MotoGP

FOTO in VIDEO: Lorenzo se z zmago poslavlja od Yamahe

Valencia, 13. 11. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

V španski Valencii se je končala sezona v motociklizmu. Zadnjo preizkušnjo razreda motoGP je dobil domačin Jorge Lorenzo, njegov rojak Marc Marquez, ki si je že pred zadnjo postajo zagotovil naslov prvaka, pa je bil drugi. Tretje mesto na dirki je pripadlo Italijanu Andrei Iannoneju, četrti pa je bil Valentino Rossi.

Več videovsebin
  • Marc Marquez pobliže spoznal legendarni 1949 AJS Porcupine E90
    02:20
    Marc Marquez pobliže spoznal legendarni 1949 AJS Porcupine E90
  • Vrhunci razreda moto3 za VN Valencie
    04:09
    Vrhunci razreda moto3 za VN Valencie
  • Vrhunci razreda moto2 VN Valencie
    06:36
    Vrhunci razreda moto2 VN Valencie
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Valencie
    22:48
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Valencie
  • Svetovni prvaki v letu 2016 se predstavijo
    02:59
    Svetovni prvaki v letu 2016 se predstavijo
  • Iz 24UR: Lorenzo za konec odpeljal brezhibno dirko
    02:07
    Iz 24UR: Lorenzo za konec odpeljal brezhibno dirko
  • Iz 24UR: Marquez slavi, Rossi že gleda proti testiranjem
    02:11
    Iz 24UR: Marquez slavi, Rossi že gleda proti testiranjem

In končno so se na zadnjo dirko sezone pognali še v kraljevem razredu motoGP. Zadnjič v sezoni je bil v elitnem razredu motoGP v kvalifikacijah najhitrejši domačin Jorge Lorenzo, ki je premagal rojaka in letošnjega svetovnega prvaka Marca Marqueza. Majorčan je za nameček precej popravil še rekord steze, nov rekordni čas je za šest desetink boljši od prejšnjega, edini, ki je bil kolikor toliko blizu, je bil Marquez s tremi desetinkami zaostanka. Skupno pa je to bil za Lorenza že 65. "pole position" v karieri.

Skupni seštevek svetovnega prvenstva je bil odločen že pred zadnjo dirko v Valencii, saj si je naslov, tretjega v karieri po letih 2013 in 2014, Marc Marquez privozil že tri dirke pred koncem. Skupno drugo mesto je pripadlo Valentinu Rossiju, tretje pa Jorgeju Lorenzu.
Medtem ko je Marquez že nekaj časa prvak za sezono 2016, Valentino Rossi pa je že drugi, je bil pred dirko v Valencii teoretično še odprt boj za tretje mesto. Lorenzo je imel pred tekmo 208 točk, ob morebitnem spodrsljaju pa bi lahko z visoko uvrstitvijo predenj še prišel rojak Maverick Vinales, ki ima 191 točk. Bojazen, da bo skozi ves teden izjemno hitri Jorge Lorenzo peljal svojo dirko, se je hitro uresničila, saj je lanskoletni svetovni prvak razreda motoGP hitro ubežal zasledovalcem, še najbližje sta mu bila ekipni kolega Valentino Rossi, ki je v prvih krogih naredil nekaj napak, in Andrea Iannone, ki sta se nekajkrat izmenjevala na drugem mestu. Največje razočaranje uvodnih nekaj krogov je bil novi-stari prvak Marc Marquez, ki je na dirkališču Ricardo Tormo deloval zelo "rezervirano".

