodo spremenili. Le redko prečitam do konca butaste komentarje, ker povedanega ni nič, razen žaljenja vseh dirkačev , razen Rossija...Zopet je pista vzela življenje dirkača-otroka. A nekateri bodo še naprej premogli le besede žaljenja in hehe, kot vedno do današnjega dne ..Torej Ahill, je vredno???
Honday
11. 06. 2018 12.41
-2
No zdej ko ni Korla za tolažit je pa Ahil dober...sicer ne vem zakaj si španski hlapci vedno znova dajejo lažno upanje, kot da jih življenje še ne tepe dovolj, da ne govorim o njihovem besednem zakladu, ki meji na komunikacijo najbolj razdraženih zveri. Upam da uredniki v najkrajšem času naredijo red...hehehe
Otancici
11. 06. 2018 13.03
+10
Moto-gp odlicen nasvet. Skoda vsake sekunde za tista dva babeota.
Honday
11. 06. 2018 13.17
+1
No in da si na koncu koncev pojasnimo kdo je začel z žaljenjem in provociranjem, najbrž tisti ki je na vrhu, upam da ti šupljina še toliko absorbira, da dojameš...nate mislim moto-gp...hehehe
moto-gp
11. 06. 2018 15.19
+4
Otancici, seveda je škoda.... Ščasoma si bodo replike dajali sami sebi, seveda z drugim nic-om, kar naj vas ne zavede. In "pogovor" bo tako kmalu le med dvema...:-)
Honday
11. 06. 2018 15.28
+1
moto-gp nehi se sprenevedat in imej toliko hrbtenice da pošteno napišeš kdo je začel provokacijo, sicer lahko upravičeno trdim da si enak zlikovec kot Ahil...hehehe
najvsivedo
11. 06. 2018 15.28
-1
Achilles...To sezono bo Dr.Rossi prvak pa ne se stavit proti njemu kjer boš pušil.
Profesormarck
12. 06. 2018 10.19
-1
ej ga,jest pa rad mal žuranu,tu pa tam rep sprašim,ni ga lepšega,kot njega ven "spucat"....pa vedno zmagam,saj jaz dejstva in resnico pišem,on pa sam nekaj "bluzi".A ne da, social boj iz veleja !
Honday
12. 06. 2018 14.48
+4
Tale zmazek pove več kot 1000 besed, pomoč si poišči, pa nikar se ne obotavljaj, to je edina resnica...hehehe
Profesormarck
13. 06. 2018 10.16
-1
saj vem,da sam zmaske pišeš,brez repa in glave,se ti vid,da si mami iz rok padu,ko si še majhn bil..pa to direkt na betico....ubožček eden.
Honday
13. 06. 2018 12.18
+4
Laži in izmišljotine ti ne bodo polepšale življenja, žal...hehehe
popstarr
11. 06. 2018 08.25
+17
Ni vse krivda v Yamahi, nujno bi rabli enega agresivnega dirkača, kot je MM. Najbolj me je razočaral Vinales, Rossi in Zarco sta konstantno par mest pred njim. Letos bi imeli lepo priložnost zvabit h sebi Danija, po moje bi bil boljši od Vinalesa
motorist_mb
11. 06. 2018 07.28
-7
Jarvis kot naši politiki...nia jajc da odstopi...žal mi Rossija in Vinalesa da zgubljajo tretjo leto na toti kanti od motorja...Japonci daleč od tega kaj bili...organizacija v k....!
Machetekills007
10. 06. 2018 22.20
+17
Honday
11. 06. 2018 09.30
+0
moto-gp
10. 06. 2018 21.30
+25
V garaži yamahe je res nekaj hudo narobe...Že dejstvo, da Lor ne bo povratnik, pove veliko...Še Vinales naj gre, Rossi se od Motogp-ja zasluženo poslovi in nova "postava" v yamahini garaži...To bo prej ko slej...Do taktrat pa bo MM imel že desetega " v žepu"..:-) ... Gremo mravljica!:-)
Honday
11. 06. 2018 07.19
-23
Dej nehi se smešit, Markecu bo naslednja sezona ob Horheju zadnja s Hondo, morda celo v motoGP, tako bo dotolčen...hehehe
Mottodedi
11. 06. 2018 08.24
+21
Jezdi, niti enega smiselnega komentarja nisi sposoben sestaviti!? Tvoje replike samo dokazujejo tvoj IQ, ki pa je velikosti volilne udeležbe na zadnjih volitvah! T&orej ti predlagam, da medmet hehehe, zamenjaš za tebi bi bolj primernega MEKEKE. Bo šlo?
