MotoGP

VIDEO: Marquez v zadnjem poizkusu izrinil Petruccija s prvega mesta v kvalifikacijah

Sachsenring, 14. 07. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izjemno vožnjo je v zaključku kvalifikacij razreda motoGP uprizoril Marc Marquez. Španec je v zadnjem poizkusu dosegel najboljši čas, si zagotovil najboljši startni položaj na nedeljski dirki za VN Nemčije, ter potisnil do tedaj najhitrejšega Danila Petruccija na drugo mesto. Tretje mesto je zasedel Jorge Lorenzo.

Več videovsebin
  • Vrhunci tretjega prostega treninga razreda motoGP pred VN Nemčije
    03:42
    Vrhunci tretjega prostega treninga razreda motoGP pred VN Nemčije
  • Padec Alexa Marqueza na tretjem treningu razreda moto2 pred VN Nemčije
    01:30
    Padec Alexa Marqueza na tretjem treningu razreda moto2 pred VN Nemčije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 pred VN Nemčije
    04:55
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 pred VN Nemčije
  • Marc Marquez najhitrejši v kvalifikacijah
    01:25
    Marc Marquez najhitrejši v kvalifikacijah
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 pred VN Nemčije
    03:58
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 pred VN Nemčije
  • Vrhunci kvalifikacij vseh razredov pred VN Nemčije
    09:21
    Vrhunci kvalifikacij vseh razredov pred VN Nemčije
  • Iz 24UR: Kvalifikacije pred VN Nemčije
    02:03
    Iz 24UR: Kvalifikacije pred VN Nemčije

Sobotni vrhunec dirkaškega dogajanja so kvalifikacijski boji za najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko za VN Nemčije. Pred tem je bil sicer na sporedu še tretji prosti trening. V razredu motoGP sta bila na petkovih treningih najhitrejša Italijan Andrea Iannone na prvem in Jorge Lorenzo na drugem. Na sobotnem treningu pa je bil znova v prvem planu Iannone s takratnim najboljšim časom vseh treh voženj (1:20.438). Dolgo časa je bil v ospredju Lorenzo, nato pa je kot običajno bilo precej sprememb v zaključnih minutah treninga.

V ospredju so bili nekaj časa Iannone, pa Danilo Petrucci in Marc Marquez, na koncu pa je najboljši čas postavil Iannone. Drugi je bil Danilo Petrucci, tretji Cal Crutchlow, nato pa so sledili Valentino Rossi, Alvaro Bautista in Marquez. Lorenzo je bil osmi, Dani Pedrosa deseti, Andrea Dovizioso pa šele 11. in je moral v kvalifikacije že v prvi skupini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnjem, četrtem, treningu pred kvalifikacijami je Marquez doživel prvi padec v tem dirkaškem vikendu, a ga to ni ustavilo in je hitro nadaljeval z vožnjo.

Svetovni prvak bo v nedeljo na nemškem dirkališču lovil že deveto zaporedno zmago. Pred nemško dirko, deveto v tej sezoni, ima Marquez na prvem mestu SP 140 točk, drugi je Italijan Valentino Rossi (Yamaha) z 99, tretji pa Španec Maverick Vinales (Yamaha) s 93.

Dirkači so preverjali zadnje nastavitve pred kvalifikacijami, časi pa niso bili vrhunski. Najhitrejši je bil Dovizioso pred Iannonejem in Lorenzom. Pedrosa je bil osmi, Rossi deveti, Marquez pa deseti. V 15-minutnem "oknu" v prvem delu kvalifikacij je bil pričakovano najhitrejši Dovizioso, v hitrejšo skupino se je ob Italijanu uvrstil tudi Japonec Takaagi Nakagami. V glavnem delu kvalifikacij je bilo izjemno razburljivo, Danilo Petrucci je vodil še tik pred koncem, a je Marquez v zadnjih sekundah dosegel najboljši čas kroga v dosedanjem poteku dirkaškega vikenda v Nemčiji (1:20.270). V prvi vrsti bosta na dirki startala še drugi Petrucci in tretji Lorenzo. Vinales je bil četrti, Dovizioso peti, Rossi šesti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tretjem treningu razreda moto3 je bil najhitrejši Italijan Lorenzo Dalla Porta, v razredu moto2 pa je so morali začasno prekiniti trening, saj je motocikel Joeja Robertsa poškodoval zaščitno ogrado in so jo morali popraviti. Po kratkem premoru so nadaljevali s treningom,najhitrejši je bil Italijan Luca Marini. Kar hud padec je doživel že prej tudi Alex Marquez, a se sam vrnil v bokse in kasneje nadaljeval s treningom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Martin najhitrejši v moto3
Prvi so s kvalifikacijami opravili dirkači razreda moto3, najhitrejši je bil vodilni dirkač po točkah v boju za naslov svetovnega prvaka Jorge Martin (1:26.434). Španec je bil najhitrejši le na prvem od treh prostih treningov, a je zanesljivo dobil kvalifikacije, to je njegov šesti "pole" v sezoni. Za njim sta se zvrstila njegov rojak Marco Ramirez in Italijan Enea Bastianini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
MotoGP VN Nemčije 2018
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toti mišek
14. 07. 2018 22.56
+3
Kaj drugega od tega nisem pričakoval! MM vedno nosi aduta v rokavu!!
Profesormarck
14. 07. 2018 19.13
+16
Ej ga,eden in edini profesor in genij motorja,gremo po novo zmago ! Viva !
Principat
14. 07. 2018 21.02
-15
ko boš prepotoval svet in videl druge dirke , je za njih mm mačji kašel ,, pač posamezniki , klubi nimajo toliko denarja in sponzorstva kot je to grajeno v gp , da vidiš kaj delajo na irskem , avstraliji boš imel oči na peclju in zato ta tvoja izjava ne pije vode , je prej poniževalna do vseh ostalih dirkačev in tudi motoristov
dugi159
14. 07. 2018 21.57
+5
Vrjetno je mislil v gepeju , aja pa rece se ne drzi vode , sam tolk
AS1983
14. 07. 2018 19.01
+21
Marquez ima že dolgo časa rad to progo, saj je v nizu kar 8-zaporednih zmag, upam da bo jutri zmagal še 9-ič,ker je v naletu
mzvezda
14. 07. 2018 16.42
+27
motorist_mb
14. 07. 2018 16.03
+24
MM in trije duceji!
dajno
14. 07. 2018 11.19
+24
Medo72
14. 07. 2018 08.48
+8
Lorenzo mislim resno.Ma ne.Markez se gre pa panoramsko vožnjo.Se vozi samo kot turist.
Otancici
14. 07. 2018 08.42
+5
Lorenzo misli zelo resno: ima Marquez pripravljen ustrezen odgovor? Kako dramaticno in pol bo prisel spartanski kralj in nagnal lumpe......