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: AP
Vsaj na začetku. Katalonec se je v nadaljevanju dirke le "ogrel" in začel groziti Rossiju, še posebej pa Iannoneju. Po novi Rossijevi napaki je boj za drugo mesto postal še bolj nepredvidljiv, Lorenzo pa je ob tem še bolj povečal prednost, ki je dobrih deset krogov pred koncem znašala dobre štiri sekunde. Marquez je nadaljeval z napadom in vsaj malo zmanjšal zaostanek za Lorenzom, ki je bil še naprej v zanesljivem vodstvu, obetal pa se je hud boj za končno tretje mesto v Valencii. Lorenzo je v zadnjih krogih zmanjšal tempo, Marquez pa se mu je začel vneto približevati. Marquez je bil nazadnje tako močan, da je brez težav končal na drugem mestu, Iannone pa kljub težavam zaradi še en povsem zaceljenih poškodb, zaradi katerih je po dirki potarnal, da je težko obvladoval motor, tudi ni prepustil zadnje stopničke. Tudi zanj je bila dirka precej čustvena, saj bo tudi ob kmalu menjal dirkaško okolje, tokrat je zadnjič nastopil v rdečem za Ducati. Dirkači sicer ne bo bodo imeli prav veliko počitka. Že v torek jih namreč, ostali bodo kar v Valencii, čakajo prvi testi za sezono 2017, ki bodo zaradi številnih menjav okolja še bolj pomembni kot ponavadi, največ zanimanja pa bo požel Lorenzo, ki bo oblekel rdeči Ducatijev kombinezon.

Zarco potrdil premoč v moto2

Johann Zarco
Johann Zarco FOTO: Reuters
V razredu moto2 je, tako kot v kraljevem, v kvalifikacijah tudi padel rekord steze, zanj je poskrbel Francoz Johann Zarco, drugo in tretje izhodišče pa sta si privozila Švicar Thomas Lüthi in Italijan Franco Morbidelli. Zarco je na dirki v Maleziji zmagal in si že takrat zagotovil naslov svetovnega prvaka za sezono 2016, saj ima že neulovljivo prednost pred tekmeci. Francoz je prvi, ki je v tem razredu postal prvak dvakrat zaporedoma.
Johan Zarco je s sedmo zmago v sezoni ter šestnajsto v karieri potrdil obrambo naslova na svoji zadnji tekmi v tej kategoriji. Naslednje leto bo nastopal v kraljevskem razredu motoGP.
Odkar so leta 2010 uvedli razred moto2, še nikomur ni uspelo slaviti dvakrat v skupnem seštevku. Da navkljub novemu naslovu svetovnega prvaka v žepu tudi v Valencii misli nadvse resno in želi zmago, je aktualni prvak dokazal v kvalifikacijah z najboljšim časom, tako da je na stezi Ricardo Tormo užival vlogo prvega favorita. In res, Francoz je od strarta začel diktirati oster tempo, ki mu je lahko sledilo le nekaj tekmovalcev. še najbolj Španec Alex Rins, ki je po nekaj krogih prevzel vodstvo, a ga takoj izgubil, saj je bil poleg Zarcoja zelo hiter še Italijan Franco Morbidelli. Vodilni trojici se je pridružil še Švicar Thomas Lüthi, ki je pregovorno hiter v drugem delu dirke. Tekma se je v nadaljevanju umirila, manj je bilo "divjih" prehitevanj, kot da so akterji čakali na zadnjih nekaj krogov, ko se bodo (brezkompromisno) udarili za zmago. Četverica omenjenih je preostalim uspela ubežati, tako da ni bilo potrebe pritiskati do konca. Svojo premoč skozi sezono je Zarco potrdil tudi v zaključku zadnje dirke, ko je le malce bolj privil svoj motocikel, si privozil odločilno prednost ter tekmecem prepustil zgolj boj za preostali dve mesti na stopničkah.

Binder napredoval iz kroga v krog, vse do nove zmage

V najšibkejšem razredu moto3 je bil v kvalifikacijah najboljši Španec Aron Canet pred Južnoafričanom Bradom Binderjem in Japoncem Hirokijem Onom. Prav zmagovalec sobotnega programa Caneta je imel veliko smolo še pred startom, saj je moral zaradi težav z motociklom v garažo.
Brad Binder je v Valencii dosegel sedmo zmago v sezoni in potrdil naslov prvaka, ki si ga je priboril že pred časom.
Začelo se je tako, kot se v moto3 običajno začne: z obilo prehitevanj in tudi že prvimi (spektakularnimi) odstopi. Južnoafričan Binder, ki si je naslov svetovnega prvaka predčasno zagotovil že na VN Aragonije, je poslednjo dirko začel precej zadržano in kar nekaj časa držal pozicijo okoli desetega mesta. Prav novo ustoličeni svetovni prvak razreda moto3 je bil najbolj viden v drugem delu s soncem obsijane dirke na stezi Ricardo Tormo v Valencii, saj je pridno prehiteval tekmece in se vse bolj bližal najboljšim ter tako vnovič napovedal, da bo v zaključku spet v igri za najvišja mesta. Binder je namreč svoj pohod proti vrhu začel z dvajsetega mesta in bil osem krogov pred koncem zadnje dirke sezone že na četrtem mestu.