Honday
11. 06. 2018 08.30
-21
Glej zlikovec stari ne mislim se spuščat na tvoj živalski nivo, bi pa človek pričakoval da si pri teh letih že odrasel, pa kot kaže nikoli ne boš...hehehe
nightifly
11. 06. 2018 08.41
-19
jezdimir 11.06.2018, 8:30:43 Se popolnoma strinjam z oceno in odgovorom -ki si ga namenil piscu nad teboj / naj dodam -da je to lahko kar splosni odgovor vsem - ki svoje intelektualne sposobnosti (le kaksne ?) na ogled venomer in venomer postavljajo !!! Lep dan /
Honday
11. 06. 2018 09.29
-8
Žal je tudi ta portal postal žrtev razuzdane horde ki jim je vzornik podli Markec, zato sem že vse skozi mnenja da bi morali Markeca že leta 2015 izločit iz tekmovanja, ker enostavno umsko ni dorasel in je posledično ponovitveno nevaren, posledično pa se drenjajo med moto navdušenci njegovi zaostali hlapci ki mečejo temno senco na ta šport, kar je nedopustno. Upam da odgovorni še pravočasno spregledajo in spravijo motoGP na pota stare slave...hehehe
Mottodedi
11. 06. 2018 09.50
+13
Honday
11. 06. 2018 10.04
+6
Ded kot je razvidno je meketanje vse kar si osvojil v svoji relativno dolgi življenski dobi, res žalostno in skrb vzbujajoče...hehehe
Profesormarck
13. 06. 2018 10.17
-4
kva je žuran,te noben ne mara?..zjoki se mal.
Honday
13. 06. 2018 12.19
+4
Se ti ne zdi da si se pravkar razjokal...hehehe
jebalvisvoju
10. 06. 2018 20.19
+21
Pomoje gre tudi samemu Jarvisu Rossi na zivce haha.. zaradi njega se mu maje stolcek
nikoiništa
10. 06. 2018 21.51
-12
Zaradi Rossija, ga niso že prej odslovili. Lahko se mu samo zahvali.
jebalvisvoju
10. 06. 2018 22.57
+16
nene njega zaradi Lorenza niso nagnali ker jim je pridelal 3 naslove rossi zadnjih 9 ..0
huperz
10. 06. 2018 19.46
+5
Suzuki je še fraj za Vineta. Konkurenčen motor in imel bi ekipo, ki nebi bila v podrejenem položaju sosednjega boksa
Achilleus
10. 06. 2018 17.59
+18
Zarco na KTM, Jorge na Hondo. Veliko so izgubili...sploh ker jih bo kmalu dal na čevelj Vinales. Draga bo ta sponzorska mučka. Pa sej imajo Rossija...hahaha...Njemu je itak najbolje brez dostojne konkurence...Z Yamaho je konec!!!
najvsivedo
10. 06. 2018 19.37
-23
Z PRIHODOM JORGEA V HONDO.....MARKEC GOTOV SI.....HA-HA-HA
Honday
10. 06. 2018 20.26
-15
Honday
10. 06. 2018 20.30
-19
Ahil pa da navš slučajno mislu da se s tabo strinjam...s tvojim Markecom je konec...hehehe
Achilleus
11. 06. 2018 09.04
+3
jezd...z mano se ne moreš strinjat. Preveč inteligenten sem za tvojo sposobnost dojemanja.
Honday
11. 06. 2018 09.33
+7
Hohohohuhuhuhehehe, da ne počim od smeha...hehehe
Achilleus
11. 06. 2018 11.01
+1
Honday
11. 06. 2018 11.24
+5
A to je vsa tvoja inteligenca Ahil...buuuuuhaaaaahahaha
bus303
10. 06. 2018 15.51
-3
Vine, gotof si ..