MotoGP

Lorenzo kot polnopravni član Ducatija 'krstil' motocikel rdečih, Dovizioso ga svari: 'Moj cilj je, da ga premagam'

Bologna, 05. 01. 2017 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Jorge Lorenzo je z vstopom v novo leto tudi uradno postal član Ducatija, h kateremu je večkratni svetovni prvak v razredu motoGP prestopil iz vrst Movistar Yamahe. Na svoj novi motocikel je Majorčan nalepil številko 99 in trenutek označil za "enega najpomembnejših v karieri".

Številka 99 je Ducatijev motocikel krasila že sredi novembra na testiranjih v Chesteju.
Številka 99 je Ducatijev motocikel krasila že sredi novembra na testiranjih v Chesteju. FOTO: motoGP

Ducati in Jorge Lorenzo sta v novo leto vstopila še bolj povezana. Španski dirkač se je po letih v taboru Movistar Yamahe odločil preizkusiti pri novem proizvajalcu, o kateremu pa zaradi pogodbenih obveznosti z japonskim moštvom ni smel preveč razpredati v javnosti. Dovoljeno mu je bilo sicer testirati motocikel za sezono 2017, s prvim januarjem pa je končno začela teči tudi Majorčanova pogodba z novimi delodajalci iz Bologne. Lorenzo je kmalu po novem letu z navijači prek družbenih omrežij delil več podob z Ducatijem v glavni vlogi: po kavi s podpisom rdečih še tisto najpomembnejšo, z novim, sicer še vedno črnim motociklom, na katerega je nalepil svojo številko 99. "Eden najpomembnejših dni v moji karieri. Nov motocikel, nova številka, nov dom. Ducati je nekaj posebnega ... #JL99," je bil na Twitterju poetičen Lorenzo. Njegov moštveni kolega bo spet Italijan, Valentina Rossija, s katerim se ni razumel najbolje, bo nasledil veliko bolj umirjeni Andrea Dovizioso, ki pa je v zadnjih izjavah zvezdniškega sotekmovalca opozoril, da bosta enajst let po zadnjem skupnem delovanju (takrat še v razredu 250cc) imela enake možnosti za uspeh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Igral bom z enakimi kartami, lahko sem enakovreden in moj cilj bo premagati ga (Lorenza, op. a.), " je v dnevniku La Gazzetta dello Sport dejal Dovizioso. "Če bom pred njim, potem bom tudi pred številnimi drugimi. Vzdušje? Pričakujem, da bo zelo dobro. Zadovoljen sem, da je prišel, dobro se poznava in skupaj sva bila v moštvu že leta 2005. To bo velik izziv, imela bova enaki orožji," je nadaljeval "Dovi". O boju za naslov v letu 2017 največ možnost pripisuje rojaku in veteranu Rossiju in seveda branilcu naslova v razredu motoGP Marcu Marquezu. "Valentino in Marquez začenjata z veliko jasnejšega položaja. Skupaj z njima pa menim, da bo tu nekje tudi (Maverick) Vinales," je dodal Dovizioso, ki ni skrival, da ga prihajajoča sezona že zdaj navdušuje. Dirkači bodo vnovič postavljeni pred svojevrsten izziv, ne le zaradi prestopanja med moštvi, temveč tudi zaradi novih pravil, gum, ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thepatronaža
05. 01. 2017 19.37
-28
jest bom prvak :D
DonDonDan
05. 01. 2017 21.30
-25
paulista
05. 01. 2017 13.39
-23
Naj bo to leto podobno za Ducati kot leto 2007 :-)) bo veselo na tem forumu
THEdocktor
05. 01. 2017 22.22
+29
crazymoto
10. 01. 2017 10.55
+5
Paulista lego kocke... čez deset let boš pa dovolj star da boš lahko kakšno dirko pogledal...