Brad Binder
Brad Binder FOTO: AP

Medtem sta se na prvih dveh mestih vztrajno izmenjavala Italijan Andrea Migno in Španec Joan Mir, ki nikakor nista popuščala, zavedajoč se, da potrebujeta oster ritem, če želita v zadnje kroge z obetavne pozicije za napad na zmago. A svojo računico je imel tudi fantastični Binder, ki je navkljub težavam na začetku, že štiri kroge prede koncem, zavzel čelo dirke. A že v naslednjem krogu je svetovni prvak naredil napako in spet povsem odprl razplet. Da bo sezona zanj zares nepozabna, je Južnoafričan pokazal v zadnjih dveh krogih, ko je z odličnim manevrom spet zavzel vrh in ga tudi zadržal do ciljne črte. 21-letnik je tako dosegel sedmo zmago v sezoni in potrdil naslov prvaka, ki si ga je priboril že pred časom.

Izidi:
motoGP (30 krogov, 121,5 km):
 1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)   45:54,228
 2. Marc Marquez (Špa/Honda)       + 1,185
 3. Andrea Iannone (Ita/Ducati)      6,603
 4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha)     7,668
 5. Maverick Vinales (Špa/Suzuki)   10,610
 6. Pol Espargaro (Špa/Yamaha)      18,378
 7. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati)   18,417
 8. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki)    18,678
 9. Bradley Smith (VBr/Yamaha       25,993
10. Alvaro Bautista (Špa/Aprilia)   35,065

SP skupno, končni vrstni red:

 1. Marc Marquez (Špa/Honda)            298
 2. Valentino Rossi (Ita/Yamaha)        249
 3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)          233
 4. Maverick Vinales (Špa/Suzuki)       202
 5. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati)       171
 6. Dani Pedrosa (Špa/Honda)            155
 7. Cal Crutchlow (VBr/Honda)           141
 8. Pol Espargaro (Špa/Yamaha)          134
 9. Andrea Iannone (Ita/Ducati)         112
10. Hector Barbera (Špa/Ducati)         102

moto2:
 1. Johann Zarco (Fra)            43:17,626
 2. Thomas Lüthi (Švi)              + 3,281
 3. Franco Morbidelli (Ita)           4,981
 4. Sam Lowes (VBr)                   5,636
 5. Alex Rins (Špa)                   5,850
 6. Takaaki Nakagami (Jap)           11,605
 7. Mattia Pasini (Ita)              16,391
 8. Jonas Folger (GER)               16,964
 9. Danny Kent (VBr)                 17,451
10. Marcel Schrotter (Nem)           17,668

SP skupno, končni vrstni red:
 1. Johann Zarco (Fra/Kalex)            276
 2. Thomas Lüthi (Švi/Kalex)            234
 3. Alex Rins (Špa/Kalex)               214
 4. Franco Morbidelli (Ita/Kalex)       213
 5. Sam Lowes (VBr/Kalex)               175
 6. Takaaki Nakagami (Jap/Kalex)        169
 7. Jonas Folger (Nem/Kalex)            167
 8. Lorenzo Baldassarri (Ita/Kalex)     127
 9. Hafizh Syahrin (Mal/Kalex)          118
10. Simone Corsi (Ita/Speed Up)         103

moto3:
 1. Brad Binder (JAR/KTM)         40:12,177
 2. Joan Mir (Špa/KTM)              + 0,056
 3. Andrea Migno (Ita/KTM)            0,081
 4. Enea Bastianini (Ita/Honda)       0,147
 5. Fabio Di Gianantonio (Ita/Honda)  0,713
 6. Juanfran Guevara (Špa/KTM)        0,899
 7. Jakub Kornfeil (Češ/Honda)        2,683
 8. Philipp Oettl (Nem/KTM)           3,145
 9. Jorge Navarro (Špa/Honda)         5,263
10. Jorge Martin (Špa/Mahindra)       7,921

SP skupno, končni vrstni red:
 1. Brad Binder (JAR/KTM)               319
 2. Enea Bastianini (Ita/Honda)         177
 3. Jorge Navarro (Špa/Honda)           150
 4. Francesco Bagnaia (Ita/Mahindra)    145
 5. Joan Mir (Špa/KTM)                  144
 6. Fabio Di Giannantonio (Ita/Honda)   134
 7. Nicolo Bulega (Ita/KTM)             129
 8. Jakub Kornfeil (Češ/Honda)          112
 9. Andrea Locatelli (Ita/KTM)           96
10. Romano Fenati (Ita/KTM)              93

Svetovni prvaki tega tisočletja 500 ccm/motoGP:
2016 Marc Marquez (Špa/Honda)
2015 Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)
2014 Marc Marquez (Špa/Honda)
2013 Marc Marquez (Špa/Honda)
2012 Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)
2011 Casey Stoner (Avs/Honda)
2010 Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha)
2009 Valentino Rossi (Ita/Yamaha)
2008 Valentino Rossi (Ita/Yamaha)
2007 Casey Stoner (Avs/Ducati)
2006 Nicky Hayden (ZDA/Honda)
2005 Valentino Rossi (Ita/Yamaha)
2004 Valentino Rossi (Ita/Yamaha)
2003 Valentino Rossi (Ita/Honda)
2002 Valentino Rossi (Ita/Honda)
2001 Valentino Rossi (Ita/Honda)
2000 Kenny Roberts (ZDA/Suzuki)

VN Valencie
VN Valencie FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (263)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boki37
14. 11. 2016 12.02
-2
Rossi si tudi ni želel na oder, ko je videl kdo bo gor.
MrNurmic .
14. 11. 2016 21.21
-1
k53e
13. 11. 2016 22.38
+5
Kako je Marquez lepo danes vstavil plošček v pokal. In videti Rossijev grenek obraz in prisiljen nasmeh - neprecenljivo. :)
rr3
13. 11. 2016 22.21
+4
Hehe, berem kako je Rosi pustil srce na progi, boril se na vse pretege, kakšen borec je, sami superlativi za njegove podvige... Škoda da se mora tako matrati ko druge boli k... in se vozijo iz samega dolgčasa pa vseeno ga vsakič naščijejo. Na koncu pa še zbrca vse okoli sebe. Res moraš biti doktor za takšne podvige, še večji izljudki pa so njegovi pacienti....
rr3
13. 11. 2016 22.47
-4
Ne moreš drugih po sebi ocenjevati, če je tebe v drek spustila je tvoj problem, če ga ne znaš rešiti ti z veseljem pomagamo. Svet rabi take paciente kot si ti, da jih mal futramo....
kraljevski
14. 11. 2016 09.28
+7
rr3 M&M ne bo dosegel tega kar je rossi imeti 80% vseh navijačev Motogp-ja , sponzorjev kolikor hoče in ko jih ne sprejme jih dobijo drugi, o njjem se bo vedno govorilo ostali so samo ploščice na pokalu.
NisteResni
14. 11. 2016 11.58
-2
in na žalost je 90% od teh 80% navadnih huliganov
Nightyfly
13. 11. 2016 22.20
+1
jezdimir 13.11.2016 21:02:43 -1 3 4 MM je spal pol dirke, to se za šampiona ne spodobi, nočem žalit, upam da sem jasen!************Marsikdo je to opazil in ni prvic . Tudi ce je cakal na razplet med VR in Iann . , bi sel lahko mirne duse naprej , ce je zelel dohiteti 99 . Da so ga gume dobro sluzile do konca se je zelo evidentno pokazalo na casih finala . Kdor je dobro opazoval je videl marsikaj . Tudi Rossi , tradicionalno dober v 2.delu dirke je izgubil grip in samo po cudezu je se ostal na kolesih . No dobro , tudi tako je v redu .
Offside
14. 11. 2016 11.29
-4
Pojdi gledat kakšen šport, ki ga razumeš, motogp je preveč tehničen zate.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
13. 11. 2016 22.08
-3
Necivilizirani sfrustriranec spet kaže svoj pravi obraz.... Sredinci, brcanje žensk, obtoževanja, zdrahe v ekipi, pretep v garaži njegovega polbrata itd... Klovnovski nasmeh pred kamerami je samo maska, za kamerami pa je največja podlasica....
Nightyfly
13. 11. 2016 22.22
+8
popstarr
13. 11. 2016 22.05
+5
Lorček je danes zasluženo zmagal, čeprav nisem navijač ne od njega ne od Ducatija jima želim srečno skupno pot. Dans sem pa po dolgem času gledal F1 oz. kar je od tega ostalo. Malo dežja pa prekinitev pa jokanje po radiju, pa jokanje spet, ko kdo koga prehiti, tile na motorjih so res zakon, vsi.
Nightyfly
13. 11. 2016 22.07
+11
SENNA1
13. 11. 2016 22.18
+6
Dejan Vovk
13. 11. 2016 21.40
+14
po večkratnem ogledu ugotovil da je to zamaskiran RodevKristusu
paulista
13. 11. 2016 21.08
+0
Rossi je bil letos zelo dober čeprav je zmagal pol dirk manj kot Lorenzo, tudi njegova bivša Linda Morselli našla zamenjavo v Fernandu Alonsu , človek nima miru pred španci
Nightyfly
13. 11. 2016 21.37
+5
palista , ne bojte se za Valeta ,,,, je fant od fare . Car .
jezdiimir
13. 11. 2016 21.41
+8
paulista, ko ljudje niso sposobni imet svoje ženske se ukvarjajo s tujimi, ampak te ti ne dajo, be...bo,sigurno te roke bolijo, revček!
SENNA1
13. 11. 2016 22.22
+6
paulista
14. 11. 2016 08.11
-6
No vi se kr strinjajte med sabo, o ženskah se od vas nimam kaj naučiti ste prezeleni, pa brez zamere
Nightyfly
13. 11. 2016 21.01
+10
k53e 13.11.2016 19:30:30 0 6 6 Mafija Talijanska! Rossi in Iannone sta danes pomagala Lorenzu do zmage, tako da sta zanelašč upočasnila ritem in zadrževala vzadaj Marqueza! *********************** fino , da je to zadnja dirka . To kar ste napisal vas uvrsca v vrh poznavanja tega in podobnih sportov .VSAKA VAM CAST . Zdaj sem pa res ppomirjen pri sebi , da sem letos napisal kar sem . Clovek ne more verjeti , de ste tolk ***** . Resnicno . Namesto Markeca boste moral vi v peskovnik .Zastonj prispevam kanglico in pesek , ce je treba . Kaksne traparije .
k53e
13. 11. 2016 22.28
-8
ce kopiras kopiraj vse idjotek!! To kar sem napisal sem napisal sarkastično in v mojem original postu sem tudi napisal da je komentar v stilu Rossi navijačev. Sam teb ni potegnalo, ko nisi dovolj pameten da bi ugotovil namen napisanega...
k53e
13. 11. 2016 22.29
-6
sicer pa zakaj ste Rozeki letos tako glasni o pesku? Ste pozabili kateri je letos večkrat peskaril?? IQ46 ftw!! Haha
jezdiimir
13. 11. 2016 20.57
+4
Tudi danes je Dr. Valentino Rossi dokazal zakaj je številka 1 motoGPja, boril se je po svojih najboljših zmožnostih od štarta do cilja, klub temu da se mu ni izšlo, je pustil srce na stezi, to je dirkanje ki si ga želimo v prihodnje. Čestitke Horheju za zmago, danes je bil eden izmed treh dnevov v letu in to je izkoristil, vsaka čast! Ne morem pa mimo bolnikov ki jim prihaja s svojo oziroma tujo pomočjo, recimo profesormešalc oziroma dajnegnja... isti osebek in pa semdoberr, k53e(intimna part....),ti ljudje živijo samo zato da žalijo in se naslajajo na tujih uspehih oziroma neuspehih, v življenju pa imajo problem da preživijo sami sebe oziroma živijo od socialne pomoči!
Nightyfly
13. 11. 2016 21.07
+3
Tako je .Se strinjam s teboj .Borec se je boril , no ja ,malce je bilo srce v grlu zaradi prehitevanj , je bilo pa takoj jasno , da se bosta ovirala in sezgala gume ,kar se je tudi pokazalo . Iann . je boke gum prisparal . Dobro , ni mu uspelo , Vale je ze vceraj , pa tudi danes zjutraj z nasmeskom rekel , da karkoli montira ne bo optimalno . In zgodil se mu je prav Iannone . Na koncu koncev je pod vrhom ,kar je dober rezultat , gremo naprej . Glede jorga - ko gre naprej ponavadi pelje dobro , ker varuje gume in drzi gap . Cestitke prav vsem dirkacem . Sam sem vesel , da se je Vale boril , to mi je najbolj vsec . Tako gre drugo leto po naslov .
Nightyfly
13. 11. 2016 21.09
-2
Dr. Valentino Rossi dokazal zakaj je številka 1 motoGPja,
Nightyfly
13. 11. 2016 21.09
+5
Cez 3 mesece bo dohtar slavil 38 . .... stari borec .
MrNurmic .
13. 11. 2016 21.16
+7
te moram popravit številka 1 je MM.ne pozabi
jezdiimir
13. 11. 2016 21.23
+3
Nightyfly
13. 11. 2016 21.26
+5
nurm ..... 114 zmag ...malo vas matematika tepe .
MrNurmic .
13. 11. 2016 21.28
-2
sorry stari moj od leta 2009 ni veš Številka 1.ko pa bo spet,če sploh kdaj bo mu bom pa tudi jaz zaploskal.sam s takim dirkanjem in jajci na nočni omarci nikoli več
Maxx365
13. 11. 2016 22.01
+11
res, je pa zadnja tri leta numero 2, kar je za njegova leta fenomenalno
jezdiimir
13. 11. 2016 22.03
+8
Hahaha, morašimet jajca! Ne pa tako kot ti peške v nogavicah!
bigturbo
13. 11. 2016 22.45
+6
nightfly kapo dol...ti si nas pravi navijac
slovenc88
14. 11. 2016 08.37
-4
jezdimir, a sva midva gledala isto dirko? Vsi se borijo po svojih zmožnostih od štarta do cilja, sej so menda ja športniki! Če je mel Lorenzo 3 dni v letu, je imel 46tka sam dva taka. Sploh ne vem, zakaj se skos "drkate" med sabo, naj vsak navija za svojega, od tega kdo zmaga pa tko nimate nič!
NisteResni
14. 11. 2016 12.03
-6
mogoče zadnje leto številka 2, drugače pa sta številka 1 zadnjih par let JLo in MM vsak po malo, na obroke
Nightyfly
13. 11. 2016 20.47
+8
KardinaIFrancRodeVKristusu2 13.11.2016 14:46:32 3 7 4 Kriv je Rossi, ker je Marqueza zadrževal.... V nasprotnem primeru bi Marquez zmagal.... HOČEMO TELEMETRIJO ROSSIJA, KER JE ZADRŽEVAL MARQUEZA!!!!!....*************************** hahaha , kardinal , se ´´strinjam´´ ..... dajva zahtevati Telemetrijo od Rossija , pa tudi dajva ga zaslisat pred inkvizicijo zakaj brca kure , ki tacajo sem pa tja po boksih . Je nevarno .Naj gredo delat selfije , Belfije in ostalo na pisto ,kjer je vec placa a ne ? Lep vecer .
Nightyfly
13. 11. 2016 20.52
+6
Aja , se to ........... je imel Rossi to dirko kaksno osebno strazo ,ker je bila dirka v Spaniji , saj ves -nevarno .Bi lahko kaksne bike spustili najnga . Dobro , da je rumen .
Nightyfly
13. 11. 2016 21.27
+4
Se dobro , da vecina Spancev navija za VR 46 ,,,,, kdo ve zakaj ? !!!
DerWolf
13. 11. 2016 21.40
-2
Ko se usedeš v življenju na vlak in spoznaš da pelje v napačno smer in ne izstopiš,pa se mirno pelješ naprej.....le kdo ve kaj se dogaja v tej glavi.
Maxx365
13. 11. 2016 21.59
+7
Nightyfly
13. 11. 2016 22.15
+5
Der wolf ...........pameten clovek se usede na breg reke in caka . Slej ko prej ta ista reka pripelje truplo tvojega nasprotnika .
beware1
13. 11. 2016 20.43
+5
Ben, na mladih svet stoji in tako je prav! Ko prebiram te spodnje komentarje? Ne vem kaj bi rekel. Letos je bilo res pošteno in realno. Vsi so heroji, zmagujejo najboljši. Naslednje leto bi znalo biti presneto zanimivo, čeprav je to že od nastanka moto dirk. Pubeci, ne se kregati brez veze! :-))
dugi159
13. 11. 2016 20.43
-7
Ko govorimo o hondi kot najboljsem motorju je samo ena med prvih deset in jasno je da markez dela razliko. Drugace lahko govorimo o yamahi ki je danes pokazala da s pravim pilotom lahko zmaguje. Mogoce bo drugo leto boljse,da ne bosta oba samo prodajala majck pa kapc. Drugace dobra dirka dobri dvoboji med rossijem in ianonejem. Vsi ostali dirkaci honde razocarali. O incidentu glede navijacice pa bom raje tiho je pa res bil vale neki nervozen vrjetno je komaj cakal zakljucek sezone ki mu pac ni sla na roke
HAILWOODmike
13. 11. 2016 21.02
+8
Ja saj je rosi tut clovek in je pac malo ostro odreagiral.....ma kaj pol....ova s tisto selfi stik palco je pac tam opletala ko ni bilo treba! Sicer pa danes bravo prvim trem in pa rossiju za sezono.!
jezdiimir
13. 11. 2016 21.02
+3
MM je spal pol dirke, to se za šampiona ne spodobi, nočem žalit, upam da sem jasen!
DerWolf
13. 11. 2016 21.18
-5
Jasen kot črni mrak ki se ovije okoli vsake vaše možganske celice.
Dejan Vovk
13. 11. 2016 21.43
+7
mulce še vedno peče, ko jim ata nagaja....
dugi159
13. 11. 2016 22.12
-6
Dejan in kaj je tle cudnega da jim nagaja? Ima konkurencen motor izkusenj pa vec k usi ostali skupaj. Ja porkaflek sej ne pozabis vozt motorja pri 35 letih.
Profesormarck
13. 11. 2016 20.04
+10
Pika na i bo,ko bo Marc pristavil svoje ime na pokal zmagovalce,in z tem zapečatil letošnjo sezono z tem,keri je bil najboljši celo sezono,že svojega tretjega na GP pokal.Največji talent vseh časov,ni kaj.Kapo dol.Bravo.Viva !
MaunelNeuer
13. 11. 2016 20.14
-5
siso
13. 11. 2016 19.46
+7
Nisem navijač Lorenza ampak vseeno čestitke.....lepše se nebi mogel posloviti od Yamahe.....MM-u je pa malo zmanjkalo drugače bi blo še bolj zanimivo.....škoda za Rossija....komaj čakam naslednjo sezono....GO VALE... k53e zopet žališ Rossijeve navijače.....še znaš kej druga.....
k53e
13. 11. 2016 20.02
-2
Ko boste Rossijevi navijači nehali žaliti druge, ki so drugačnega mnenja od vas in boste pokazali malo več rešpekta do drugih navijačev in dirkačev, potem bom tudi jaz in verjetno tudi ostali, prenehali z žalitvami. Do takrat bo pa izgleda in najverjetneje bo tudi tako ostalo. No pa saj še samo 2 sezoni, potem pa gre Rossi v pokoj in upam da z njim tudi velika večina Valebanov! ;)
jezdiimir
13. 11. 2016 21.08
+5
k53e, dejansko nimaš blage veze o motoGPju, se...rješ ko kura po dvorišču pa se niti tega ne zavedaš!
Semdoberr
13. 11. 2016 19.42
-1
Bravo Lorenzo!!!!!!!!!!! Ko bi Lorenzo koga brcnil............ajoj.... kolk bi imeli tu za pisat nekateri.
bigturbo
13. 11. 2016 19.36
+1
eden in edini valentino
rr3
13. 11. 2016 19.38
-7
bigturbo
13. 11. 2016 20.23
+7
edini in za vedno valentino...pa se loh popapas
Nightyfly
13. 11. 2016 20.57
+8
k53e
13. 11. 2016 19.30
-12
Mafija Talijanska! Rossi in Iannone sta danes pomagala Lorenzu do zmage, tako da sta zanelašč upočasnila ritem in zadrževala vzadaj Marqueza! Pa pri Rossiju se je videlo da bi lahko peljal hitreje, pa ni hotel!!--->komentar v smislu Rossijevih ovc!! Haha .. ..Drugače pa svetovna dirka, škoda samo za slab štart Marqueza in da se je prepozno odločil napasti Lorenza. En krog hitreje bi začel, pa bi ga dobil. Pa vseeno bravo Lorenzo, pomojem se bo Yamahi, če ne bo Vinales veliko pokazal še kolcalo po zmagah!! Napačnega so izpustili.
k53e
13. 11. 2016 19.31
-7
..drugače pa, a ste si že pogledali posnetek kako Rossi brcne nič hudega slutečo žensko? Namesto da bi upočasnil ali ustavil svoj skuter, on raje kr na juriš + brca, nato pa še nekaj grdega govoril! Haha in on ko bi ravno najbolj mogel na take stvari paziti, saj je baje idol veliki večini,..no takšnega idola jaz ne bi imel.
Semdoberr
13. 11. 2016 19.40
-5
k53e: saj se je opravičil (pol ko je posnetek prišel v javnost). Kletvica je bila kar sočna. Pa brez skrbi: ovčke mu že pišejo opravičila !!!!!!!!!!!!!!
HAILWOODmike
13. 11. 2016 20.21
+5
Še bolj bi jo mogo....skuter je ja totalka!!!!
jezdiimir
13. 11. 2016 20.33
+6
Ko bolni še bolj zbolijo, so komentarji na nivoju k53e in vsem ki se istovetijo z zasečenim komentarjem. Lahko samo prosim pristojne na psihiatriji da jih prednostno obravnava, čeprav jim dejansko ni pomoči.
NWO 2014
13. 11. 2016 20.47
+8
k53 kako je kej na marsu ? dogaja ? ..."Pri rossiju se je videlo da lahko pelje hitreje" ????? :)))) pa sej ni res no kar dihaš
k53e
13. 11. 2016 22.35
-7
IQ46 kaj vam naj druga rečem. Da niti ne veste kaj je mišljeno sarkastično in kaj resno. Ej pa še puščico sem vam narisal in napisal da je komentar v slogu VR46 navijačev. Ampak enim še vedno izgleda ne potegne kaj želim povedati..pač niste brihtne narave, ne morem drugega rečt...
NašDONALDO
13. 11. 2016 19.27
+2
V čem je sporen sledeči komentar? Izbrisan komentar: Dejstvo je pa tudi nekaj. Tule se rossiči vsajajo kako mu je bilo lani ukradeno prvenstvo. Pa kaj še! Rossi bi lani moral dobiti bistveno bolj strogo kazen in edini razlog, da je ni dobil je to, da ima veliko dosežkov, ker je baje nekdaj znal dobro vozit motor. No, ti časi so mimo. Danes čeprav na najboljšem motorju, pa vendarle ni uspel biti niti drugi, kaj šele da bi izzval zmago Lorenza. Kaj, še tretji ni bil, komaj četrti. Zguba.
felix59 drugič
13. 11. 2016 20.16
-1
Bedaki brišejo komentarje kakor se jim zdi , pravila si razlagajo po svoje , predvsem pa sproščajo svoje frustracije in krepijo svoj ego !!!
paulista
13. 11. 2016 19.08
+2
Jorge Lorenzo končal pravljico na YAMAHI s +9 zmagami proti Rossiju na istem materialu
k53e
13. 11. 2016 19.35
-3
Bravo izjemen dirkač. Škoda da gre od Yamahe, saj se mi zdi, da sta Lorenzo in Yamaha nareta eden za drugega. Sem mnenja, da bosta v prihajajočih sezonah oba trpela. Lorenzo na Ducatiju, Yamaha pa bo tudi imela bistveno manj zmag brez Lorenza. Bomo videli.